Bu platformdan bir haber gecirmisim gebeligimi... direk Happy Kids'e transfer olanlardanim... ama sizinle dogum hikayemi paylasmak istiyorum 🙏🏻 (Icimde kalmasin 🥴)
- Haftamda rutin kontrole gitmistim.. doktorum bakarsin haftaya dogurmussun diye icime (bos 🙃) umutlar ve heycanlar serpiyordu, hersey cok iyi, bebek, ben, su... kan verdim, cunku idrarimda sekerim hep yuksek cikiyordu (olmamasina ragmen) ve ertesi gunude nst'ye bagliyorlardi beni herdefasinda, gebelik zehirlenmesine karsi sıkı kontrol. Gider ayak acilmana bakalim dediler, veeeeee... ! acilma 1 cm'di !. hmmmm dedi doktor. Belki tam 38. Haftanda doguma gelirsin demesinmi... demeseymis iyimis🤦🏻♀️ heycan ve mutlulukla eve kosa kosa gittim.. hani doguracam ya.. nerde hareket orda bereket misali 😂
kimi meryem ana otu, kimi fatma ana eli otu diye adlandirdiklari bitki vardi elimde. Kullan kolay dogum yaparsin demislerdi.. (aslinda hikmet dualardaymis) o heycanla aradim sordum koy suya o acildikca rahmin acilir dedi tanidik. Sureler dualar hepsini okudum. Yasini iki uc defa okudum ama yok anam heycan gecmiyor. Ahh saskoloz ben... koydum. Oturdum bekliyorum dogurmayi 😂 aksama kadar oturdum 🤦🏻♀️ Kayinvalidemle kayinbabam bizdeydi (almanyadan geldilerdi dogum icin, biz belcikada yasiyoruz) Esim isten geldi napiyorsunuz dedi, dogumu bekliyoruz dedik 🤪 Ama yok anam... içim buruk bi şekilde yatağa gectım. O ot'da orda acildikca aciliyor 😑
Dedik belki gece olur.. yarin olur... haftaya olur... gunler geceleri, Geceler gunleri kovaliyordu... derken kendimi squat yaparken buldum.. yerleri dizlerimin ustunde silmeye basladim, yuzmeye gittim, rutin yuruyuslerimi cogalttim, merdiven inip ciktim, hurma agacina donustum, ananaslar goturdum..... ama tik yok.😶
Kontrole gidip gidip geliyorum... 38-39-40-41... ve hala 1cm, ama tek farkla, ic camasirim surekli islaniyor (ben salak idrar kaybi/ter sanio hicbirsey soylemiyorum)🤯
Arayan arayana, dogdumu dogacak mi... artik umudu iyice kesmistim. 41+4... artik eli mahkum omur boyu hamile kalacaktim...🤰🏻
Yataga gectim aksam 11de. 12de adet sancilarim basladi ve amaan adetimdir dedim 🥴 (ne alakaysa). Geri uyumaya calistim. Sanci gelip gelip gidiyordu yarim saatlik arayla. Kalktim ayaga gece 3... esimi durttum.. shh sanirim bu hissettigim sey sanci dedim. Adetim gelecekmis gibi dedim 😶 hastaneyi ara dedi.. amaaannn ne ariyacam hep ayni.. "ılık dış ıl gıcır, gıcmıssı sıncını tıkıp ıt, bış dıkıkıdı bırı dışırsı gıl..." dedim. Ee ne duruon gir sane dedi.. iyi be dedim atarlandim (hormonlar) girdim.
Ilik bir dus aldim ciktim oturdum yataga bekliyorum ki gececek. Ama yok.. dakika tutmaya basladim, 15 dakikada bir 40 saniye...
Saat sabah 6, Aradim hastaneyi, doguruyorum dedim, "gel" kelimesini duyunca dunyalar benim olmuştu. Hastane canta manta gozum gormuyor hop bindim arabaya 🚗
Bagladilar beni NST'ye... sancilarin cok guclu degil dedi. Laaaannnn nasil olur!!!! Ee bu ne! Sanci bu iste duramiyorum... neymis efendim sanci geldiginde konusamicak hale gelecekmisim git eve evde karsila sancilarini. Ulan buda mi gol degil!!!! Dedim.... hala suyum patlamadi bu arada... (ben fosuurttttt diye bekledigim icin 😂)
Eve gittim.. daha dogrusu annemlere.. evde kayinbabam olunca rahat olamiyordum 🤷🏻♀️ sancilari bi guzel karsiladim ve artik dedikleri gibi sanci geldiginde konusamaz hale gelmistim. Dakikada bir 30-40-50 saniye suren sancilar.. 11de hastaneye gitmek icin ciktik yola. Yolda araba titresimi her sancim geldiginde rahatsiz ediyordu beni. Umit dur! Tamam sur... dur! Sur... dur! Sur.... 5 dakikalik yolu bu sekilde 30 dakikada yaptik 😏 ee napim anam canim tatli..
