rabia_varolculha Kızlar bı şey sormak istiyorum eşim bı buçuk aydır çalışmıyor sigorta yok doğal olarak geçen gün hastaneye gittiğimde sormayı unuttum doğumda sigortasız olduğu için para aliniyo mi acaba bilgisi olan var mı devlet hastanesine gidiyorum bu arada 🤔
Melikesultan rabia_varolculha işsizlik sigortasına başvursun 3 ay bakılıyor ayrıca işsizlik maaşı alır
Melikesultan rabia_varolculha yada en yakın kaymakamlığa gidip eşim işsiz doğum yapıcam yeşil karta başvurabilirmiyim diye sor...yeşilkatlı olursan da para ödemiyorsun
Sultanas rabia_varolculha devlet hamile kadinlari sigortali yapiyor zaten direk. Bi yakınım bu şekilde doğum yaptı eşinin sigortası yoktu doğum yapti ne muayene ücretlerini ödedi nede doğum ucretini
Sh123 rabia_varolculha bizimde yokru sordum ben en az 2.500 tutabileceğini söylediler vezneye sormuştum. O da bebekte bir sıkıntı olmazsa mesela Yenidoğan ünitesinde falan kalmazsa normal Doğum olup sıkıntısız çıkarsam böyle tutarmış🤷🏻♀️
rabia_varolculha Ayse08emre hayır gebelikten yararlandığım için kadın doğumda değil ama diğer bölümlere gidersem muayene ücreti alınıyor
Gulayuraz Analık hakkı diye birşey var hamile olduğunuz sürece sigortalı gibi muayene oluyor ve doğum yapıyorsunuz
3838 İlk kez yararlanılacaksa devlet hastanelerinde analık hali diye bir form var sağlık güvencesi olmayanlara uygulanıyor muayeneler ve doğumda dahil ücretsiz gerçekleşiyor diye biliyorum hastaneden bir sorun derim
CicekGirayBysl Sultanas bebegin Doğumdan sonraki kontrollerini vs kapsıyor mu acaba hani oldu da bebek erken geldi kövezde kaldı etti onları da karşılıyor mu
rabia_varolculha Sultanas ayy inşallah öyledir yaa ücret alınmaz da gerçi eşimin sorumsuzluğundan hep bunlar 😠
Dilek_58 rabia_varolculha benimde esim bagkurlu ama borcumuz var. Ben kendime ayri gss yaptirdim ondan faydalaniyorum aylik 77 lira. Yesil karta da başvurabilirsiniz.
Sultanas rabia_varolculha birde sadece genel sağlık sigortası yapabilirsiniz isterseniz aylık 70 tl gibi bi ücreti var sanirsam
Sh123 rabia_varolculha ama burda farklı yazanlar olmuş bana vezne ücret alınır demişti ama sen yinede gittiğin hastaneye sor bence
Izzet rabia_varolculha bn isten cikali 4 ay oldu esiminde sigirtasi yok bnm de hic bi odeme yapmiyoruz dogumda ucretsiz olck devlet karsiliyo
Didemocak rabia_varolculha eşin ne kadar zaman çalışıp işten ayrıldı bildiğim kadarı ile işten ayrıldıktan sonra devletin herseyinden 6 ay normal sigortalı olarak yararlanabiliyorsun sonra zaten sigortasız işlem oluyor
Bahar22 Sigorta olmasa bile Doğum için para alınmıyor analık hakkından faydalanıyorsunuz ücretli öğretmenlik yapıyorum Doğum zamanında sigortam olmayacağı için sigorta ve devlet hastanesine sormuştum
Hulyalp rabia_varolculha canim esinin yanlis bilmiyosan bir kac ay daha sigortasi isliyor canim. Dogumu devlette dusunuyosan esinin sigortasi olmasina gerek yok gebelik sigortasini devlet otomatik aciyor muayeneler ve doguma ucret odemiyorsun.
Sultanas CicekGirayBysl onu tam bilmiyorum ama zaten devlet 18 yaşından küçüklere ücretsiz bakiyor hiç sanmıyorum ücret çıkacağını
Merymery2233 rabia_varolculha ödenmiyor diyenlere şakın bakma maalesef ödeniyor SGK ya gidin ve kendinize Genel Sağlık sigortası yaptırın aksi halde ciddi madurluklar yaşarsınız üstelik aylık cüzii bir rakama 76 TL bunu yaptırdığında özellerde de devlette de eczanede de normal sigortalılıkmış oluyorsun bu konuda detaylı bilgi için de sosyal güvenlik kurumunu arayıp sorabilirsiniz bizim gelinde aynı durumdan muzdaripti yeni yaptık çok araştırdık 🙏
CicekGirayBysl Sultanas anladım canım tşk ederim. Bizim de sigorta sorunumuz var malesef ondan sordum umarım dediğiniz gibi ücret çıkarmazlar