Kizlaaar geçen ay hsg çekiminde bayilmistim çok kotu geçtiğini dile getirmiştim. Ve rahim anomalisi sıkıntısi çıkmıştı hatırlayanlar vardır belki 😇 Yarım rahimli olduğum ve tüpümün kapalı olduğu direk histereskopi sonra tüp bebek önerilmisti.. Tekrar başka doktora muayene olacaktım adetimin bitmesini bekliyordum sonucu yaz diyenler vardı görürlerse onlara bu post 😍 ayrıntılı ultrasonlar muayneler ve yapılan tetkikler sonucunda sol tarafimda da küçük ve gelişmemiş bir rahim daha tespit edildi. Aslında yarım değil çift rahimliymişim ve sağ taraf gelişmiş sol taraf gelişmemiş sol tarafta sürekli kist oluyordu yumurtalıkta sorun yok yumurtlama çatlama vs. gayet iyi ama o taraftaki rahim işe yaramıyor ve tüp kapaliymiş bu da normalmiş zaten... yani soldan yumurtlama da işe yaramıyor haliyle... Sağ tarafa gelince o tüp de kapalı denildi ama o tüp acıkmış 😱arkadaşlar duyunca şok olduk.. Doktor senin ameliyatlik bir durumun yok tüp bebeklik de bir durumun yok dedi zaten demişti ama muayne sonunda emin olarak dedi tekrar.. e dedik ne yapacağız? Bir yıldır gerek evde yapılan gerek doktor takibinde olan yumurtlama takibiyle hamile kalamadim!? Normal yaşitlarima göre hamile kalmam yüzde elli daha az ama imkansız değilmiş sadece zaman alabilirmiş.. sırayla bir sağ bir sol yumurtlama olduğunu düşünürsek bir yılin 6 ayından birinde tutarmış tutsaymiş 😫 tek taraf yok kabul ediyoruz sonuca göre dedi. Durum bu siz siz olun direk ameliyat diyen doktorlara inanmayin tek doktor ile yetinmeyin... Şimdi adetim 9 haziran gösteriyor yumurtlama günlerini degerlendirdim ve eğer sağ taraftan yumurtlama oldu ise hsg de çekildim tutma ihtimali önceki aylara göre baya yüksek bekliyorum eğer olmazsa hemen kendi doktoruma gidip hap yada iğne tedavisi ile daha kaliteli yumurta elde edip yine doğal yoldan deneyeceğim diğer hoca öyle önerdi yaklaşık 6 ay daha bekleyeceğiz olmazsa aşılama yapılabilir ama acele etmeyin bekleyin sakin direk tüp bebeğe gitmeyin dedi 😇😇 öyle rahatladım ki bir ayimizi bize zehir ettiler ama şimdi çok rahatiz çok şükür Rabbime 😳😳 şimdi bundan sonra tek tüp ile hamile kalmaya çalışacağım inşallah bu ay sağdan yumurtlamişimdir heyecanla bekliyorum dua edin çok dua edin bana lütfennnn 😍😍💕