Gulcee Kızlar merhaba 22haftalık hamilwyim son günlerde tansiyonum 13-8 gibi cıkıyor. İlaç kullanan yada böyle cıkan var mı normal mı??
hunilimom Gulcee tansiyon ilacı ben kullandım ama bu değerlerde değildi benim daha yüksekti 16lardaydi şuan için risk grubunda değilsin ama takip etmek lazım sürekli bu düzeyde mi yoksa düşüp çıkıyor mu doktorun ona gore yönlendirir seni
Buseersoy Muallimehanim neye göre riskli değil dediniz? Ben hastanede yatıyorum risk bölümünde çoğu yüksek tansiyon arkadaşım 27haftalık yüksek tansiyon yüzünden Doğuma alındı
Busraoksz Bunu doktorunuza sormalısınız. Tansiyon görmezden gelınecek bırsey degıl belkı de dusuk tansıyonlu bırısınız, suankı degerınız yuksek oyleyse. Belkı de normal degerınız bu . Bunu en ıyı anlayacak kısı doktorunuz.
Gulcee Öyle tabı ben de merak ettım benım gibi olanlar var mı ne yaptılar diye. Tansiyon ilcı baslayan bar mı?
Ezgikiran Ben 37 haftalık hamileyim benim 24 haftadan beri 14-7 yada 13-8 çıkıyor ama doktorum ilaç başlamadı sadece takip et 15 i geçmesin dedi sık sık idrar tahlili yapıyor proteine bakıyor
sydtns Doktoruna danışmayı ihmal etme benim 16-9 a çıktı sonrasında 159 14-8 civarlarındaydı takşp edildi protein kaçağı olmadığı belirlendi ama tansiyon sorun yaratacak en bğyük risklerden oldupu için ilaç başlandı. Şimdilik iyi ama tansiyon yğkselmesi erken doğum yapmama neden olacak. Dikakt edin su için fazla yorulmayın tuzu çıkarın inşallah ilaca gerek kalmadan düzelir
Vldnshn Buseersoy ne zamandan beri yatıyorsunuz ne için yatıyorsunuz bana da sürekli idrar tahlili yapılıyor proteine bakılıyor kaçak yok ama yine de yüksek. Bana sürekli böyle giderse yatırırız diyorlar da bende merak ediyorum başıma gelecekleri
Muallimehanim Buseersoy Bende tansiyon iniş çıkışları yaşıyorum. Doktorum gebelikte tehlikeli olan tansiyonun 15ve üzeri olduğunu söyledi. Kan basıncından tansiyonun yükselmesi her gebelikte hemen hemen normal dedi. Kişi zaten kendisini anlar. Bizde burda yaşadıklarımıza ve bildiğimiz kadarına göre cevap veriyoruz.
Gulcee Buseersoy allah şifa versın inş. Sizin kaç haftalık? Protein kaçağı mı yoksa normal tansiyon mu? Cok geçmiş olsun.
Vldnshn Bende gebeliğin 15. Haftasından beri tansiyon hapı kullanıyorum. 13-8 tansiyon istenilen en yüksek tansiyon 14 ü görmemelisin. Ben 16-17 leri görüyorum günde 5 tane hap kullanıyorum doktoruna git senden ölçüm isteyecektir muhakkak protein kaçağı ve tansiyon bağlantılı şeyler ve riskli bir durum. Sen doktora git senden ölçüm isteyerek başlayacaktır olaya 13 gördük diye de tansiyon var diyemeyiz ama sınırdasın
Gulcee Vldnshn saol Allah razı olsun canım Allah şifanı versın hepimize de. Ins. Ikı gündür 13-8 gibi faşan cıkıyor endişeleniyorum hapa başlatır mı ki çarşamba gidecem dr a
Buseersoy Vldnshn Protein vardı idrarda o temizlendi ama kan emzimi yüksek çıktı oda Baya tehlikeli düşmesini bekliyoruz kanınızada baktırın
Gulcee hunilimom tansiyon ilacıyla 38haftaları gördunuz mı peki? Erken dogumddan korkuyorum benege bısey olmasından da 😭
Vldnshn Gulcee sanmam başlatmaz takip ister senden 1 hafta ölçmeni ister ölçtükten sonra karar verir.