" Yüzüme rüzgar çarpıyor. Karşımda alabildiğine fındık ağaçları var. O kadar bekledim ki o kuru dalların yeniden yemyeşil hale gelmesini. Altında gölgeler oluşturmasını. Üstünde kuşların cıvıltısını.. Seni ilk öğrendiğim zaman da burası böyleydi. Sonra sonbahar iyiden iyiye geldi, yapraklar kurumaya başladı. O yeşil yapraklar sarardı, seyreldi. Döküldü sonra kış gelince. Kahverengi odun parçalarına döndü sanki. Kar yağdı bembeyaz oldu. Sonra kar gitti, kış bitti. Her sabah acaba tomurcuklandı mı diye baktım uyandığımda. Bir gün geldi tomurcuklar göründü. O tomurcukların gün be gün yemyeşil hale dönüşüne tanık oldum. Ben seni çok bekledim oğlum. Tam 9 ay bekledim. Bir insan kendinden daha çok birini nasıl severmiş onu anladım oğlum. Hoşgeldin💙 "
Çok uzun sürdü gibi geliyor bir yandan. Bir yandan ise göz açıp kapatana kadar sanki. Elimden gelen tüm emeği verdim bu uygulamaya. Hep adil ve eşit olmaya çalıştım yaptığım müdahalelerde. Aile gibi olduk sizlerle. Bir çok kişi ile dertlerimizi paylaştık, mutluluklarımızı paylaştık, birlikte güldük, yeri geldi birlikte sinirlendik. Eğer bilmeden kalbini kırdığım, hata yaptığım biri varsa hakkınızı helal edin🙏🏻 Kalbimde yer eden ve daima dualarımda olacak olan sevgili @NaimeYilmaz @Chan @Tamam @ozgeya @Tuubaaa @defnekrmn size ayrıca teşekkür ederim🙏🏻
🤗13 Eylül'de çift çizgiyi görmemle başladı herşey.. Evet aylarca midem bulandı, bir çok yiyecekten tiksindim, çatlaklarım oldu ağladım, ağrılarım oldu sızlandım, yapabilir miyim endişesine kapıldım, her kontrolde acaba kalbi atıyor mu korkusu yaşadım, 2-3 saat hareket etmese kendimi yedim bitirdim. Ama inanın hepsi yaşamamız gereken ayrı ayrı muhteşem bir süreç. Şuan yanımda bana bakıyor, beni hissediyor, annesi olduğumu biliyor ve biliyorum beni çok seviyor. İşte bu herşeye değer.. 37+3'te çatı muayenesi olmamla başladı herşey. 2 gün sonra nişanım geldi. Nişan geldikten 3 gün sonra ise 3.5 cm açılmam olduğunu söyledi doktorum. Suyu ve plasentası iyi durumdaydı, çatımda müsaitti o ne kadar beklerse biz de o kadar bekleyelim dedi. 3 gün sonra gittiğimde kontrolden önce nst'ye bağlandım. 5 dakikada bir 100 sancım vardı ve asla hissetmiyordum🤗 Açıklık yine 3.5 cm di ama silinmemin fazlaca arttığını bu sebeple beni bırakamayacağını yatış vereceğini, en geç 20 saat içinde doğumun gerçekleşeceğini söyledi. Devlet hastanesine gidiyordum evet belki ziyaret saatleri haricinde eşim yanımda değildi ama o kadar muhteşem bir doktorum vardı ki beni doğumhaneye değil yataklı odalara aldı annem yanımda olsun kendimi kötü hissetmeyeyim diye🙏🏻 Akşam saat 6 gibi odamıza yerleştik, sohbet ettik, televizyon seyrettik herşey yolundaydı. Şansıma muhteşem doktorum o gün nöbetçiydi. Saat gece 11 gibi doğumhaneye çağırdı beni açıklığıma bakmak için. 4 cm olmuştu. Çok iyi ilerlediğini bundan sonra sürecin daha da hızlanacağını söyledi. Doğumhaneden çıktım nst'ye bağlandım yaklaşık yarım saat kadar. Annem yanımdaydı. Odamıza geçtiğimizde saçlarımı toplamaya karar verdim yataktaki çantamdan toka almaya hazırlanıyordum ki 100 sancıyı hissetmeyen ben birden zirveye ulaşmış sancılarla kendimi yerde buldum. Evet zor ama asla katlanılmayacak bir acı değil. O an saate baktım 00.15ti. Tekerlekli sandalye ile bir hemşire ve bir hasta bakıcı odaya daldı birden😬 gitmek istemiyorum daha 4 cm açılmam var lütfen annemden ayırmayın diye bağırdığımı hatırlıyorum beni asansöre