Lamia_Kolat Merhaba canlar, Hamileyken ketcap ve mayonez tuketdiniz mi? Ben ketcap seviyorum ama yenilebilir mi hic bir bilgim yok.
Eylulzeynep1 Lamia_Kolat ketcap konusunda bilgim yok ama mayonezde ciğ yumurta oldugu icin onerilmiyor diye biliyorum
Lamia_Kolat Tazeanne0134 Mayonez yasak ama bilindik bir firmanin mayoneziyse sorun olucagini dusunmuyorum.Genellikle ev yapimi mayonezleri yasak.Ama yine de tuketmemeye calis ne olur ne olmaz.
Pnrarvn Tazeanne0134 bundan sonra yeme canm bence ev yapımı yada güzel marka farketmiyor içinde çiğ yumurta var rafadan bile yemeğin diyor doktorlar çünkü çiğ yumurtada bir bakteri varmış virus bulaştırıyormuş
Handegunas Tazeanne0134 mayonez içeriğindeki çiğ yumurtadan dolayı yasak ama zaten paketli ürünler pastörize edildiği için sıkıntı yok :) ev mayonezi yasak yani hiçbir sıkıntı olmaz 🥰
Oglumabioluyor60 Bnde arada yıyorum henz organık ketcapları cok guzel cnm mayonez aşigım ama onu yemıyorum malum☺️
Gizem0107 abartilmadiği sürece yenilir neden yenmesin. Ketcap da mayonez de en cok avrupada tuketiliyor onlar hamile olunca yemiyorlar mi saniyorsunuz onlarin bebeklerine bisey olmuyor da bizimkine neden olsun 😊
Tazeanne0134 Pnrarvn ooo tamam canım bilmiyordum yemem sağol 😊 bilgilendirdiğin için bide benim canım limonlu soda ve içinde limon olan herşeyi istiyor sorun olur mu acaba
Hllswm Pnrarvn hazır mayonezler pastörize edilmiş olarak satıldıgı için onda bi sorun yok sadece kimyasal içerdiği yüksek olduğu için önerilmiyor.. Ev yapımı ise çiğ yumurtadan dolayı çiğ yumurta salmonella bakterisi tasıyabilir
Pnrarvn Tazeanne0134 limonla ilgili birşey duymadım ama tansiyonun düşükse iyice düşürebilir dikkat et soda içinde bana doktor sadece mineralli su iç demişti.
Ozgekrmn Lamia_Kolat bende yiyordum canım hepsini bütün sosların. Özellikle mayonez ve barbekü sosa bayılırım. Ama eşim doktora beni şikayet etti yiyor diye 😿 doktorum da doğurana kadar şakın istemiyorum yemeni dedi 🤦🏻♀️
espalp Lamia_Kolat ben ikisini de yedim tostun içinde falan hala yiyorum bence bu kadar ince düşünmek insanı bi süre sonra yorar 🤷♀️ Hiçbir şey yemeyelim o zaman 🤦🏼♀️