11 haziran günü gaz sancısı sandığım sancılarla uyandim. Akşama kadar eşime kabız oldum karnim ağriyor dedim durdum😅 akşama doğru nolur nolmaz hastaneye nst kontrole gittik. 41+2ydim bu arada. Nstde sancılar yüksek çıktı ve çok şaşırdm dedim sanci dedikleri buysa ben 10kere doğururum😂 eve geldik düzensiz agrilar girip çikiyordu belime hala gaz sancısı olabilir diyorum doğum olduğuna inanamiyorum bir türlü 😅 ertesi sabah kaynvalidemgil gelecek diye poğaça borek fln yapmaya başladim saat gece 12ye doğru sancıların doğum sancisi olduğuna inanmaya başladım. Şiddetlenmişti ve düzenliydi 15dkda bir giriyordu evde koşarak veya çömelip kalkarak o bir dklık sancilari atlatiyordum. Yatip uyuduk eşimle sabaha karşı 4 te artik sanci sikligi artti şiddetli adet sancısı şeklinde. Artik hastaneye gidelim dedim hastane eve baya uzaktı. Yolda belime sicak su torbasi koyarak idare ettim hastanede acilden muayene oldum ve cok hayal kirikligi yaşadim açilma2cm dediler demekki dedim bu kadar ağri 2cmse 10cmye kadar çok zorlanirim. Yatış verdiler doğumhaneye yatirdilar nstde bagli olarak 2 3 saat sancımı yatarak çektim suni hiç vermediler en son muayenede yine açilma 3 cmdi sancilar dayanilmayacak gibi değil ama uzun vadede yoruyor. Dua etmeye başladim inşirah okudum sürekli ve saat 1 de doktor bakti açiklik 4cm bu gidişle yarina doğurursun yakinlarin beklemesinler hastanede dedi. O an çok yikildim yarina kadar bunu çekicekmiyim diye. Kalktm yürüdüm dogumhanenin içinde. Sonrasi mucize gibi oldu bi anda sancilarim artti git gide sıklaştı ben tabi yarina kadar bu sancilari çekemem diye ağliyorum bir anda suyum patladi meğerse açilma 2 saat içinde 8cm olmuş saat 3te doktor sancı geldikçe kakani yapar gibi ikin dedi. Ikinmakta çok zorlandim panik oldum. Ama 10dk sonra çatala gidiyoruz dediler ve tam 15.15te oğlum dünyaya geldi. Çatim darmiş ve bunu doğumdan sonra çok dikiş olduğunu söylediklerinde ögrendim🙄 Kesiyi hiç zaten hissetmedim ama dikilirken acidi. Benim doğumum zor oldu dediğim gibi hani hep derler ya doğumdan sonra kuş gibisin bende öyle olmadi bel agrim bir kac saat devam etti. Dikişler hala çok aciyor. Normal doğumun en zor yani bana sorarsaniz son 15dksi. Gerisi normal hayatta karşilaşilan sikintilarla denk. Sadece doğuma yakin bi zorlaniyorsunuz sonra dikişti ağriydi onlar basit şeyler olarak kaliyor. Bir de benim çatım darmiş bebek de iri doğdu yani normal çatisi olanlarin normal doğumdan korkacak birşeyi yok bence. Doğumdan çok sonrasini araştirin tavsiyem. Doğum birkaç saatlik sonrasi daha önemli mesela ben ilk 3 gün emzirmeyi bilemediğim için sütüm gelmedi daha bugün ilk kez tam olarak bebegimi emzirebildim. Doğumu ankara şehir hastanesinde yaptim hastaneden ve doktorlardan memnun kaldim. Bebeğim uyanmadan biraz işlerim var yapacağm acele ve okumadan yazdim kusura bakmayin artik kizlar Allah herkese kolayliklar hayirli doğumlar versin . Sorulariniz varsa cevaplarim