SemaG Zeynepzeze tartışmalı bir konu doktorlarda bu konuda ikiyi bölünmüş bir durumda. Kimisi zararlı diyor kimisi zararlı değil diyor. Bakalım benim doktorumdan henüz bir ses çıkmadı bu konuyla alakalı
Mermaid16 Duygu0007 gizli şekerin olup olmadığının anlaşılması için HbA1c açlık tokluk hepsinin birlikte değerlendirilip gerekli ise şeker yüklemesi yapılması gerekir..ayrıca hamileliğiniz sırasında aşırı kilo alımınız varsa ve ailenizede insülin kullanan varsa şeker yüklemesine gerek duyulur.. İnsanlar şu durumu anlamıyor şeker yüklemesi durduk yere yapılmaz gerekli ise yapılır hatta gerekli ise dozları arttırılır..şeker yüklemesi karşıtlığı ile sizin için gerekliliği farklı şeyler.. baklava ile aynı etkide şeker olması mümkün değil tükettiğiniz hiçbir gıdada doğrudan sıvılaştırılmış glikoz alamazsınız..
Duygu0007 Mermaid16 hanım efendi iki halam ebe eniştem doktor ve kendi doktorum da Antalyanın en iyi doktorlarından. Ayrıca ben yaptırdım ve dediğim gibi iki dilim baklava yemiş gibi oluyorsunuz. Aclık tokluk şekeri farklı gizli şekere bakılması şeker yüklemesi yapılması farklı. Sekerli su içtikten sonra şekeriniz ölçülüyor. Açlık tokluk şekerinde ise direk kan alınıyor. Hani neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz burda yanlış bilgiler verip insanları yanlış yönlendirmeyin isterseniz. Her gebenin şeker yüklemesi yaptırıp gizli şekerinin var olup olmadığına baktırması gerekiyor. Doğru budur.
Kivilipastaa SemaG aynı şeyleri hissediyoruz canım benim eger o anda tiksinirsem hayatta içmem he zaten yaptırma görüşlü de değilim ne anlamı var aç bırakıp şeker yüklemenin.. o kadar şeker yüklenirse o çocuğa ne olur,ben dayanamıyorum yavrum napsın 😏
SemaG Huzur41 Dilanserdar Nurecren Mermaid16 Kivilipastaa Buseersoy yakın zamanda kontrolüm var konusunu açmasalarda en iyisi açlık tokluk şekerime baktırayım sonuca göre illa yapılması gerekiyorsa yönlendirirler herhalde
espalp Kivilipastaa tadı çok güzel elmalı sodanın asitsizi sadece. Mide bulandıracak bi şey değil tadı kötü diyenleri anlamıyorum 😂
Buseersoy SemaG ben yaptırmıcaktım sonra hişey oldu yaptırdım iykide yaptırmışım şekerim çıktı ki önlem aldık
YunusMelek Mermaid16 valla detay sormadım çokta biliyomuş gibi doktora ben yaptırmayacağım demek çok saçma geliyor insanlar tıp fakültesi okumuş boşuna mı eğitim almışlar onların işi bu ablam hemşire o da yaptır dedi gönlüm rahat bi şekilde yaptıracağım . Ama tabiki herkesin kendi bebeği kendi kararı ..
Mermaid16 YunusMelek tabiki herkes bebeği için en iyisini ister.. bende akademisyen olduğum için ve tıp fakültesinde olduğum için bizim görüşmelerimiz genelde karşılıklı fikir alışverişi şeklinde oluyor.. o yüzden genelde sorgularım ama şeker yüklemesinde görştüğüm doktorlar benimle aynı görüşteydi o yüzden içim rahat etti
Mermaid16 SemaG HbA1c ‘de baktır canım nasılsa kan vericeksin.. şeker için olduğunda doktorlar ister ama bazen sağlık ocaklarında unutulabiliyor
GuelGltkn SemaG unutmuslardir belki bana doktorum önce aclik ve tokluk sekerine bakalim dedi eger o degerlerde sorun cikarsa seker yüklemesi yapilabilirmis. gizli seker oluyo gebelerde bu durum cok riskli
Berrygurumi Ben bugün özel bir hastane ile görüşmeye gittim ANTALYA Vitale hastanesi,,, 6. Haftamıza girdik biz bugün şükür, doktor bey şeker yüklemesinin gerekli olduğunu ve zamanı gelince yapılmasının gerekli olduğunu söyledi be gibi zararları var ki ?