götürürlerken.. Bir de annemin koşa koşa bana toka getirdiğini hatırlıyorum ve gözlerinin yaşlarla doluluğunu.. Tekrar muayene ettiler ve açıklık 5 cm'di. Nst'ye bağladılar ve 100 sancıyı hissetmeyen ben burada sancı 40lara vurduğunda nefes alamıyordum. Sürekli başımda duran canım doktorum önemli olanın oradaki rakamlar değil benim ne hissettiğimin önemli olduğunu söyledi. Sürekli dua ettim. Bebeği olmayanlara özellikle💙 Yaklaşık 30-40 saniye o sancı giriyor evet. Belki ölmek istiyorsunuz belki karşınızdaki camdan atmak istiyorsunuz kendinizi ( evet bu benim ) sezaryene alın beni diye yalvarıyorsunuz.. ama o 40 saniye geçince sanki bulutların üstünde mışıl mışıl uyuyorsunuz😍 2-3 dakika sonra yine başlıyor aynı şeyler. Doktorum hadi gel yere çömelip ıkınalım dedi. Çömeldim ve sancı geldikçe ıkındım. O da benimle birlikte ıkındı😅 Eliyle açıklığa baktı ve 'Dilara açıklığın 7 cm olmuş biliyor musun? ' dedi gülümseyerek. Hayır ben yapamayacağım diyordum ki tam o anda tekrar sancı girdi ve 'kakaaam geldi' diye bağırdım😬 Doktorum tekrar baktı ve yanındaki ebelere koşun tam açıklık kafası elime geliyor diye bağırdı😅 kimse inanamadı şu duruma. O an sancıyı, acıyı, herşeyi unuttum ve tüm gücümle nst odasından çatalın olduğu odaya koştum. Yattım bacaklarımı uzattım. Doktorum 'bak şu an saçları elimde eğer tüm gücünle ıkınırsan sende hemen dokunabilirsin' dedi😍 Tüm gücünle ıkın dediler ve tüm gücümle ıkındım. Tek ıkınmada çıkmasını kimse beklemiyordu. Doktorumun zor tuttum dediğini hatırlıyorum sadece o an😬 Mor, küçücük, kedi gibi sesi olan sıcacık birşey. Evet o benim minik oğlum😍 uğruna her türlü acıyı çektiğim emanetim💙 02.15 dediler bir de. Tam 2 saat sürdü herşey yani🤗🤗 Doktorum epizyo yapmak yerine biraz fazla ıkınırsın demişti ancak benim miniğim çıkarken iki farklı tarafa doğru perinemde yırtık hatırası bıraktı bana😬 Dikişlerimin sayısını kimse bilmiyor evet üstüne bile oturamıyorum henüz. Sezaryen dikişinden fazla olduğu kesin😅 Ama herşeye değer mi? Değer. Daha bile fazlasına değer. 38+6'da 16.05.2019'da tam 3 kilo bir miniğin annesi oldum💙 Özele gitsem belki bu kadar muhteşem bir muamele görmezdim. Önemli olan iyi bir hastaneden çok iyi insanlara denk gelmek🙏🏻 Bugün 6 günlük bir anneyim. Orada çok ağlayan gördüm 2 gün suni sancı çekip sezaryen olmak zorunda kalan, sütü gelmiyor diye ağlayan. İsterse sezaryenle alın meleğinizi kucağınıza, isterse sütünüz gelmesin. Bunlar hep ikinci plan durumlar. Hepimiz mükemmel yaratılmış varlıklarız. Ve onlar bizi çok seviyor, bizim onları kendimizden çok sevdiğimiz gibi🙏🏻 Yazsam daha bir bu kadar daha yazarım.. Ama şöyle bir üste kaydırınca kendimin bile ikinciye okumaya üşendiğim noktadayım😅
🌺Benim tecrübelerim🌺
- Doğum yapacağım güne kadar LOL oynadım. ( az pentalar atmadım ) Game of thrones'un final sezonunu izledim. (Mesela final bölümü doğum sancısından daha kötüydü😅🤷🏼♀️) Sanki 3.5 cm açıklığım yokmuşçasına alışverişlere çıkıp yürüyüşler yaptım.. illa ki sancınız var ağrınız var diye yatağa bağlı olmak ya da robota bağlamak zorunda değiliz gezerkende gelecek o sancılar yatarkende. Neden iyi vakit geçirmeyesiniz?🤗
- 51-52 kilo ile hamile kaldım ve tok karnına 64 kilo ile doğuma gittim. Yani zayıf sayılacak bir hamile ve lohusayken m beden depend bana olmadı😅 daha doğrusu ben hamile çamaşırlarına alıştığım için karnımı komple sarsın istiyordum sanırım.. Hasta bezleri daha kolayıma geldi.
