Bayramın ilk günü kontrole gitmiştim suyum az olduğu için 3 günde bir kontrolum vardı. Muayene sonucu suyum iyice azaldığı için ve adetime göre günüm geçtiği için yatisiımi yaptılar. İlk gün öyle yattım 1 cm açıklık vardı. 2. Gün suni verildi sancı derecesi 100e getirildi hiç bişey hissetmedim acilmam hala 1 cmydi bütün gün ilerleme olmadı. Gece sunuyi kestiler sabaha kadar rahattim oh benden iyisi mezarda inşallah böyle devam eder dedim ama malesef anamı aglatacaklari saatlere geleceğimi tahmin edemememisim😁 Sabah doktor muayenesinde acilmam 3 cm olduğunu söylediler sabaha kadar kendiliğinden ilerlemiş bundan sonrası çabuk ilerler dediler. Verdiler sınıfı🙄 önce yavaş yavaş sancılar giriyordu az şiddetli bı şekilde saatler ilerledikçe şiddeti arttı ebe suyumu patlatmak için geldi ama su zaten kendiliğinden bitmisti. 2 saat sonra 5 cme ulaştım ağrılarım dayanılmaz olmaya başladı ne yuruyebiliyorum ne yatabiliyorum ne oturabiliyorum inanilmazdi.. Kendimi hep kolaya hazırlamıştım ama olmadı😏 2 saat sonra tekrar acilmama baktılar 7 8 cm dediler saat başı nstye bağlanmak o sancilarla dayanilmazdi malesef. Asıl olaya geliyorum, 1 2 saat sonra acilmam 9 cm oldu sancı geldikçe ikin dediler ikinmayi ben o ağrılarla beceremedim yapabilene helal olsun valla. 1 saat tam aciklikla bekledim ikiniyorum bebeğin başı bir türlü aşağı inmiyo ağrılar zirvede napicagimi sasirdim. En son ebe yarım saat veriyorum ikin yoksa biz müdahale edicez dedi. Gene olmadı beceremedim. Doğum haneye alindim. Cikartinda nasıl çıkartırsınız çıkarın dedim o dereceye geldim resmen. Ebenin biri karnıma bastırdı tüm gücüyle biri alttan eliyle acti o an kesi attı hissettim ama o zorlukta hiç bişey o kesi atılması. 5 10 dakka sonra rahatlama geldi çok şükür bebeğim aktı gitti icimden. Bütün ağrılar bitti gitti. 5 dakka bebeğin eşinin çıkması, 5 dakka iç temizleme yirtilmam coktu baya bı iç dış dikisim var oturmakta zorlanıyorum ama geçti şükür hepsi. Kızlar korkutmak değil amacım ama olabildiğince zora alıştırin kendinizi. Ben hep kolay olucak diye kendimi hazırladım çok ters tepti. 3 gün oldu şükür iyiz ikimizde. Dikişlerim çok olduğu için yürümekte ve oturmakta zorlanıyorum ama iyileşiyor yavaş yavaş. Rabbim hepinizin yardımcısı olsun. Bir avazda sancısız kurtulun inşallah. Sorularınız varsa cevaplayabilirim 🙂