Arkadaşlar merhaba, gebelik şekeri yaşayan arkadaşlar varmı? Ne yiyip ne içiyorsunuz? 28. Haftamdayım ikizlere gebeyim. Kasılmalarım çok çok fazla olduğu için erken Doğum riskim var. Şeker yüklemesinde Şekerim çıkmadığı halde, doktorum şüphelendi evde ölçüm yapıyorum ve yüksek çıkıyor. gebelik şekeri olanlar ne yiyip ne yememek lazım. Tatlı krizleriyle nasıl başa çıkıyorsunuz?
Gebelik şekeri
Diyetisyenim birkaç öneri yazayım sizin için;
Öğün aralarını çok uzun tutmamanız gerekiyor. 2-3 saatte bir yemeniz lazım.
3 ana öğün 4 ara öğün yapabilirsiniz mesela.
Pirinç pilavı patates beyaz ekmeği azaltın. Tatlılardan uzak durun. Öğünlerde tam buğday ekmeği ya da bulgur pilavı tüketebilirsiniz(öğünde 3 dilim kadar)
Pilav yediğinizde ekmek yemeyin.
Ara öğünlerde de kepekli gevrek ya da meyve yanında da yoğurt /süt iyi olur.
DemetCeylan aynen bende 33. Haftamdayım diyetim dediğiniz gibi
32.haftamdayım bende uzun süredir sekerle sorun yasiyorum. Seker yuklemesinde normal cikti ama benim 200leri gordugum oluyo 😭
Dsa ben çok yiyordum daha testi yapmadığım halde korkumdan yiyemiyorum. Ama dışarda hazırlıksız yakalanıp aç kalınca kaçamak olabiliyor o yüzden hep dikkatli olup aç kalmamalı ve yanımızda sağlıklı atıştırma taşımalı
26 haftaligiz, 75 gr glukoz testinde ilk sonuc 215 çıkdı.bende diyete baslayanlardanim 🙁 evde sabah ogle aksam aclik ve tokluk degerlerime bakıp not alıyorum.. o igneyi batirana kadar eminim sekerim çıkıodur 😊 az ve sık yemek hic bana uygun deil ama bebegim icin uyuyorum. Allah yardımcımız olsun bende miyom ve es de aşağıda buda bi sınav deip sabrediorum.
DemetCeylan teşekkür ederim. Aslında gebelikten önce sağlıklı beslenen şekeri hayatımdan atmaya çalışan biriydim. Sonra yaz gelmesiyle beraber coştum tabi odur budur yapamıyorum. Karbonhidrat çok çok az yemen gerekli dedi doktorum dengelemek için. Bol salata ekmeğe de 2 dilim günde dedi. Düzene girsin bakalım ne olacak. İnsanın kafası çok karışıyor.