Epidural Spinal Farkı ?
Agri kesici ilaclar..epiduralin etkisi daha kisa spinalin daha fazla normal epiduralde de o sekilde veilimce agri fazla hissetmiyormussun
Epidural ve spinal aslinda ayni sey ancak epidural sonra etki ederken yani 15dk gibi spinal hemen etki ediyor epidural de kateter cikarilmiyor bir gun boyunca spinalde cikariliyor epidural de o kateterden ilaç verilebiliyor agriniz olunca cogu doktor ikisini bir kullaniyor zaten ayni sey neticede ikisinde de bir sey hissetmiyorsunuz😉 ben cmt sabah epidural sezeryan olacagim size yazarım kizlar ikinci sezeryanim🥰🥰🥰🥰
Meryemaaa keske 😊
- Düzenlendi
Meryemaaa ben spinal sezeryan oldum iğne vurulur vurulmaz anında uyuşma oluyor operasyon bitince kısa bir süre sonra hissetmeye başlıyorsunuz,ağrı kesiciyi hemşire gelip yapıyor,epiduralda ise uyuşma ve ayakların açılması daha geç oluyor ve ağrı kesiciyi kendin yapıyorsun ve daha az acı hissediyorsun ama daha fazla ağrı kesici kullanma ihtimali doğmuş oluyor,epidural hem normal doğumda hemde sezeryanda kullanılıyor,spinal sadece sezeryan için kullanılıyor diye biliyorum,genelde hızlı etki olduğu için spinal tercih ediyor doktorlar,ben memnun kaldım,bide herkesin bünyesi vs farklı olduğu için vücut tepkileride farklı oluyor,herkese sağlıklı doğumlar
xwoman korkma inan bosuna korkmusum diceksin yazcam ben size yine hayırlısıyla bebisimi alayim kucağıma 🥰 igne yapilirken kollarini bos birak rahat ol derin nefes al zaten seni yonlendirecekler hissetmiceksin hic bisey bebeğini dogar dogmaz gorceksin aglamasini duycaksn🥰🥰 o anlari dusun zaten sonra sakinlestirici yapicaklar odaya nasil geldjm diye düşüneceksin 😁
Gulsahnaz sağlıkla kucağınıza Alın insaAllah ☺️ çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim☺️