Arendeniz Merhaba. Normal bir insanda kabul edilen 12/8 tansiyon değerim doktorum tarafından biraz yüksek bulundu ve bir hafta boyunca sabah akşam tansiyonumu ölçüp not etmem gerektiğini sonra kendisiyle paylaşmamı istedi. Sizinde tansiyon probleminiz var mı? Ya da sürekli kontrol ediyor musunuz ? (Biraz önce baktım 13/7)
Rnhndkzn Arendeniz kontrolden kontrole ölçüyorum benimde o civarda çıkıyo hatta normal düşük tansiyonluyumdur ama doktorum gayet iyi dedi
hunilimom Arendeniz 34.haftanın başında geçmeyen baş ağrısı ile acile gittim ve tansiyonumun 16/8 olduğunu öğrendiğim ertesi gün yine aynı şekilde yüksekti 15lerde çarşamba günü doktoruma gittim tahliller renkli dopler vs derken 1 haftalık oldum be 24 saat idrar toplama iştendi protein kaçağı çıkmadı ilaca başladım şuan 36 haftaligim pazartesi gittim 11 e düşmüştü tansiyonum ve o iki günde acayip sıstim elim ayağım yürüyemez oldum normal bi insanda 14 normal bir tansiyon olarak görülüyor artık o kadar da yüksek değil aslında ama sanırım önceden onlem almak isteme sanırım doktorunuz
Nerm7n Arendeniz Gebelikte tansiyon önemli Bende 39 haftalık gebeyim. Doktor takip verdi. Bide ilaç verdi biraz yüksek bulmuştu çünkü Tansiyon çok önemli alabiliyorsanız evinize tansiyon aleti alıp her gün takip edin.
Arendeniz @ Selinnnce Benim de detaylı ultrasonda peritanologum 12/8 ölçtü biraz yüksek dedi sonra kendi doktoruma gittim o da muayene sırasında ölçtü 12/8 çıktı bu değer normal inssnlar için normal ama hamilelikte biraz yüksek dedi 😏 o kadar da dikkat ediyorum tuzlu tüketmemeye🤷♀️ Acaba benim doktor fazla mı titiz😁
Pnrvrs Genelde küçük tansiyon 8 ve üzeri olunca yakın takip ve ölçüm istiyorlar canım ama doktor bana 8 üzerine çıkınca hemen ara beni demişti şimdilik korkma bence
Arendeniz hunilimom yaa çok geçmiş olsun hayırlısıyla sağlıkla kavuşun bir an önce🙏 Evet dediğiniz gibidir belkide ama kaç gündür içime bi kurt düştü ilerde yükselme ihtimalini düşünüp duruyorum Doğumda özellikle 😏
Nerm7n Arendeniz Tansiyon değerlerim iyi şuanda 10-7 ....10-8 civarında Doktoruma da gönderdim 4 günlük değerleri normal gidiyor dedi.
Elifelif49 Arendeniz taniyonun iyi benim 14 bile oluyodu sorun olmuyodu 17 olduğunda hastanede kontrol altına aldılar bigun
Saliserh Arendeniz benim dr normal diyor 12/7-8 ki ben bir önceki hamileliğimde preaklempsi yaşadım ve erken Doğum yaptım bebeğimi kaybettim. Dikkatli olmak gerekiyor ama sürekli tansiyon takibi stres yapıyor ben de onun için haftada bir ölçüyorum
muartay Arendeniz canım sabah aksam aç mı tok mu ölcüyosun? Doktorum bana da ölç dedi 13/9 cıktı 37. Haftalığım. Sormayı unuttum doktora ac mı tok mu ölçüyim diye 🤦🏼♀️
Arendeniz muartay canım Ben çalışıyorum ve kahvaltı etmek zorunda kalıyorum tok karnına ölçüyorum ama doktora aç gittiğimde de aynıydı tansiyonum 🤷♀️
LINDAMAY Arendeniz o yüksek tansiyondan birazını bana yollayın. Benimki de sürekli düşük 7/5, 8/5 sarhoş gibi geziyorum resmen 😞
Arendeniz LINDAMAY çok geçmiş olsun. Doktorunuz ne dedi peki benim de hipotroidiye bağlı ilk zamanlar düşüktü tansiyonum sizi çok iyi anlıyorum 😔 belki ilaç verebilir 🤗
Fasulyem22 LINDAMAY tansiyon biraz ırsi ailede düşük tansiyonlu varsa mesela anne gibi genelde düşük oluyor ki zaten kadınların genel olark düşmeye meyilli