isimsiz3 Benim 32+0 cumartesiye denk geliyor devletten alacağım icin raporu 31+6 da almak sıkıntı olur mu acaba 🤔
Muhendisanne isimsiz3 benim 32+0 pazara denk geliyordu. Pazartesi gittim 32+1 de 32+0 olarak rapor verildi. Bilgi amaçlı paylaşmak istedim
Bade90 Gamzmer ben onu araştırdım belirli iş sözleşmesi olduğu için ihbar ve işe iade davası olmuyormuş.
Gamzmer Bade90 süresi neydi sözleşmenizin, tam bitiminde fesih ettilerse ve tek seferlik bir sözleşmeyse evet yapacak bir şey Yok ama Bazı okullar hey yıl sözleşme yeniliyor mesela öyle bir durum varsa zincirleme sözleşmeye girer ve tüm haklarınız oluşur
Gamzeciks Merve bence alirsin. Doktoruna danis onlar biliyor. Isten ciktigin gun rapor yazdirman gerekiyor. Sigortaya isliyor ona gore. Ben 32de 37 ye kadar calisabilir raporu almistim. Sonra 36 da cikma karari aldim. Doktora gidip raporu yeniledim. Ertesi gun ise gitmiyorsun zaten
Bade90 Bubu84 22 Temmuzda 32.haftama giriyorum ama tatil olduğu için seminerlerin başlayacağı tarihte başlatacağım iznimi.
Bade90 Gamzmer biz her yıl yeniliyoruz.Şu an 4.yılım bitiyor ama avukata da sordum ihbar ve işe iade hariç diğer haklarını alırsın dedi.
Merve Bade90 ama doğum izni başlayınca size çıkış veremezler ki. Raporlu oluyosunuz raporlu işçiyi çıkaramazlar
Gamzmer Bade90 özel okul veya özel şirket/kurum ise sözleşmeler birleşir kıdemde doğar ihbarda doğar yıllık izin Hakkıda doğar bu şekilde sadece belediyeler ve halkeğitimler ile yapılan sözleşmelerde bir hak doğmuyor onlar devlet tarafından koruma altında dava açılmıyor ama özel tüm işletmelerde sözleşmeler birleşir bence farklı bir avukata daha sorun ☺️
Bade90 Merve sgk yı aradım çıkarabiliyorlar dedi.Yani ben de anlamadım açıkçası.Sonra müdürü aradım beni çıkardığınız için sgkdan para alamıyorum beni mağdur ediyorsunuz dedim .Hem bu parayı kurumda vermiyor , bir kaybınız yok .Bana devlet verecek dedim.Bilmiyorlar mı bilmemezliğe mi yatıyorlar anlamadım.Ve evimi okula taşıdım .Çalışmak zorundayım çünkü.Psikolojim bozuldu .
Bubu84 Benim de 6.yılım dolucak sözleşme devamlı yenilendi kadrolu personelin ama şuan müdürü işten çıkardılar yeni sözleşmeleri yapmadılar 1 ağustos tan önce sözleşmeyi ywnilemesi lazımve mebe haber vermesi lazım bu kişiyle devam edip etmeyeceğimi yenilemedler mebe haber de gitmesi aslında otamayik yenilenmiş oluyor
Anneyimmmmm Merve tamam canım sen çalışamaz raporunu alıp okula vereceksin. Sonra doğum parası alacaksın devletten okuldan çıkarılırsan tazminat verirler ama devam etmek istiyorsan doğumdan sonra istifanı alma. Zaten doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta iznin var. Sonrasında da 6 AY ücretsiz izin kullanabilirsin.
Damladmirr gzmklx evet çıkaramazlar canım kanunen hamile bayanı işten çıkarmak suç iş verenin ağzına sıçarlar gebe bayan ancak çalışamaz rapor alırsa çıkabilir
Bade90 Damladmirr zaten her yere şikayet etmeyi düşünüyorum.Cimer, MEB , Çalışma Bakanlığı.Müdür yarın konuşmak için çağırdı, ben mağdur ediyorsunuz diyince.Okulda birçok hamile öğretmen var.Hiç biri ile sözleşme yenilemiyor.Bazı öğretmenler doğum yaptı.