brilliant FSCMK Allah kabul etsin İnternette çok araştırdım Ortalama yarı yarıya Tutan-tutmayan Çocuk sahibi olan arkadasım da dediki Tutarsam bebek kordondan beslenirmiş ilk duydum
brilliant Hadislerde bebeğe ve anneye zararı olacaksa yasak diyor ama biz bunu nasıl anlıcaz tövbe tövbe kararsızım
Dezehs Fatsii o zamanki hayat sartlari ile peygamberimiz hurma ile acarmis şimdi ALLAH a şükür herşey varken kisitlanmak ne alaka varken insan ona gore kurar sofrasını yokken ona gore
Fatsii Dezehs ozaman ki hayat şartlarında bir tek hurmamı varmış...yılın 12 ayı hurma yiyip sumu içiyorlarmış başka yiyecek içecek bişeyleri yokmuş yani kıtlık varmış toprakları kurakmış eken biçen yokmuş vay beee.. nefis kılıfını herzaman uydurur bulur buluşturur...
Sosyolog KevserT ben tutuyorum saati 2 ye kurup 1 saat önceden içip uyuyorum 3 te de sahur yapıyorum bir sorun olmadı
Furkanrukye gulertkn 7+5 haftalığız doktorum tutmak istiyosan tut 20. Haftaya kadar bebeğin beslenmesinin senin yiyip ictiginle alakasi yok kan hücrelerin besliyor onu dedi. Çok şükür bi sıkıntım yok beb tutuyorum
Furkanrukye Yusufunannesi_ bu kan şekeri olayını ben doktoruma sordum eğer sende şeker o derece yükselirse bebekten önce seni etkiler bunun bilimle bağdaşan bi tarafı yok dedi. Kalbini bozma yani canım tabii tutup tutmamak senin kararın sadece bil istedim
Ruhat gulertkn ya hamile oldugumuzu bilmiyorsak :( olmama ihtimalide var olma ihtimali de var :/ regl günüme sekz gün kaldı ilk üç ay tutmayın diyorlar ya 🙄 ben test yaptrana kadar tutucm
Tubamsl Biz 28+5 olduk ben tutmuyorum çünkü o kadar saat aç kalamam hemde bebeğin gelişimini etkilemek istemem sonuçta bunu keyfiyen yapmıyoruz diye düşünüyorum ayrıca bende yüksek tansiyon ve şeker de var bu ikisi varken de istesemde tutmam imkansız 🥺
Dezehs Fatsii o zamanlar oeygamber efendimiz evindeki her eyi fakirlere paylastigi icin basen evinde 1 hurma bile bulunmazmis 2 gun ust uste sadece su ile bile tutarmis yani simdi ki ve o zamanki seyler çok farkli bir cok meyve sebze o zamanalr yokmus bile bir sut bile bulunmazmis evlerde onlarin yiyecegi hurmadir hatta bazen 4 5 tane hurma tek olurmus peygamber efendimiz elini o hurmalara koyar sahabe aldikca bitmezmis onlar doyana kadar elini kaldirmazmis yani o zamanlar la bu zaman cok farkli su bile zar zor bulunurken o zamanlar
Nurummm gulertkn canım ben de 25+2 günlüğüm. Ebe ile konuştum son üç aylık dönemde olduğun için bebeğinin çok besine ihtiyacı var dedi. Oruç tutmamamı söyledi. O yüzden tutamıyorum ben de
Dezehs brilliant aynen varken yokluk cekmek nasil bir akil olabilir kimin evinde ne varsa onu yer biri mukummel bir iftar sofrasi yapar biri sogan ekmek yer ama kimin hangi kalp ile tutugunu ALLAH bilir
Gamzehstky gulertkn ben 34 haftadayım tam kilo alma dönemi diye tutamıyorum yoksa çok istiyordum tutmak
Ayse4242 14haftalık olduk denedim iki gün aclıktan olecem sandım 3saate bir acıkıorum sanki midem bosalıor o yüzden tutmuorum
Arikkok Merhaba hamişler 😊38 haftalığım bende tutmuyorum tutma taraftarıda değilim nekadar iftardada sahurdada herseyi yiyorum içiyorum desenizde bi anda vücuda yüklenmek okadar suyu biranda içmeyede çalışmak vücuda böbreklere zarardan başka birşey değil sık sık az az yenmeli hamilelik süreci sorumluluk süreci herkesin bilgisi kendine fakat sonradan tutulabilen oruçlarımızı telafi edebilirken çocuğumuzun sağlıksız gidişatının bir dönüşü yok bence herkes bilinçli kendi doktorumuz ilk kendimiz olmalıyız sürekli doktor yok yanımızda eşlerimize yemek hazırlamak iftar vermek bile böyleyken çok sevap insallah 🙏