Ska Okuyup okumayıp kimseyi cahil olarak nitelendiremeyiz. Üniversite okuyan herkes okumayını bir aşağı görmek durumunda.. Lise mezunu olsun olmasın ya da ilkokul mezunu olsun. İnsanların cahilliği diplomayla mı belirtiliyor? Hayat tecrübesi diye bir gerçek var. Hayatı sokaklarda ya da yaşadığı acı olaylarla daha olgun daha tecrübeli yaşayan var. 30 yaşına gelmiş bırak üniversiteyi yüksek lisans bitirmiş tanıdığım var. İki cümle kursa karşısında duramazsın. Diploması var mı? Var. Çok iyi de üniversite okumuş. Ama hala çocuk. Kimi de var yaşı genç mezuniyeti var ya da yok kaeşında konulsa 30 yaşındaki kadını harcar. Kitaplar herkes içindir araştırmak herkes için. Diplomalılar için değil. Kurslara gidilir, evlenir okumaya devam eder açıköğretimden okur isterse okumaz ama kendini geliştirebileceği alan fazla.. açıköğretim okuyanı da aşağı göremez kimse okumayanıda.. Kitapla, Raştırmayla, okumayla ve hayat tecrübesiyle insanlar gelişilir. Cahil kavramı çok farklı bir durum.. Eşinin eline bakıyor ya da hayatını ona bırakmış gibi cümleleride anlamıyorum. Aynı evin içinde ‘BİZ’ olamamış insanlar bunlar. Onun mesleği onun parası, benim mesleim benim param kafasıyla aynı evin içinde farklı insanlara bürünüyorlar sorunlar da bitmiyor. Diploma herşey değil ben okumuyor muyum? Okuyorum. Kadınların ekonomik özgürlüğü olmalı tabiki dünyanın binbir hali var ama imkan yoksa ya da mezuniyeti çok üst seviye değilse kimse kimseye cahil diyemez hor da göremez kimsenin böyle bir hakkı yok. Diploma her şey değil, diplomaşarı yüksek olanlar insanları aşağıda görüyor. Çok yanlış. Ben size hak veriyorum. Herkesin öncelikleri farklıdır. Çocuğuna vereceği eğitim diplomayla ölçülemez. Öyle olsaydı zamanında annelerimiz babalarımız bizleri kötü yetiştirmiş olmalıydı..
Her şey güzel bir okul ismi yazan kağıttan ibaret değil. Hayat diye bir tecrübe var kaç diploma alırsan al erişemeyeceğin bir olgunluk, bir tecrübe veriyor..