Kızlar uzun uzun Doğum süreciyle ilgili araştırma yaptım kasav eğitimlerine katıldım ve Doğum planı yapıp doktor ve ekibine sundum sizlere de tavsiye ediyorum çünkü o anda katakulleye gelebilir bir şeyler doğal ve müdahalesiz ayrıca aktif bir Doğum istiyorsanız Doğum planı şart Benim ki şöyle düşünenler için örmek diye bırakıyorum ;
Doğum planım;
Anne ve bebeğin birbirleriyle en sağlıklı iletişim kurma yolunun öncelikle doğal doğumdan başladığına inandığım için doğal doğumu destekleyen ve ekibinin de buna hazırlıklı olduğu bir hastanede doğumumu gerçekleştirmek istiyorum. doktorumla irtibat halinde olup, ters bir durum yoksa sancımı evde çekip öyle hastahaneye gitmek istiyorum
Tıbbi bir gereklilik olmadığı sürece bebeğimi normal doğum yöntemi ile doğurmak(sezeryan, epidural mümkünse olmaması) ve bu konuda başta doktorumun (songül Kadıoğlu)gözetiminde güvende olduğumu bilerek kendisinin fikirlerine saygı duyduğumu belirtmek istiyorum.
Epizyotemi istemiyorum bunun için doğuma son 6 hafta kala perine masajı ve kegel egzersizleri yapacağım noktasında kendime güveniyorum
Bebeğimin suyu yeterli olduğu sürece, kasılmalarımın doğal seyrinde ilerlemesini, doğumumun kendi ritmini yakalamasını istiyor, damardan ilaçlarla doğumumun erken başlatılmasına veya hızlandırılmasına sıcak bakmıyorum. Her doğumun sürecinin farklı işlediğinin farkındayım bu yüzden bir aksilik olmadığı müddetçe müdahale edilmesini istemiyorum
Açılma döneminde bebeğin doğum kanalına rahat girebilmesi için kasılmalar boyunca yürümek ve hareket etmekte özgür olmayı, serum veya diğer cihazlara yatar vaziyette sürekli bağlı kalmayı istemiyorum her 30dakika bir nts bağlanmayı uygun görüyorum.
Lavman yapılmasını kabul etmiyor, aynı zamanda ilk fazda tansiyon ve kan şekerimin düşmesini engellemek için istediğim tuzlu veya şekerli (bisküvi, kraker vb.) gıdaları alabilmeyi talep ediyorum..)
Kasılmalar sırasında anestetik ilaçlar yerine derin gevşeme, nefes teknikleri, masaj gibi yöntemler kullanarak ilk fazı tamamlamayı istiyor ve epidural anestezi, suni sancı uygulamasından yararlanmak istemiyorum.
Bebeğimin kordon kanını saklamayacağımdan dolayı, bebek doğduğunda ve ağlamaya başladıktan sonra kordonun hemen kesilmemesini, tüm kanın sonuna kadar bebeğime pompalanmaya devam etmesini (yaklaşık 3-5dk), sonrasında kordonun eşim tarafından kesilmesini rica ediyorum.
Doğumdan hemen sonra anneyle bebek arasında kurulacak olan ilk ten temasının doğumun en güzel kazancı olduğuna inanarak, bebeğimin temizlenmeden, yıkanmadan, kordonu kesilmeden veya testleri yapılmadan önce göğsüme verilmesini talep ediyorum
Doğumdan sonra bebeğimle geçireceğim vaktin ardından ilk kontrollerinin yapılacağı zaman rutin Hepatit B ve K-vitamini aşılarının daha sonra özel doktorumuzla yapılacağı için ertelenmesini talep ediyorum
Doğumdan sonra hastanede kaldığım süre boyunca bebeğimle aynı odada kalmayı talep ediyorum.
Bebeğimin rutin hastahane prosedürlerini erteleyip önce emzirmeyi talep ediyorum.
bebeğimin Doğumdan sonra yıkanmasını istemiyorum verniks tabakasının kendi cildi tarafından emilmesine yaptığım araştırmalar sonuncunda uygun görüyorum
Bebeğe süt gelmediği takdirde hastahanenin belirlediği mamanın verilmesini istemiyorum kendi getireceğim mamayı hemşirelerin talep etmesini rica ediyorum
Bebeğimin plesentasını tarafımıza verilmesini talep ediyorum