Filis_eslin Lohusalık çok zorda geçebiliyor, kimisi kolay atlatıyor. Bende zor atlatmıştım, ilk çocuğum olması sebebiyle. Kendimi hamileyken öyle bi dönem yaşamaya alıştırmamıştım. Aslında alıştırmak gerekiyor. Çünkü daha kolay atlamaya sebep oluyor. Tabi bunda eşin rolü de çok büyük. Çünkü en büyük desteği onlardan bekliyoruz. Bebekle beraber annede yeniden doğuyor aslında ve bu büyük bir olay. Birde eve tıkılıp kalıyorsun mecburen iyileşene kadar😒O da insana sıkıntı veriyor. Biraz toparlanınca eşine bebeğe bakan biri varken biraz seninle dışarı çıkalım mı de. Gezin çıkabildiniz kadar çıkın. İnan çok faydası oluyor. Kendine bi iki parça kıyafet al😁 Alışverişte biraz rahatlatır. Ben hep şunu derim, tamam çocuk tabiki çok güzel bişi, varlığı ömre değer ama cidden sorumluluk isteyen, mesaisi olmayan ağır bir iştir. İşte arada da olsa tek başına sıkıntını, yorgunluğunu alacak aktiviteler yapmak gerekiyor. Birde şimdi herkes anne kesilir başına😅😒 Eleştirirler, her şeyi en iyi kendileri bilir. Sana halini, hissettiklerini sormadan yok onu öyle yap yok bunu böyle yap diyen çok olur. Hepsi bi kulağından girsin ötekinden hemen çıksın. Milletin ağzı torba değil ki büzesin, konuşmaya devam ederler. Sen kendi kendinin doktoru olacaksın o yüzden. Mesela sabah uyanınca pencereyi aç şööyyle deriin bir nefes al, gününün her zorluğa rağmen iyi geçeceğini hissettir kendine. Çünkü senin psikolojin bebeğini de etkiler. Bunları yapmaya çalış her şey zamanla daha güzel olur bak😊