SemaG Berrygurumi zararı şu yararı şu diyip yanlış yönlendirmek istemem . Bende Antalya da uncalı meydan hastanesine gidiyorum. Doktorumda yaptır yada yaptırma diye yönlendirmedi konusunu bile açmadı belki birkaç hafta sonra gittiğimde ister bilmiyorum.
GuelGltkn SemaG aynen saglik ocagi yapiyo sabah ac karnina gidiyosun kan aliyorlar sonra eve gidip kahvalti yapip tekrsr kan veriyosun 😊 en azindan hem icin rahat eder eger cidden bisey varsa diet falan öneriyorlar
Neslihan22 Alaninda cok inemli doktorlara danistim ve hepsinin dedigi kesinlikle bu testin yapilmasi gerektigi cunki eger herhangi bir gebelik sekeri var ise cocugunuzun bobreklerini maalesef kendi elinizle oldureceksiniz kaldi ki sakin abartilmasin bu durum benim kin degerin bile altinda cikti dokrorun istedigin kadar sekerli ye dedi yani yok zaten o kadar sekerli su icilirse seker zaten cikar bilmem ne emin olun hamileleik boyunca yediginiz bir cok sekrli seyler icwceginiz o saf sekerden daha zararli 👍 doktorlara guvenin bu konuda eger aksi bir durumda allah korusun dogum sonrasi merken mudahele icin yapiliyor bu testler karatay ortaya birsey atti iste maalese fcogu insanimiz da ona jnanarak bebeklerinin bobrek gelisimini tehlikeye atiyor
Hfsskbr Eğer gebelik şekeri varsa çocuğun akciğer gelisimini etkiliyor litfen riske atmayin iceceginiz icecek 2 3 dilim bklavaya denk geliyor. Yani dogumdan snra oldu ki gebelikte sekeriniz vardi yaptirmadığınız ufak bi test yüzünden çocuğun gelişiminde zarar olsa suçluluk hissetmezmisiniz. Kiloyla da alakasi yok arkdasm cok zayif gebelik sekeri cikti ben ona göre kilom fazla ailemde de var şeker hastasi ama çıkmadı. Bazi testlere bende karşıyım ama bunun yapılması taraftarıyım.
Caglabsrr SemaG benim daha yaptırmama var ama büyük bi ihtimal yaptırcam sende yaptır bence canım icin rahat etsin
Dorukunannesi95 SemaG 20.haftadayim doktorum bisey demedi valla Hâlâ yaptirmam heralde ama eşim çok hassas duysa boyle bisey var hemen yaptirir
Mermaid16 Duygu0007 keşke yazdıklarımı anlayabilseydiniz. Şeker yüklemesinin ne demek olduğunu tüm teknik açılardan biliyorum merak etmeyin. Dünyayı ne yazıkki 2 ebe tanıdığınız ve 2 doktor yönetmiyor. Dünya sağlık örgütünün bu konuda makaleleri var. Literatürü biraz tarayıp yorum yaparsanız sizinle tartışabilirim. ben kimse yaptırmasın yanlış ve zararlı gibi kelimeler kullanmadım. Sadece açlık tokluk şekerine bakılsın yeterlide demedim. Birçok parametrede görülen eksiklik ve şüphenden sonra yapılması daha uygun dedim . Siz 2 baklava olarak görebilirsiniz ama bunun bilimsel geçerliliği yok anne adaylarını rahatlatmak için söylenen benzetme.. o zaman 2 baklava yiyin daha lezzetli değil mi ☺️Sıvılaştırılmış glikozu içmeyin etkisinede 1 saat sonra bakılsın umarım bu sizi biraz tatmin eder. Doktorlarında bazıları yaptırsın bazıları yaptırmasın diyor. Ben bir bilim insanı olarak düşüncelerimi söyledim şeker yüklemesi tabiki yapılsın ama herkese değil. Hamilelik şekeri çok önemli risk faktörleri değerlendirilmeli.
Duygu0007 Mermaid16 bakın kanda bakılan açlık tokluk şekeri ile aynı değil. Bu testi sağlık ocakları yapıyor ama . Şeker yüklemesindeki yapılan gizli şekere bakmak için yapılan kan testi yapılmıyor devlet ve özel hastanelerde yaptırıyorsunuz. Gizli seker farklı açlık tokluk şekeri farklı aynı şey değil.