Kızlarrrrr epidural spinal olucam 31 mayısta korkularım varrr. Daha önce epidural olan var mı varsa bilgi verebilirmiiiiii😬😬😬😬
Epidural spinal
Ckrmtlrcnsb doktorumda bugün bana önerdi ama bende korkuyorum takipte kalayım tecrübeli annelerden yorumlarını öğrenelim
Ckrmtlrcnsb ben ikizlerimde sezeryan olurken yaptık o kadar çok doğurmak istiyordum ki aklımın ucuna gelmedi korku şimdi gene hamileyim epidural normal Doğum hayırlısı bakalım
Ben 2011de epidural sezeryan oldum
Asamalarini anlatayim😊
Odaya yatis yaptıktan sonra önlüğü giyiyorsunuz gelip sizi yatağınızla birlikte ameliyathaneye indiriyorlar sonra anestezist gelip sirtinizi aciyor öne doğru egilebildiigniz kadar egiliyorsunuz, omurlariniza bastiriyor hareket edip kendinizi cekmemeniz lazım onun icinde hemsire basinizda duruyor mumkunse kollarindan tutun hemsirenin ani refleksle geri gecmeyin kendinizi, acisi yok denecek kadar az biraz bekliyorsunuz o şekilde islem devam ediyor sonra sedyeye yatıyorsunuz beldeki o seyi hissetmiyorsunuz ince bi katater var icinde ordan ilaci veriyorlar. Sonra uzaniyorsunuz ayaginizin altina demir gibi bisey sürüyor hissediyorsunuz ilk etapta sonra hissetmiyorsunuz ayaklarini kaldir diyor doktorun kaldiramiyorsunuz😁 uyusmus oluyor gogusten alt kısmınız tamamen buz gibi yok gibi, sonra batikonla siliyolar gogusten diz kapaklariniza kadar onun soğukluğunu hissediyorsunuz ama korkmayın aci yok ama dokunuslar var yalan soyleyemicem onu hissediyorsunuz nasil bir his biliyor musunuz disi uyusturup ceker ya dişçi oyle bisey aci yok ama buz gibi bir his sonra başlıyoruz diyor doktorunuz önünüzde bir yesil perde sonra bebegin ilk aglama sesi🥰 bebek cikar cikmaz da sakinleştirici veriyorlar sonra uyumakla ayik kalmak arasinda oluyorsunuz cakirkeyf yani. Ayaklariniz 4/5saat tutmuyor sonrasinda yavas yavas isiniyor kalkip yuruyus yapin bol bol sezeryan dikis acinizi da o uyusma gecince hissediyorsunuz cok buyuk avantaj yani😉 bas agrisi oldu bende ama turk kahvesi ictim bol bol doktorun tavsiyesi uzerine en etkili yontem bu👍korkmayin adi prenses dogum zaten 🥰 sondayi takip cikarmalarini da uyusuk oldugu icin hissetmiyorsunuz ben de 1haziran da yine epidural sezeryan olcam Allahin izniyle hepimize hayirli dogumlar bebislerimize ve bizlere rabbim saglik versin🥰🥰🥰dogum hikayemi paylasacagim sizlerle insallah🙏
Ckrmtlrcnsb 17 gün önce oldum herşey çok gzldi çevremde baş ağrın olcak sonra yürürken zorlanacaksın oturup kalkamıcaksın belin ağrıcak ayaklarını hissetmiceksin diyen çokkkk fazla kişi oldu ama ben bunlrın hiç birini yaşamadım ve hemen 2.ci günü kalktm norml hayatıma devam ettim
Bende çok baş ağrısı çektim 3-4 saatte bir ağrı kesici isteyin ben istemediğime pişman oldum sezeryan ağrısı acısı hiç hissetmedim bol bol kahve tükettim geçti sonra şimdi yine öyle olucak Allahın izniyle 😊
Gulsahnaz çokkk teşekkür ederimm çok güzel moral oldunuz rabbim sizede hayırlı doğumlar nasip etsin inşallaahh 🙏🏼🤲🏻
26082014 bunları duydukça korkum hafifliyor resmen 😊 teşekkür ederim 🙏🏼
meryemm_demir nescafe mi Türk kahvesi mi herkes farklı söylüyor 😊
Ckrmtlrcnsb farketmez ikisi de kafein sonuçta
Ckrmtlrcnsb ne demk canm hiç korkma korkulacak birşey yok gerçkten Benide öle çok korkutmuşlardıki
Ckrmtlrcnsb Kafein olması yeterli 7-8 su bardağı içtim bir günde