@Merveyazici Canım az kalmış doğumuna, öncelikle Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Ben şöyle söyleyim doğuma gülerek girdim gülerek çıktım. Sadece bebeği çıkartırlarken biraz midem bulandı,onu da hemen hallettiler. Onun dışında ne iğne ne dokunma hissetmedim ben. Tabi 3-4 saat sonra ağrı oldu ama hemen ağrı kesici vurdular. Uyuşukluğun tam geçince de hemşireler gelip temizleyip giydiriyor. Ben sana sonrasında yaptığım hataları söyleyeyim daha çok, sen onları yapma.
- Hemen kalk yürü. Tabi ki dikiş yerin ağrycak ama zorla kendini.
- Gazını çıkartmadan hatta tuvalete çıkmadan çıkarmak isteseler bile çıkma hastaneden, gerekirse lavman yapsınlar. Yoksa o gaz ve kabızlığın acısı evde çıkıyor. Ayrıca bir süre sıvı harici yeme.
- Nasıl emzireceğini hastanedeki hemşirelerden tam öğren, yardım istemekten çekinme. Bu çok önemli.
- Sütün gelmeyebilir, gelse de bebeğin ememeyebilir. Sakın mama vermem diye inat etme. Bebek aç kalınca sarılık oluyor. O yüzden hem emzirmeye çalış hem de ilk 2-3 gün azıcık mama ver. Dinleme kimseyi. Benim oğlum bu yüzden sarılık oldu. Sonra sütün tam gelince bırakırsın zaten. İlk 1 hafta önemli.
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. İnan ameliyat anı değil sonrası önemli. İnşallah yardımcı olabilirim. 😇