• Doğum
  • 40+3 spinal sezeryan YARIN ,tecrübeli anneler lütfen yazın

Deletedmom277 çok teşekkür ederim canm bılgıler için korse ne zaman sonra kullandın bide ayağa ne zaman kalkıp birşeyler yaptın evde

Merib 3 gun önce oldum, hic korku filmi senaryosu gibi anlatanlari dikkate alma. Ilk uyusuklugun gecince birazcik sanci cekiyorsun, o da abartilacak kadar degil asla. Uyusukluk gecer gemlcmez zor olsa bol bol yürüyüş yap, cok fazla yatma ve gazın veya tuvaletin geldigi an yap. Bol bil kayisi hoşafı ve corba ic. Sütün icinde sagman gerekecek, o biraz acili oldu bana 😔

Merib 2 ya da 3. Gün temizlik yapmaya başladım. Korse kullanmadım biraz acı verdi takınca. Annem saralım dedi bir müddet öyle devam ettim.

Merib ben genel oldum ama aksama aşagı inip hastanenin cafesinde çorba içtim hava aldım tabi tek değil eşim yardım etti hızlı toplanmak için zaten yapacağın en iyi şey haraket etmek çok çok haraket et sütün umarım hemen gelir gelmez ise sorun etme mutlaka pompan olsun sürekli uyar göğüslerini pompa ile ve bu süreçte bebeğine biberon verme ki meme reddi yasama bebeğinin agzına
    ver memeni o emsin emdikceee sütün gelecek cevredekii herkese kulaklarını tıka ilk haftalar bebeklerin çenesi güçsüz olduğundan memeyi tam tutamıyor ve sürekli meme ile bi kavga halinde aç olmasa bile iki üç saat memede zaman geçirmek isteyebilir endişelenme aç değil karnı doyuyor sadece senin kokuna ihtiyacı var pes etme emzirmek ilk haftalar çok çaba göstermen gereken bişi pes etme olur mu bebeğin çenesi güçlendikçe seni daha iyi emecek o emdikce sütün artacak bol su iç suan karpuz mevsimi karpuz süper süt yapıyor kilo vermek için acele etme Doğumdan çıktığında Zaten 5-6kg gidiyor emzirdiğin. Sürece zayıflayacaksın ben 30 kg alıp 10 ayda verdim bol yiyip içerek üstelik pozitif ol günler öle hızlı geçiyor ki şaşırıyorsun

Merib he birde korse tak mutlaka karnını sar yani ilk günler tüm organların sallanıyor gibi hissediyorsun sarınca karnını o his hemen geçiyor

NurdanHakan çok güzel yazmışsın canım Allah razı olsun bılgıler için 🙏🙏🙏 korseyi hemen taktın mı kaç gün sonra

Merib ayaga kalkmak hic zor degil emin ol sadece sakin olucaksin ve direk karsiya bakicaksin anlattiklari gibi olmadi direk ayaga kalktim odada iki tur attim sonrasi corap sokugu gibi geldi. Cok yatmamak lazim ve yaninda mutlaka sise sise su bulundur odem olmuyor o zaman. Sabaha kadar hem su ictim hem nescafe ictim cok sukur ne bas agrim oldu nede sancim

Merib doğum yaptıgım günün ertesi günü eve geçtiğimde taktım ve nefes alabildim ağrım sızım yoktu ama psikolojik olarak karnımı tutuyordum böle boş hissediyorsun karnını ve sanki organların düşecek hissi oldu bende ağrı değil böle karnını tutma hissi sürekli geliyor korseyi taktım ve o sıkı tuttuğu için hemen rahatladım ben yünlü korse taktım geçen yıl nisan ayıydı Doğum yaptığımda annemleri dinledim gaz sorunu senide bebeğide çok mahvediyor ilk zamanlar çünkü belkide sıcak tuttuğundan belimi gaz sıkıntım biraz geçti bi tavsiyem daha var sezeryan Doğumda gaz çok sorun oluyor sıvı tüket bol bol ve çubuk tarçını at suyuna bu da gazını rahat çıkarttırıyor hem sütüne geçtiğinden bebeğinde rahatlar dikiş ağrısıda olmadı bende pek Doğumdan üçüncü gün bende lohusalık bitti çünkü :) kalktım bulaşıkları filan yıkıyordum makinam bozulmuştu zamansızca ben genel oldum ama çok pişmanım KESK’e spinal olsaydım şimdi yine hamileyim ve Aralık gibi Doğum yapıcam bi aksilik olmazsa spinal olucam kararlıyım allah sana sağlıkla evladına kavuşmayı nasip etsin

Merib yerinde olsam sezeryana mahkum etmem kkendimi ve bebeğini ameliyathanede calistim her gün 4-5 sezeryana giriyordum bazıları gelip masada normal doğum yapı gitti doktorlar kolayına geleni seçiyor az daha bekle bence tabi yine kontrolleri aksatma aama sabret vakti dolunca bebek ve rahim bilinclidir elbette 10 güne kadar san cin olur suyu az olsa dda bebek sudan mi besleniyor sanki hep abrtiyorlar emin ol bol bol su iç hurma ye

NurdanHakan canm çok teşekkür ederim bılgılerın ıcın 🙏🙏💕ınsallah bebeklerımızı alacağız kucağımıza sağlıkla sıhhatle

Merib amin insallah Doğum hikayeni bekliyoruz insallah ozaman

Merib ben sabah 9 buçuk çıkmıştım akşam üstü
              6/7 yürüttülerr bu arada Doğum yaptın demek ki allah sağlıkla analı babalı büyütsün