Benimde 9 yaşında bi oğlum var,2.gebeliğim.herkesin hamileliği nasıl farklıysa bebekler de öyle.oğlum inanılmaz gazlıydı.şurup,damla,masaj vs hiçbirşey fayda etmezdi.dolayısıyla çok ağlardı.şimdiki aklım olsa bu kısa bir dönem illaki geçecek deyip onunla oturup ağlamak yerine daha sakin kalmaya çalışırdım.zira bebek ağlaması uzun süre travma kaldı bende,elim ayağım boşalıyordu oğlum büyüdükten sonra bile başka bir bebek ağlaması duyduğumda..inşallah 2.bebeğimde yaşamayız gaz sorunu çünkü beni en çok zorlayan o oldu😬
yemek yemek süt yapmaz aksine bol sıvı alımı en çok da uyku ve stresden uzak durmak süt yapar.etraftan bebeğim ağladıkça çok duydum aç bu çocuk diye,ama değildi gazlıydı ve gaz geldikçe emmek istiyordu,1.ayının sonunda 2 kg almıştı ordan biliyorum😌 ama sürekli aç bu çocuk demelerinden strese girip,yetemiyorum diye kendimi yiyordum..
beni en zorlayan 3.konu da tabiki uykusuzluk,en sakin bebeğe de sahip olsanız gece devamlı uykunuz bölünecek.o uyanmasa siz kontrol etmek için uyanacaksınız hatta🤗 o yüzden psikolojik olarak buna kendinizi hazırlamalı ve etrafa devamlı bebeğin uyumadığında yakınmak yerine bunun da geçici bi dönem olduğunu düşünüp,gündüz dahil bulduğunuz her fırsatta uyumalısınız☺️