Arkadaşlar merhaba, gebelik şekeri yaşayan arkadaşlar varmı? Ne yiyip ne içiyorsunuz? 28. Haftamdayım ikizlere gebeyim. Kasılmalarım çok çok fazla olduğu için erken Doğum riskim var. Şeker yüklemesinde Şekerim çıkmadığı halde, doktorum şüphelendi evde ölçüm yapıyorum ve yüksek çıkıyor. gebelik şekeri olanlar ne yiyip ne yememek lazım. Tatlı krizleriyle nasıl başa çıkıyorsunuz?

adm bu tartışmayı sabitledi.

Dsa öncelikle geçmiş olsun bende diyabettim gebelik öncesi öğrenmiştim bebeğin için yemek istemiyorsun zaten kendini çok istekli görürsen bir dilim yiyebilirsin ben o şekilde yapıyorum allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah ❤❤

• Dsa bunu yanıtladı.
    • Dsa bunu beğendi.

Dsa tatlı yersen su ile dengeleri canım ben de şeker hastasıyım doktorum öyle dedi canın çok istediğinde ye ama üstüne bol su iç demişti

• Dsa bunu yanıtladı.
      • Dsa bunu beğendi.

Diyetisyenim birkaç öneri yazayım sizin için;
        Öğün aralarını çok uzun tutmamanız gerekiyor. 2-3 saatte bir yemeniz lazım.
        3 ana öğün 4 ara öğün yapabilirsiniz mesela.
        Pirinç pilavı patates beyaz ekmeği azaltın. Tatlılardan uzak durun. Öğünlerde tam buğday ekmeği ya da bulgur pilavı tüketebilirsiniz(öğünde 3 dilim kadar)
        Pilav yediğinizde ekmek yemeyin.
        Ara öğünlerde de kepekli gevrek ya da meyve yanında da yoğurt /süt iyi olur.

32.haftamdayım bende uzun süredir sekerle sorun yasiyorum. Seker yuklemesinde normal cikti ama benim 200leri gordugum oluyo 😭

• Dsa bunu yanıtladı.
          • Dsa bunu beğendi.

Dsa ben çok yiyordum daha testi yapmadığım halde korkumdan yiyemiyorum. Ama dışarda hazırlıksız yakalanıp aç kalınca kaçamak olabiliyor o yüzden hep dikkatli olup aç kalmamalı ve yanımızda sağlıklı atıştırma taşımalı

• Dsa bunu beğendi.

26 haftaligiz, 75 gr glukoz testinde ilk sonuc 215 çıkdı.bende diyete baslayanlardanim 🙁 evde sabah ogle aksam aclik ve tokluk degerlerime bakıp not alıyorum.. o igneyi batirana kadar eminim sekerim çıkıodur 😊 az ve sık yemek hic bana uygun deil ama bebegim icin uyuyorum. Allah yardımcımız olsun bende miyom ve es de aşağıda buda bi sınav deip sabrediorum.

adm, bu tartışmanın sabitlenmesini kaldırdı.

Didem öyle valla bakalım ne olacak şuan sıkı diyetteyim bir düzene sokalım da bakalım arada belki bir kare bitter yerim.

Ascianne ya canım nasıl çekiyor deli gibi. Şuan sıkı diyetteyim, doktorum asla yemiceksin dedi kasılmalarım çok fazla olduğu için erken Doğum riskim var. Kucağına almak istemiyorsan asla yemiceksin tercih senin dedi.

DemetCeylan teşekkür ederim. Aslında gebelikten önce sağlıklı beslenen şekeri hayatımdan atmaya çalışan biriydim. Sonra yaz gelmesiyle beraber coştum tabi odur budur yapamıyorum. Karbonhidrat çok çok az yemen gerekli dedi doktorum dengelemek için. Bol salata ekmeğe de 2 dilim günde dedi. Düzene girsin bakalım ne olacak. İnsanın kafası çok karışıyor.

Setinay evet benimde şeker yüklemesinde normal çıktı, 3 gün evde kendim ölçtüm öyle anlaşıldı çok saçma değil mi? Birde erkek çok hızlı kilo alıyor kız çok yavaş.

Dsa benim tek 26 28hafta arasinda yarım kilo almisti son kontrolumde soylemedi doktor. Ama suyum fazla degil plesantada da sorun yok bu beni rahatlatiyor. Ikiz gebelik ve kilo farklari icin bir sey diyemeyecgim. Ama daha ayrintili icin uni hastanesi yada arastirmaya gidin

• Dsa bunu beğendi.