Nil_19 Gnl0606 Doktor niye öyle söyledi bilmiyorum ama detaylıda özellikle organlarına bakıyorlar ne biilim böbrekte parlaklık, kol yada bacak kısalığı, burun kemiği, kalp problemi vs vs.. dowvn’un ultrasonda birçok belirtisi var
Gnl0606 Nil_19 değil mi bende özele gittiğimde doktor bana bunları söyledi ne bileyim bir takım terimler söyledi özellikle kalp böbrek ciğerler down lu bebeklerde sıkıntılı oluyor onları iyi incelemek lazım burun oluşmuyor vs vs birsürü bilgi...ne bileyim ya buda onunla bu alakalı değil dedi ben boşa beklemiş oldm o zaman 4-5 haftadır... amann valla artık ne yapayım Allah a emanet .. eğer olduysada yapacak birşey yok artık olan olmş diyeceğim çok şükür organlarında doğumda anomali yada mğdahale gerektirecek bir durum çıkmadı🤲
Esilhan Gnl0606 canım ilk olarak geçmiş olsun inşallah sağ Salim sağlıklı sihatli kucağına almak nasip olur 🙏 aynı durumdayız şuan seninle ben devlete gidiyordum ikili test yaptırdık oranım yüksek çıktı böyle olunca doktor bizi araştırma hastanesine gönderdiler orada kan aldılar nift testi yaptılar yani bebeğin genetiğine kromozom sayılarına bakılacak detaylı bir testmiş üç haftaya çıkacak sonuçlar beklemedeyiz 🙏 bu konuları çok araştırdım ve özele gittim doktorum dA nift testi yaptır sonuç %99 oluyor dedi bekliyorum. Bu testler tarama testleri ikili test %80 üçlü test %75 sonuç veriyormuş ikili test yaptırdıktan sonra üçlüye hiç gerek yok yani. Oran zaten düşük.Senin yaptırman gereken ya nift test fetal test diye de geçiyor ya da aminosentez yöntemiyle sonuç almayı bekleyeceksin.net sonuçları veriyor. Benim özelde doktor ultrason dA baktı ne ense kalınlığında ne de başka bit seyde bir sorun görmedi bekliyoruz umarım yardımcı olabilmişimdir🙏
Gnl0606 Esilhan evet canım nifty bende çok duydum ama şu an maddi olarak öyle bir testi katşılayamam maalesef.. devlette de ultrasonlarda sıkıntı çıkmadı kan testinde otan dğşğk riskli çıktı eğitim araştırmada radyolog hiç bir risk göremiyorum dedi sonuca bakan bu detaylı ile down öğrenilmez dedi valla kafamı allak bullak ettiler artık bekliycö napayım🤷♀️
Gnl0606 Sezen_cnarr yok o kadar uzun değildi bir on onbeş dakika kadar ve genelde beyin ciğer ense burun bacak uzunluğu vs ölçüldü bende baktım çünkü iyice 😊
12_yil_sonra 2’li 4’lü test ile detaylı ultrason tabi ki alakalı . Zaten 2’lide de 4’lüde de kan tahlili ve ultrason bulguları beraber değerlendiriliyor
Esilhan Gnl0606 canım ben o testi bedava yaptırdım ki özeller pahalı yapıyor.. ben devlet hastanesine bakılıyordum ya sonuç öyle olunca araştırma hastanesine yönlendirdiler orası devletin ya para almadılar test için sen de baksana
Nil_19 Gnl0606 Bence sen doktorunu değiştir canım. Benim bildiğim doktorların söylediği öyle. Ayrıntılıda bişey çıkmadıysa için rahat olsun bişeyi yoktur inşallah.
Gnl0606 İnşallah ya valla öyle bir ilçedeyim ki bir tane özel bir tane devlette doktor var zaten başka seçenğim yok 🤨özeldeki hemen çocuğu alıyordu tutmasam riskli genelik diye devletteki de buraya yönlendirdi burdada şimdi böyle dediler.. kafamı karıştırdılar.. bakalım bekliycrm artık ya dua edip..
Koskersultan Gnl0606 canım bende seninlr aynı durumdayım 12 haftada burun kemiği gözüktü ense kalınlığı yok gayet sağlıklı denildi iki gün önce ikili test sonucunu almaya gittim devlet hastanesinde down sendromu riski var araştırma hastanesine sevki ni yapıcaz mutlaka aminyosentez yaptır dediler 2 gündür ne yasadıgımı inan bilmiyorum moralim aşırı bozuk ama elimden gelen bişey de yok özel de ki doktorumu aradım o da down sendromu olsada bebek kabulum diyorsan yaptırma ama bbek down sendromu da olsa bilmek istiyorum yada aldırırım diyorsan yaptır dedi biz bu bebeği çok bekledik şükür ki rabbim nasip etti eşimle rabbim ne verdiyse nasıl uygun gördüyse kabulumuz dedik hakkımızda hayırlısı olsun inşallah 🙏
Seydakrb Koskersultan merhaba doğum yaptınız mi acaba bebegınız sağlıklıdır umarım benm de dörtlü tarama da rısk çıktı sızın gıbı kabullendik beklıyoruz
Lastmoon Gnl0606 çevremde bebeğinde down sendromu yüksek gözüken ama normal foğan o kadar çok benek var ki inanın itibar etmeyin bence çokta sonuçta veren Allah bir bildiği vardır olsada öle olsa aldırcak mısınız inanmayın bence çok piskolojinizi bozmayın detaylı ultrason doktorun dediği gibi ama anlayabiliyorlar kalp vs.den bence sıkıntısız bir bebeğin olacak Allahın izniyle. Daha fazla test yaptırma bence ben hiçbirini yaptırmadım doktorumuz burnunun büyük olduğunu normal bir bebek olduğunu belirtmişti sorunn etmedim önemsemedim birtek detaylı yaptırdım ki doğum sonrası müdahale edilebilcek rahatsızlığı varsa bilelim diye.
Gnl0606 Lastmoon evet çok şükür organlarında sıkıntı çıkmadı bugün daha iyimserim bu konuda dün çok kafam karışmıştı😊
Gnl0606 Esilhan yaa öyle mi doktora sorduğumda amniyosentez yaptırabilirsin dedi nift yi hiç söylemedi bile..valla hiç detayına girmekte istemiyorum ..:( araştırmaya ilk defa gittim sanırım takiplerim ordan olmadığı için pek önemsemediler test sonuçlarını filan normal sıkıntı yok deyip geçiştirdi gibime geldi yda biz çok incelediğimiz için bize öyle geliyor:) bende organlarının normal olması ile avutcm kendimi birşey de olursa o yine de benim yavrum ❤️
Kovaburcu Deletedmom0065 perinatologa görünebilir bende senin dediğin gibi biliyorm ende kalınlıgı parmaklar farklı cıkıyormuş
Gnl0606 Bende öyle duydum canım bazende tüm testleri ultrasonu sağlıklı çıkan bebeklerin bir engeli olabiliyor Allah ım bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin🤲
Nermin09 Gnl0606 canım yurt dışına gönderilen bi kan testi de yapılabiliyor tek çözüm amniyosentez değil.biraz pahalı 2000-3000 tl kadar bi fiyatı var bize detaylı ultrason da burun kemiği küçük denilmişti biz bu testi yaptırdık Allah’ıma şükürler olsun ki temiz çıktı inşallah sizde de bir sorun olmaz bebeğinizi sağ Salim alırsınız kucağınıza.