Kızlar erken doğum riski icin iki kez ebe muayneei oldum. Acilmaya bakildi. Acaba çatı muaynesinin farkı nedir? Bir kez de doktor vajinal enfeksiyon icin bi alet ile bakmıştı ama forumda okuduklarım beni korkutuyor farki varmi acaba
Çatı muayenesi ve ebe muaynesi
Bende haftaya olucam korkuyorum burda bekleyeyim belki korkumu yenerim....
Ozlemb0811 ben aynı diye biliyorum canım ikisini
Filura eger ayniysa çok dayanilmaz abartilcak bi agrisi yok canim merak etme
Yusufburcu61 sagol canim
Ozlemb0811 aynı ikiside canım acı felan olmuyor 2 kez olmuşsun zaten ebe yapıyor muayeneyi zaten
Ozlemb0811 ikiside aynı şey
Ozlemb0811 canim vajinal enfeksiyon icin nasil bakildi bana bilgi verirmisin. Sanirsam bendede var .vajinamda ağrı ve kaşıntı var .bende baktırmak istiyorm bayramdan sonra
Ozlemb0811 sağlik ocagindaki ebe yada doktor ilgilenirmi acaba bu enfeksiyon icin .muayne falan ederlermi bi bilgin varmi bu konuyla ilgili
bilnazo68o normal jinekolojik muayene gibi bakılıyor o uzun alet ile. Smear vermekten daha basit. Ben de geçenlerde oldum 2 kez fitil verdi. Geçmiş olsun.
bilnazo68o sanmam çatalda bakılıyor muhtemelen kadın doğumcuya gönderir. Soruları üzerime alındım kusura bakma ben de yeni baktırdığım için cevaplayayım dedim 😁
yigitalptb olsn canm .doktor randevulari suan dolu devlette.Asil muaynem 25 inde ôzel e gidiyorum ..ama dayanamiycak oldum artik.saglik ocagina gidicemde .napcam bilmiyorm hic :/
yigitalptb belirtilerin nasildi. Bende kasinti oluyor dudaklar arasinda .puruzlu halde bide. Kenarlardada agri olmaya basladi. Sirke uyguluyorum suanda:/
bilnazo68o sende mantar da var gibi geldi. Travazol hemen keser aslında ama gebelikte kullanılıyor mu bilmiyorum, gebelik kategorisi C diyor. Karbonatlı su da deneyebilirsin. Bendeki enfeksiyondu sadece, yoğun kokulu akıntı vardı peynir kesiği gibi hatta açık yeşile çalan. Kaşıntı yoktu. Önce vagi hex diye bir fitil verdi 1 hafta kullanılan. O geçirmedi. Sonra içinde 3 tane olan gyno-max xl fitil verdi 3 günlük. O kesti. İlişki korumalı olacak bir de. Yoksa sürekli tekrarlıyor. Günde 3 kez falan çamaşır değiştiriyordum. Şu son fitil etkili oldu şükür. Sana da fitil ve krem verecektir muhtemelen. Geçmiş olsun atlatırsın umarım en kısa sürede.
Ozlemb0811 bu çatı muayenesinden korkulmasi gerektigini ilk kim çıkardı acaba yaa cok merak ediyorum 😁 ya da acittigini falan??😅 onlar yuzunden muayene olmamis insanlar korkuyolar bir sey var zannediyorlar, halbuki hepimiz evli barkli cocuk bekleyen afedersin iliskiye giren insanlariz, iliskiye ilk girerken nasil oluyorsa doktorun parmagi girerken de ayni sekilde oluyor, ustelik doktor eline jel suruyor ve eldiveni var son derece kaygan yani 😅😅😅😌 sadece iki parmagini hafifce açtırmaaya çalışıyor o da insani rahatsiz ediyor ama bi yerin kesiliyo gibi bi yerini sıkıyolae gibi bi ağrı soz konusu degil, yani bence tabi 😌😅
çok açık yazdim kusuruma bakmayin 😳 ama burada hep okuyorum çatı muayenesinin bu kadar neden abartıldığını aklım almıyor 😌 muhtemelen vajinismus tarzi bir rahatsızlıgi olan ablalar çok acı duydugunu yaptıramadıgini söylemiştir ama bir rahatsızlık yok ise bu muayeneyi kafaya takacak da hicbir sey yoktur 🤗
BenMathilda biz millet olarak abartmayı seviyoruz 😊
yigitalptb bilmiyorumki. Bana gyno lomexin mi me vermisti ıslaklik cok oluyo diye o gecti. Bu kezde bu basladi. Sirke artik canimi acitiyor biraktim surmeyi 4 gun kadar oldu tahrisde etmeyim artik. Travazol kremim var ona bakiym dayanamazsam surerim. Bide iliski dedigin gibi artik koruma gerektiriyor sanirsam . saglik ocagina gidicem pazartesi .insallah ilgilenirde :/
bilnazo68o ya doktor bi alet ile baktı spekulum mu neydi adi sanirim
bilnazo68o saglik ocagina sadece aşı takibi icin gittim canim inan bilmiyorum
BenMathilda abartilacak birsey oldugunu bende düşünmüyorum cok haklisin bencede. Okudugum okadar korkunc seyler varki acaba çatı muaynesi farklimi diye soru uyandirdi bende cunku normal muayne de dediğin gibi kolay oluyor