Kızlar merhaba ben 37 haftalık hamileyim. Ayaklarım aşırı şekilde şişmiş durumda. Bugün idrar testi verdim ve idrarımda 25-30 protein çıkmış tansiyonumu ölçtürdüm ve o da 13/7 cıktı. Gebelik zehirlenmesinden felan korkuyorum. Tansiyonum normal çıktı ama ayaklarım aşırı şiş ve idrarımda protein var. Boyle bi durumla karşılaşan var mı?

Sinem21 tamam canım teşekkür ederim. Peki böyle bi durumda normal doğumu yapıyorlar mı yoksa direk sezeryanla mı alıyorlar?

Ezocelik İnan bilmiyorum ne desem yanlış olur şimdi ama proteinden sonra tansiyonun önemli olduğunu biliyorum sadece belki bilem biri çıkar 🥰

Geçen hafta idrar tahlili yaptırdım bende protein yok ama ayaklarım ve ellerim çok şiş havanın sıcaklığı etkiliyor diye düşünüyorumtuzlu bir şey de yemiyorumn çok önemli bir şey olsaydı doktorun müdahele ederdi büyük ihtimal

Ezocelik gebelik zehirlenmesinde ki en önemli olay tansiyon. Eğer ki tansiyonunuz 14/9 un üstünde seyrederse hemen hastaneye gidin ama belli bi miktar protein kaçağı olabiliyor bendede var ama sınırda olması ve tansiyonumun düşük seyretmesi sebebiyle zehirlenme olmuyor tuzlu yemeyin bol su.