KcRaDnLeNr Guzel_ailem ye bu merak edilemicek bi durum mu. Saçma gelenlere veya bilginin olmadıklarına ve merak etmediklerine bakma.
Psikologbilgeyeniceli Deget bizimde üzerinde durdugumuz bi araştırmaydı. https://www.bbc.com/turkce/haberler/2012/06/120620_pregnancy_alcohol buyrun
Deget Psikologbilgeyeniceli bu makaleden gebelerde alkol alınacaği sonucunu mu çıkardınız Psikologbilgeyeniceli
Psikologbilgeyeniceli Deget bence siz alkol almayın bukadar zararlı görüyorsanız. Bir kadeh sarap paketlenmiş gıdaların hazır yogurtların kolanın yanında cok daha zararsız kan yapar alkol oranıda yüksek değildir oyüzden sarap tavsiye edilir.
Psikologbilgeyeniceli Deget her anne bebegını herkesten cok düşünür oyüzden herkes istedigi gibi davranabilir. Kimse kimseyide eleştiremez doktorlarda farklı önerilerde bulunabilirler farklı ekollerde yetişiyorlaar cunku
Deget Psikologbilgeyeniceli Sanırım psikologsun bu konu üzerinde ne kadar durmuş olabilrsiniz bir psikolog olarak anlam veremedim ısrarınıza doğrusu. Sorun benim aşkol alıp almamam değil ben gebeyken tabiki alkol almam kimseyede tavsiye etmem. Sorun burda insanları yönlendirmeniz sanki bu konuda gerçekten söz söyleme yetkiniz varmış gibi bir gebelerde güvenli alkol kullanımı diye bişey yoktur bu konuda farklı birsürü görüş makale olabilri bir tanesiyle yola çıkılmaz https://www.ejmanager.com/mnstemps/46/46-1385595045.pdf?t=1385790367 bu makaledede gebelerde güvenli alkol aralığı yüzde sıfır diyor mesela. Sunırlarımızı bilmek lazım psikolog hanım
Nursemomm Elikkk size saygı duyarım ama gebelikte böyle bişeye saygı duyamıyorum sadece hassasım o yüzden
Ssraa Nasıl ki burada tesettür başlıkları açılabiliyor ve saygı duyuluyor ise şarap başlıklı bir posta da saygı duyulması taraftarıyım. Zararına gelirsek ise olmamalı bence de, ama doktor içebilirsin demiş bize pek bir şey düşmez :)
Uurbsra Eagle564 ne gerek var canım özellikle gebeykennn hiç deneme derim hem günah hemde karnında bebek varken yapma derim
Uurbsra Eagle564 normal hayatında içmek istersende senin tercihin kmdeyi ilgilendrmz bende zamanında çok içtim ama şimdi tesettüre girdim buda kmseyi ilgilendirmezz Allahla benim aramda sadece nacizane fikrim ramazan ayında böyle postlar hoş değil oruç tutuyorum bi zararı varmı postlarına da karşıym mantıklı olan herşeye desteğim tamm
smnr5506 Şarap içeceğine ceviz falan ye de beynine yararı olsun saçma sapan seyler yapmayın biz gazlı içecekten korkuyoruz sen ne diyon töbeeee
Hzlhakko Eagle564 kız deneyen var mı demiş millet oruç demiş çocuğa günah demiş müslüman değilsin aile toplumumuz buna müsait değil demiş bu siteden bunlar yüzünden soğudum yemin ederim. Senden bir tek şey istiyorum o tiplere şakın cevap veripte kendi keyfini bozma
gozz Vay be.Kadıncağız sadece basit bir soru sormuş.Çoğu yorumu okudum ve hayretler içindeyim.Zıkkım diyen var doktorunu değiştir diyen var yani var anam var.Ben kullanmıyorum ama çoğu insan alkol kullanıyor ne var yani ? Dışarıya zarar verilmediği sürece bu kimseyi ilgilendirmez.Günahı da sevabı da kendine.Neden bu kadar kötü kalplisiniz? Bir insanı kırmak bu kadar kolay olmamalı.Yani günah diye yorum yaparken üslubunuzla siz günaha giriyorsunuz ne komik 😂Onca kötü şeyler varken bu milletin başında,sizin takıldığınız şeye bakın! Birbirimize destek olmalıyız şu zamanlarda hanımlar.Kötü yorum yapacak olan hiç yazmasın daha iyi🙏
Sengulkrgz Arkadas post sahibi burada doktoruma sordum ilk 3 ay icme sonradan icebilirsin demis fakat acaba bebeginin sagligina bir sey olur mu gibisinden post acmis.Herkes niye dini boyutu tartisiyor onu anlamadim.Kiz icsem gunah olur mu diye aormamis ki bebek sagligi acisindan endisesini dile getirmisDiger dini boyutu tartismanin anlami yok bence cunku merak ettigi konu bu degil.Herkes alkol lafini duyunca fetva vermeye ayiplama gunah demeye kalkmis bu laflari soyleyerek sizler zaten daha buyuk gunah isliyorsunuz bir insanin kalbini kirarak.Lutfen icene de saugi duyun icmeyene de.Saygi duymuyorsanizda burada agir sozler soylemeyin.Icmiyorum tuketmiyorum.Herkes kendinden sorumlu size ne gunahindan size onu mu sormus.Tutamadim artik kendimi.Kimsede yorumuma sacma saoan yorumlar katip farkli yerlere cekip yorumda bulunmasin.
espalp Sengulkrgz zaten ilginç olan o. Kimse sağlık boyutunu düşünmüyor maşallah hepsinin dini bütün günahını tartışıyorlar 😂 bi arkadaş yazmış gece şimdi okudum içtiğiniz koladan daha faydalıdır şarap diye 😂 çok mantıklı👍🏻👍🏻
Leylak83 Ben normalde içki kullanıyorum... ama bilemedim... hamilelikte bıraktım sigarayı da alkolde... zararlı diye biliyorum...
Minik_Hanim Elikkk [silindi] Sen mj karar veriyorsun kimin nerde olacagina ? En iyi ve doğru insan yada musluman sen misin ? Kime göre neye göre ? Bu takindigin kaba ve anlayissiz üslup var mı muslumanlikta ?
Minik_Hanim Merver içkiyi sorgulayacagina önce iyi insan olun. Bu kadar dinibutunsen benden iyi bilmen gerekir
Merver Minik_Hanim iyi insan olup olamdıgımı rüyanızdamı gördünüz ahkam kesiyosunuz açılıyorsa post isteyende yazar siz önce hayru mübarek günün ne oldugunu bi okuyunda öğrenin güya müslümansınız ya
12_yil_sonra Merver burası laik bir ülke , kimsenin sizin Müslümanlığınıza da halel getirdiği yok. Onun içtiği içkiden sana ne . Sana mı günah yazılıyor