PnrGg Aminea çok güzel yazmışsın ama sanırım tüm yazılarımı okumadın ben asla tutmayanlara yüklenmedim aksine senin dediğin gibi kolaylıktanda bahsettim. Asıl oruç tutanlara yüklenenlere söylemek lazım ben burada hiçbir yazımda tutmayanı eleştirip yargılamadım sadece bana yazılan yazıya cewap werdim oda tuttuğum için bana çon dincisin yazmış farkındaysan bu tarz bi yazı cahilliktir. Tutana tutmayana saygım her zaman sonsuz sadece hamilelere karşı değil. Diğer yazılarımıda okusaydın sende beni eleştirmezdin çünkü ben kimseyi eleştirmedim yargılamadımda. Benim tedbirim Allahın takdirinden küçüktür.
PnrGg FSCMK aynen bende senin gibiyim gece çalıştığım için kahwaltımı öğlen 2 3 gibi yapardım mesela düzensiz uykum düzensiz yemek yemem wardı. Bunu ele alırsak herkes düzensiz yemekle uyku olmayınca bebek gelişmez diyor ama hayat şartları ne yapalım bunu bana veren Allahsa eğer ne şartlarda olduğumuda görüyor ben herşeyin en iyisini bilmiyor mu. Ya herkes ne kadar çok yükleniyor tutanlara vallahi biz tutmayanlara bu kadar yüklenmiyoruz. Sağlık el veriyot bir problem yok e bebeğide düşünüyoruz heralde gücümüz el verdikce tutuyoruz. Sağlığım el vermese risk taşıyacak olsam tutar mıyım.
FSCMK brilliant neden tutmadın ki sorunun yoksa tutabilirsin bebek daha senden beslenmiyor canım ben 4,5 aylık hamileyim tutuyorum sorunum yok bence tutmalısın
[silindi] Betyil haftamız aynı ama ben 2.gün aşırı mide bulantısı çift görme donukluk falan yaşadım 😔😔😔 maşallah sana ❤️
Betyil [silindi] yok canım benim ya bende 2 gündür tutamıyorum halsizlik yaşadımm bıraktım zorlamıyorum artık tutabilirsem tutuyorum 😣
brilliant FSCMK Allah kabul etsin İnternette çok araştırdım Ortalama yarı yarıya Tutan-tutmayan Çocuk sahibi olan arkadasım da dediki Tutarsam bebek kordondan beslenirmiş ilk duydum
Fatsii Orucun hakkını bermeyen veremeyen kimse tutmasın bence...Peygamberimiz oruçta sadece hurma ve su demiş...ama millet iftarda en az 4 çeşit yemek yiyip üstüne birde sahurunu yapıp oruç tutuyor ve bununla Allah’ı kandırdıklarını sanıyor..bence millet hamilelikte oruç tutulurmu tutulmazmı diyeceğine İslamiyetin emrettiği oruç nasıl tutulur önce onu bi öğrensin...günde en az 3-4çeşitle nasıl bir nefis kontrolüdür bu aklım almıyor..Dinimizin felsefesinden gram haberi yok çoğunluğun...
Dezehs Fatsii o zamanki hayat sartlari ile peygamberimiz hurma ile acarmis şimdi ALLAH a şükür herşey varken kisitlanmak ne alaka varken insan ona gore kurar sofrasını yokken ona gore
Fatsii Gebelikte de oruç tehlikelidir! Şöyle izah edeyim gebelik şekeriniz ister olsun ister olmasın uzun süre açlıktan sonra yenilen yemek ve tatlı gebelerde şekeri pik seviyesine çıkarma ihtimali vardır ki bebek zaten bundan direk olarak etkilenir siz illaki şekerinizin çıktuğını anlayacaksınız diye birşey yok ki zaten ölçüm yapılana kadar da çoğunuz varmı yok mu bilmez gebelik şekeri... gebelikte konttolsüz olan açlık ve tokluk şekeri bebeğin organlarının kılcal damar gelişimini etkiler organlar da bu kılcal damarlar aracılığıyla beslenir...Dinimizin hamilelikte oruç tutulması gibi bir emri bir şartı yoktur ki bu olmamasına rağmen illa tutucam diye riske girmek neden?? Yaradan vücuduna eziyet et demiyor oruç tut diyor...