Deletedmom0065 kullandığınız balık yağına göre bu dedikleriniz değişir. Sağlıklı bir insanın da kullanması gerekir, sağlığını koruması için. Şöyle ki asıl önemli olan şey EPA DHA dedikleri maddedir. Bunun Türkçe karşılığı omega 3 yağ asidi. Vücuttaki zararlı yağları yakar ve iç organlardaki yağlanmayı engeller. Hafızayı güçlendirir, damarlarda tıkanma varsa açar. Dolayısıyla kilo aldırmaz. Zayıf insana da kilo verdirmez. Kullandığınız balık yağının içinde epadha oranının fazla olması önemli. Epa DHA sadece kuzey kutup denizlerindeki somonlarda var. Bizim ülkemiz sıcak denizler olduğu için maalesef balık yiyerek istenilen vitamini elde edemiyoruz. He bir de jelatin meselesi var. Genelde sığır jelatini nadiren domuz kullanıyorlar balık yağlarında. Benim kullandığım ürünün jelatini balığın kılçığından yapılıyor helal ve kosher sertifikaları, fda üretim onayı var. Dünyada balık yağı üzerine ilk çalışmaları yapan prof dr jorn dyerberg tarafından üretiliyor üstelik bu ürün. Ben hamile kalmadan öncede kullanıyordum kendi sağlığım için, hamilelikle beraber oranını artırdım. İlk Aydan son aya kadar mümkünse daha da sonrası kullanılmalı. Bebeğe sütten geçer. Bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimine çok çok faydalı. Fazlasıyla araştırdığım ve aile doktorumuza teyit ettirdiğim içimin gönül rahatlığı ile kullanıyor ve öneriyorum.