Caglamehmet [bilinmeyen] iri bebek olduğu için muhtemelen kilolu doğacak ama son haftalarda dengeleniyor yada 1 2 hafta ilerde oluyor . Sizin adet tarihinize göre doğum oluyor ama benim bebe 2 hafta önde şuan 38. Haftadayim doğuma 15 günüm var fakat iri olduğu için riske atmak istemedik doktorum ile .. 5 gün sonra Allah'ın izni ile sezeryan olacağız 😊
Drngrkm [bilinmeyen] sat’a gore dogacak canim. Ben de doktoruma sormustum bunu cunku. Yine sata gore olacak ama iri bebek diye tabir edilecek.
YcelMlayimYldrm [bilinmeyen] canm bnde 24 haftaligim dha dün gttm doktora 876 Gr 33 cm di ama doktor iri bebek falan demedi bana
YcelMlayimYldrm [bilinmeyen] canm bende diyorum ki benim bebegimde 24 haftalık ama kilosu seninkinden fazla bana öyle bsy demedi normal bne senin doktorun abartms 3 hafta önde diye 😀
YcelMlayimYldrm [bilinmeyen] [bilinmeyen] evet 1 haftada 723 den 876 ya cikmsz ha 24+2 ha 24+5 sonuçta 24 haftalık oluyor.. ne fark eder Allah aşkına takılma böyle şeylere ben sadece bana niye öyle bsy demedi yanlışlık mı var acaba diye yorum yaptm da sn yanlış anladın herhlde tamam senin bebeğin 3 hafta önde olsn 😀😀
[silindi] YcelMlayimYldrm nasıl besleniyorsunuz acaba bebiş maşallah kilosu yerinde 1 haftada da iyi gram almış. Sizde genetik olarak kilolu mu doğdunuz ya da eşiniz. Taktik verin 🙂
MberraAglYac [bilinmeyen] benim kızçemde 24 +4 sanırım 1 kiloydu hiç öyle çok iri üç hafta önde falan demedi dr biraz tombul dedi okadar dr biraz abartmış sen fazla kulak asma zaten makineler tam olarak ölçmüyo az diyorlar çok çıkıyo çok diyorlar az çıkıyo belli olmuyo
MberraAglYac [bilinmeyen] bi insan normalinden kilolu olunca iri olmuyomu yani haliyle kafada omuzlarda bacaklarda haliyle iri büyük olmuyomu iri olunca yani kilolu kemikli heybetli yani adı neyse iriyse normalden biraz daha büyük oluyo oda kiloya yansıyor benim bildiğim yani normal insanlar böyle bilir sizin ve dr iri kavramı farklı anlaşılan neyse size iri bebeğinize sağlık sıhhat dilerim
MberraAglYac [bilinmeyen] ha bu arada baş çevresi vücut çevresi benim dr hesaplıyo her dr gibi evet biraz büyük Bebek dedi o kadar
[silindi] [bilinmeyen] bebeğin vücut yapısı haftasından daha iriyse o zaman önde mi oluyor. Sadace kiloyla alakalı değil yani bu durum. Kiloylada alakalı olabilir ama ilerde olmasının tek sebebi kilo olmaz mı. Bilmiyorum da bu konuyu fikir sahibi olmak istedim.tartışmayı okudukça da kafam karıştı 🙂 bilgi sahibiyseniz bu konu hakkında açıklayabilir misiniz acaba
husniyealtun [silindi] canim kiloyu usg kagidindan bakarsan bas bacak boyu karin cevresi olculerini olctukten sonra bir aritmetik hesabiyla ortalama olarak veriyorlar. Yani normalde agirligini olcmeleri gibi bir durum yok. O yuzden de bebegin kilosu ve iriligi kavrami bas ve gobek cevresiyle ve bacak boyuyla alakali. Aslında dr baş ve göbek cevresini ölçer ölçmez bile sana bebegin iri diyebiliyor ki ben bunu yasiyorum. Benim bas 3 hafta gobek 2.5 hafta ileri bacak boyu haftasiyla uyumlu ama ortalama hesaptada bebegim 2.5 hafta kadar ileri.
YcelMlayimYldrm [silindi] canm sana bu saçma sapan tartışmalı postun altında cevap vermek istemezdim ama uygulamayı çok aktif kullanmadığım için özel mesaj atılıyor mu bilmdgm için yazyrm. Valla ben 7 aylık 1800 gr doğmuşum eşim de çok iri deglms ama ben süt yumurta kuruyemiş fazla tüketiyorum belki onla alakası vardır. Ama önemli olan 7. Aydan sonraki aldığı kilolar bnce smdi ortalama üç aşağı beş yukarı hepsi aynı 😀
[silindi] [bilinmeyen] bebeğiniz öndeyse ne güzel maşallah şeker de yoksa maşallah. Yedikleriniz bebeğe yarıyor demek ki bide genetik faktörlerde etki ediyormuş.inşallah bizim bebişte şişko olurda doğunca hazır bebek alırım kucağıma 😂Bebekler sağlıklı olsunda normal sezaryen de farketmez
MberraAglYac [bilinmeyen] ay tamam sizin bebeğiniz iri kocaman çok büyük bizimde yaşadığımız bi durumu anlattık anlatmaz olaydık tamam kardeşim senin bebeğin 850 gr iri bizim bebeğimiz 1 kiloyla minnak mademki bildiğini okuyacaksın niye buraya yazıyosunki oda ayrı bisorun neyse ya sizinle uğraşamıyıcam iyi günler
Fyz01 [bilinmeyen] MberraAglYac pardon da bu neyin aşıl atması size biri iri bebek doğurmanın iyi bişey olduğunu falan mı söyledide bu kadar saçma bi konu da tartışıyosunuz neyin yarışı bu anlamadım siz önce kilolu bebek doğurucam diye sevineceğinize kilolu bebek doğurmanın zararları hakkında bilgi sahibi olun
FilizSametnal MberraAglYac YcelMlayimYldrm bence o arkadasin skntlari falan var hesaba almayin iri bebek demek iyi demek degil neden iri o onemli ornegin benimde kilosu fazla 10 gun ilerdeymis sebebi ise calistigim icin uzun surw ac kalip birden yiyorum ve depolama yapiyormus yani sebebi cok onemli olan saglikli olmasi takilmayin
YcelMlayimYldrm [bilinmeyen] pardon bana mı diyorsun kaçtı gitti diye ? Canım senin derdin ne ya sen önce onu bana bı söylesene
[silindi] YcelMlayimYldrm benimde daha 21.haftada en son 18.haftada gittim kilosu yerindeydi. Kilolu bebeğim olsun derdinde değilim de acaba bebeği besleyebiliyor muyum onu endişesi içerisindeyim. Sağlıklı olsunda zamanında gelsin zayıf olsun sıkıntı değil.sizde sıkmayın canınızı 🙂 sağlıkla bebeğinizi alırsınız inşallahh
Kedicikiz [bilinmeyen] benimde bugün kontrolüm vardı. Bebeğim 2 hafta önde, doğumda hangi tarihi dikkate alıcaz diye sorduğumda son adet tarihin dedi. Normal doğumu çok istiyorum bu yüzden önde olması beni endişelendirdi.