Brcndnz 😂 şimdi o zaman baştan başlayalım. Benim spinal oldu iğne hiç acıtmıyor. Ameliyat sırasında hissetmekten çok korkuyordum çok ağlamıştım girerken hatta korkudan doktorların o müdahalelerini hep bebeğin hareketi sandım. Sürekli dua ediyordum o sırada bebeğim sağlıklı doğsun diye odak noktam farklı olunca o kısım da gayet kolay oldu. Çıkıp odaya gidene kadar üşümedim ama odaya gittikten bir süre sonra aşırı üşüdüm iki yorgan örttüler üstüme o sanırım ilaçtan kaynaklıymış. Beni en çok zorlayan şey gaz çıkarmak oldu. Öğleden sonra 3 te doğum yaptım. Gece 12 de yürüttü hemşire ilk yürüyüşler zordu haliyle naz yaptım yürümedim fazla. Yapmayın elinizden geldiğince yürüyün. Ertesi gün gaz çıkardım. Yürüdükçe kolaylaştız. Kabız olmamak için kayısı hoşafı içtim bol bol. Sütüm geldi ama yine nazlandım tutamıyorum emmiyor diye biraz mama verdik. Benim iğneye karşı aşırı korkum var kollarımda ilaçlar için serum girişi olduğundan canım acıyacak diye emzirmeye korktum bebeği. Dikişlerime gelince kardeşim evde bakımını yaptı batikon vs. Acı ağrı şişme iltihap olmadı zorlamadım tabi ki. Kesinlikle önerim emzirme yastığı ben sonradan aldım büyük kolaylıkmış. Göğüs ucunuz yoksa eğer makine ile biraz sağıp çıkartabilirsiniz benim sağ göğüs ucumda böyle bi durum vardı alamıyordu o şekilde çıkarttım. İlk beş gün evde sürekli yürüdüm üçüncü gün eve geçtik bu arada. Beş günlükken kontrole gittik 10 kasımdı Ankara’da yaşıyorum hastaneye giriş yolları kapalıydı ve yürümek durumunda kaldım bi süre. 15 günlükken falan artık çok daha rahattım ağrım sızım kalmamıştı. Kan pıhtısını atmak için ilaç vermişti doktorum. Okuyorum bazen karna bastırıyorlarmış kirli kan çıksın diye onu bana yapmadılar hiç. 40 çıkınca kontrolüm oldu ultrasonla göbekten baktılar sorun yoktu. Oğlum aşırı meme bağımlısı bir bebekti ilk üç ay özellikle sürekli emiyordu onlarca emzik denedim o beni tercih etti oyalanmak için 😂 dolayısıyla göğüs ucum çok kötü yara oldu. Bunun için de mumsy natural krem ve temizleme losyonunu öneriyorum hatta kreme şimdiden başlayın çok faydası olacaktır. Bir de yine yara olursa diye avent göğüs kalkanı kullandım. Ve an itibariyle olduk 8 aylık ☺️☺️☺️☺️ Aklıma gelenleri yazdım yine soracağınız detay olursa burdayım ☺️