Vardik hastaneye.. demesinlermi suan dogumhane dolu odadan biri cikti temizleniyor burda biraz bekle.. hersey mi beni bulur aga!! Dedim esime. Artik sancilardan dizlerim titrer hale gelmisti...
Ve sonunda hayallerimi susleyen dogumhaneye adimimi atmis bulunmustum saat 12de. Baktilar aciklik hala 1 cm.. abi bu ne?! Ben neree cekiyorum acaba bu sanciyi dedim..
Saatler gecti.. dusa girdim.. pilates topunde cekirge gipi hop hop zipladim. Yurudum koridorda... 3 saat sonra 2 cm... aaahhhggggg!!!! Diye sinirlendim... icimden hulk cikacak haaa dedim 😂 hemsire kikirdiyor..
Aksam 20.00 olmustu.. ve ben yenice 4 cm olmustum.. ama artik dayanamiyorum... sancilar korkutucu degil ama cok yorulmustum.. ve daha fazlasini kaldiramicaktim.. epudral istedim.. epudral yaptiklarinda acilmam dahada yavasladi o yuzden suni sanci verdiler ve ondan sonra basladi!
Suyumda hala patlamadi... megerse benim suyum azar azar gitmis hep.. ebe suyumu kendi patlatinca 3 damla bisey cikti... (rabbim bebegimi esirgemis)
5 cm... 7 cm... 9 cm... dedi! Ve birden odama dolustular... doktorlar ebeler hemsireler basima bi isik cevirdiler yanlarinz bi masa ustune kesici biseyler... urperdim. shhh noluyor diyorum doguruyorsun dediler.. ee ben bunca saat napiyordum ztn dedim 😂
Saat gece 1... ve ben tum gun hissettigim sancilardan daha farklisini hissediyordum artik. Hissetmekle kalmiyor vucudumun kontrolunu kaybediyordum. Vucudum kendi kendine ikinmaya basladi Allahim bu nasil bir yardim?!
Surekli ayetelkursiyi bagira bagira okuyorum 😂 nekadar fazla ayetelkursi okadar cok manevi yardim hissediyordum...
Ve vucudum ikinmaya basladi... o ikindikca ben destek verdim gucumle... ben panik atak bir insanim. Bu seruven 10-15 dakika surerken bende 55 dakika surdu cunku panik oldum 🥴
Evet goruyoruz ha gayret dediler ve ya Allah bismillaaaaaaahhhhhhhhhh diyerek son ikinmami gerceklestirdim 🥵
1.55 Shlupppp diye cikti bebegim... kucagima koydular. ama bi aksilik vardi. Ses yok.. aglama yok... nefes yok... ya rabbi dedim! Etme! Koyma beni bu yolda!
Aldilar yavrumu koynumdan koparircasina. Nasil yandi yuregim. O nasil bir sizi.. kokliyamadim ki ben onu daha? Opemedim daha? Yahu daha yuzunu gormedim ki? Daha... daha... daha...
Doktor birseylerle ugrasiyor, dikis atiyorum diyor bana (kestiklerini hissetmemistim bile) ama benim ne umrumda.. arkada yavrumla ugrasiyorlar hala ses yok aglama yok..
Soruyorum kimse bisey demiyor. Megerse pompayla nefes basiyorlarmis. Cocuk doktoru geldi. Hismaladi bebegimi.. ve o ses... o agit.. ya rabbi sukurrrrr!!! O nasil bir ferahlik! Nasil bi rahatlik! Varsin yansin dunya benim kuzum nefes almis!
Goremedim.. aldilar kuvoze koydular.. ben bebegimi sabah 10da gordum ilk defa.. ona dogru yururken ki gururum.. korkum... heycanim.. baktim doya doya nasil bir masumiyet bu.. nasil bir guzellik.. serum baglamislar kuzuma.. ellerin acidimi annem? Dedim.. kucagima vermediler.. uzaktan uzaktan sevdim. Nasil ya?!!! 10 ay hasret kalmisim neden!....
Aksam 18.00da tekrar goturduler beni.. busefer emzirmek icin.. allahim!!! Her emisi ayri bir zafer!!!
Simdi mi? Simdi 5 ay 8 gunluk bir kizim var.. allahim hickimseyi bu yolda yarim birakmasin! 😍