Semisko öncelikle sakin olmak önemli unsur. kolostrum denilen ilk sütün alınması çok çok önemli ama bu psikolojiyle yatıp kalkmak da bazen gelmemesine sebep oluyor annenin psikolojisi iyi olmazsa hiç bisey yolunda gitmiyor. Doğum şekline bağlı olarak normal Doğum yaptığım icin bana bisey yasak değildi yani ılık duşlar alıp duşta göğüse masajlar yapmak çok çok iyi geliyor sezaryen olduğunda ise bandaj filan sarıyorlar duş almayı o şekilde sağlıyorlar diye biliyorum ama oldu ki duş alamadın yine de masajlar yapabilirsin göğsüne bunlarla ilgili İnstagram da ebe videoları var. İçmen gereken en önemli şey su 4 litreye yakın su içiyordum hamileliğim boyunca sonrasında da bunu devam ettirdim suyu içemem o kadar diyenlere de tavsiyem suyunuzu tatlandırın kabuk tarçın, zencefil, yeşil elma ve limon koyuyordum ben. Süt geldi fakat az mı diye düşünüyorsan bol bol bulgur pilavı yiyebilirsin dereotu ve hoşaf çoktan ise yarıyor emziren anne içecekleri var anne çayları var ve en önemlisi her yemeğime kimyon koyuyordum malum gaz gibi bir gerçek var 😑🤦🏻♀️ Bol bol sütün olsun insallah 🤲 sormak istediğin başka bisey varsa yardımcı olmaya çalışırım 🙋🏻