Yaptırmayın diyen çok kafa karıştırıcı yorum var siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Aşılar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Makbulessulak bugünde bu posttan açan açana sen kafanınkarıştıranlara bakma canım doktorun öneriyorsa yaptr kendinden pay biç kendine yaptrdın bişey oldumu bu zamana kadar
Makbulessulak son zamanların modası oldu vallahi bu aşı. Bu aşıları yaptırmazsak bebeklerimiz dış etkenlere karşı hastalıklara karşı nasıl korunacaklar tabikide yapılması gerekiyor yapılmaması gerekse sağlık bakanlığı dahil kimse buna izin vermez. Bu aşılar bizim küçüklüğümüzde bile vardı bizler yaptırdık çok şükür sağlıklıyız açıkçası ben yaptıracağım yani tabi herkesin düşüncesi farklı
Yasemincifci eski zamanla şimdiki zamanı bir tutmayın diyorlar kontorülümde doktoruma danışacağım tabi ama başına gelenlerin de yorumunu dinlemek istedim
Makbulessulak yaptırmayın diyenler çok bilmiş hükümet bile youtube aşı karşıtı videoların birçoğuna engel getirdi. Mesela rota yaptırmayıp çocuğu rota olan bir sürü kişi günlerce hastanede yatıyor. Allah akıl fikir versin bunlara
Şuda düşündürücü değilmi sağlık sonuçta devlet daha öncesinde mecbur bırakılan bir yasa iken şimdi kişinin tercihine bırakılmış? İmza karşılığında herhangibir yaptırım olmaksızın aşıları yaptırmayabiliyorsun
Makbulessulak aşı yaptırmayan yeterince suriyeli var memlekette, bence siz aşı yaptırdığımız halde kendimizi ve çocuğumuzu bu kadar aşısız insandan nasıl koruruz diye düşünün
Makbulessulak size kalmış bir tercih valla
Makbulessulak nasıl bir örnek.olur bilemem ama şunu söyleyebilirim kardeşim lösemi ve tam 3 kez tekrarladı şuan hala tedavi görüyor bu 3 seferde biz aşılarını tekrarladık doktorumuz kesinlikle öneriyor özellikle bebeklerde bünye daha alışmadıgi için her türlü enfeskiyn vs çok açıklar bizde zamanında vurulduk ve şuana kadar allaha şükür bi sıkıntımız çıkmadı hamileligim dışında doktor yüzü görmedim başkaları vurulmuyor diye vurulmamasi çok riskli ben yaptiricam yavrumu korumak zorundayım
Makbulessulak 1 saat önce foruma katılmışsınız ne yapmaya çalişiyosunuz
Makbulessulak yaptiriyorum
Tabiki 🌸
Tabiki 🌸
Makbulessulak yaptirmamak nasil düsünulebilir anlamiyorum bizim çocuklugumuzda bi cok hastalik yok olcak kadar azdı bulasici hastaliklar bile olussada erken geciyordu son zamanlarda aşı yaptirmayin diyenler yuzunden yeniden artti lutfen doktorlarimizi dinleyelim toplum icinde duydugumuz seyleri degil lütfen
Makbulessulak bence asıl düşündürücü olan sizin farklı isimlerle foruma girip aşı karşıtı başlık açmanız
Makbulessulak bunun düşünülecek hiç bir tarafı yok. Koca tıp düntasının lafının yanında üç beş kişinin lafına bakılmaz. Zaten artık aşı kartı tamamlanmadan ilkokula almayacaklar inşallah.
Makbulessulak sen bilirsin...sonuçta yavrun hastalığa yakalandığında sen üzüleceksin.benim en yakın şahit olduğum olayı da anlatayım,bilgin olsun.en yakın arkadaşımın kızlarının biri (6 yaşında) suçiçeği aşısı oldu,biri (8 yaşında) olmadı.Okulda salgın vardı,ikisi de yakalandı.Aşılı olan 3-4 günde hafif atlatırken aşısız olanın vücudunda çıkmadık yer kalmadı ve 10 günü geçti iyileşmesi...çocuk ne yemek yedi,ne su içti ve 3 kilo verdi.
Makbulessulak arkadaşım şuan ne yapmaya çalıştığını çözemedim aklı olan okur araştırır yaptırır aşıları yaptırmayanlar yüzünden aşılı çocuklarda risk altına giriyor zaten suriyeliler bir sürü hastalık getirdi kızamık hortlamış durumda ayrıca söylediğin şeye istanaden yazıyorum bu cevabı bir çocuğun bütün sorumluluğu ebeveynlerde yani bizlerdedir evet aşı ne kadar zorunlu olsada sonuçta yapılan tıbbi bir müdahaledir nasıl ki bir çocuğu ameliyat ettirmeden önce anne babasının rızasının gerekiyorsa aşıda aynı şekildedir istemediği halde zorla bir annenin çocuğuna aşı yapılamaz insan hakları ihlaline girer.!! Aslında aşı çocuğun yaşama hakkını koruma araçlarından biridir aşı karşıtı aileler çocuklarının hayatlarını tehlikeye atıyorlar şimdi aşı yaptırmıyorlar fakat Allah korusun o çocuğa ilerde bişey olduğunda bunun yasal sorumluluğu var en en önemlisi de vicdan yükü nasıl kaldıracaklar hiç bilmiyorum.. Allah akıl fikir versin...
Makbulessulak yaptırmamak gerekirse doktorlar bunu önermez
Makbulessulak hasta olsak iğne yaparlar bize öldük mü yoo tetnoz aşısı olduk bayildikmi yoo ben yaptircagim yani yıllardır ablam yaptırdı hiçbirşey olma di çocuklarina 🤲bence yapılması gerekiyor
Arkadaslar hangi asilardan bahsediyorsunuz? Ben sadece tetanoz oldum baska da bilmiyorum, bebege yapilan asilari mi diyorsunuz?
Makbulessulak ne Assisi yaa Ben anlamadim