deletedmom01 yaptirmam gereken zamanlarda baya kararsız kaldım aslında cunku sağlam bi bunyem olmasina rağmen hasta olduğumda hafif bi iğne yapılsa bile cokuyorum bi anda ağır hasta oluyorum aşı oluncada aynı şekilde küçükken yapılan aşının izi bile hala yeni yapılmış duruyo ve dokununca acıyo hal böyle olunca iğne psikolojisini siz tahmin edin sadece kan alınırken ve serum takılırken kötü olmuyorum 😊 böyle olunca bende araştırdım bazi doktorlar hastalarına bırakıyor bazıları gerek yok diyor hatta evde ya da ahırda dogurmicaksan yaptırma diyenide duydum. Göbek bakımına biraz daha dikkat etmek gerekiyor. Aslında erken zamanlarda sağlık ocağına bin için gidip kayıt yaptırmadım cunku ablamın hamileliği çok riskliydi zaten kullandığı ilaçlar vardı hatta hamileliginin yarısını hastanede yatarak geçirmişti ama sağlık ocağı bunu bildiği halde sürekli arayıp ilaçlar konusunda mudahalede bulunmaya calisiyordu ve yonlendirmeleride yanlıştı bebek doguncada aynı şeyi yapmışlardı en sonunda ablam dayanamayıp ayağa kalkınca gidip birbirine katmıştı 😂 benide öyle gererler diye çekindim ama bebek için kayıt yaptircam çünkü eşim ne ne zaman hic aklımda tutamaz bende tek olacağım için o kafayla iyi bi takip yapabileceğimi düşünmüyorum inş vakti geldiğinde aramayı ihmal etmezler 😊