- Sürmediğim bir mazot yağı kalmıştı. Yinede çatlayacağınız varsa çatlıyorsunuz tamamen genetik.🤷🏼♀️ Tek diyebileceğim çokta takmamak lazım hepimiz çatlaklarımızla, aldığımız kilolarla güzeliz. Ve eşimiz benzerimiz, bizden bir tane daha yok sakın kendinizi üzmeyin.
- Göğüs ucu için haftalardır lansinoh markasının kremini kullanıyordum ancak pek bir işe yaramadı bende. İlk günden göğüs uçlarım yarıldı açıkçası. Doktorum bu sebeple garmastan pomad yazdı onu da kullandım ancak pek bir etkisini göremedim. Aventin göğüs kalkanlarından almıştım aklıma o geldi. Onu takıyorum içine zaten süt doluyor o süt o yarık yarık olan göğüs ucunu saatler içerisinde düzeltiyor kesinlikle mucize..
- Bez stoklamayın. Ben minies ve sleepy almıştım ikişer paket. Minies pişik yaptığı için kullanamadık elimizde patladı. İyi ki akıllılık edip stok yapmamışız🤷🏼♀️ Hangi bebeğe hangi bezin yarayacağı belli olmuyor.
- Şampuan, pişik kremi ve bebek yağını mustela almıştım. Şu ana kadar pişik kremi ve bebek yağını kullandım inanılmaz iyiler. 2 saatte pişiğimizden eser kalmamıştı. Bebek yağı da anında emiyor yapış yapış his bırakmıyor ve ertesi gün bile cildi yumuşacık oluyor.
- Saçımı, makyajımı yapıp ojelerimi tazeleyerek gittim ancak yasal olarak devlet hastanelerinde bunların hiçbirine müsade yok aklınızda bulunsun.
- Odanıza geldiğinizde özellikle emzirmeye çalıştığınızda salgılanan oksitosin hormonu, regl sancısından hallice bir ağrı girmesine neden oluyor. Bol bol yürürseniz daha rahat atlatıyorsunuz.
- Ben 3 tane pijamayı çöplük yaptım😬 doğumhanede giydiğim elbise zaten odaya geldiğim an çöpe gitti, daha sonra giydiğim alt-üst pijama takımı da aynı kaderi paylaştı. Üçüncü pijamam şuan sağ vaziyette ancak kollarını makasla kesmiş bulundum daha rahat etmek adına. Asıl süslü olan lohusa geceliğim, süslü tacım ve terliğim valizden asla çıkmadan eve geldi. O yüzden özellikle açık renk ve süslü şeyler tercih etmemenizi öneririm. İnsan kendinden geçmiş oluyor orada. Yanımdaki kadın en son yorgunluktan tuvalette baygınlık geçirdi🤦🏼♀️ Eve geçtiğinizde ya da Mevlüt'te tercih edebilirsiniz bence🤷🏼♀️
- Doğum sonrası asla katı bir şey yemeyin. Ben tuvalet olayını bu sayede çok rahat atlattım. İlk ekmeğimi bu sabah yedim mesela..
- Süt olayı yemekle alakalı değil. %90'ı moral, %5 i uyku, %5 i su. Odanıza geçtiğiniz anda size 20-30 dakika emzirmeyi öneriyorlar. Sütünüz yokmuş gibi hissedebilirsiniz, sıktığınızda süt gelmeyebilir. Ama bebeğinizin dudakları temas ettiğinde salgılanan oksitosin hormonuyla o süt kanallardan akıveriyor zaten. İlk başta kimsenin sütü 50-100 ml değil sakın kendinizi suçlamayın ısrarla emzirin illa ki gelecek. Bebeğiniz her gözlerini kapattığında siz de gözlerinizi kapatın. Dinlenin. Uyanamam diye korkmayın uykunuz ne kadar ağır olursa olsun o en küçük ses çıkarsın refleks gibi gözleriniz açılıyor💙
- Ben doğum öncesinde kimseye haber vermedim. Doğum sonrası da ciddi anlamda kendime gelene kadar kimseye haber verilmemesini istedim. Kimseyle uğraşmayın bence o ilk saatlerinizde. Sadece bebeğiniz ve sizin olsun o mükemmel zamanlar🌺
- Tam 3 kilo doğurdum ve hastaneden çıkarken 2800e düşmüştü kilomuz. Kesinlikle normal. Ödem atıyorlar vücut ağırlıklarının (aslında kütle) %10u kadarını. Panik yapmayın🙏🏻
Herşeye değinmeye çalıştım umarım birilerine birazcıkta olsa faydam dokunmuştur. Edebi yönüm fazla gelişmiş değil umarım küçük imla hatalarını görmezden gelebilirsiniz😅🙏🏻
Her türlü sorunuzu cevaplayabilirim🤗