2lokummannesiii tabi ki önemli bir durum. Öyle olmasa neden testler yapılsın önlem alınmaya çalışılsın ki? Bebeğin ileri ki yaşamında da şeker hastalığına yakalanma riski artıyor. anne karnında şekere alışmış Bebek Doğum sonrası şeker yoksunluğu çekebiliyor bu durum da bebekler için tehlikeli. Anne karnındayken de bi sürü sonucu olabiliyor şekerin. O yüzden dikkat etmek lazım. Benim 50mg yükleme de 167 çıkmıştı. Kadın doğumcum bir hafta takip et hamurlu şekerli şeyler yeme protein ve salata tüket dedi. Bir hafta takip ettim bazen normal çıktı bazen yüksek çıktı yüksek çıktığında ne yedim diye takip ettim kırmızı kapya biber bile yükseltti ve ne yiyeceğimi bile bilemedim sürekli sadece salata da yenmiyor. Endokrine gittim 75 mg yaptı onda da yüksek çıktı. Takip et üç gün dedi insülin ihtiyacın var mı yok mu bakalım dedi. Takip ettim ve sınırlarda çıktı çok yüksek çıkmadı o yüzden insülin e gerek yok dedi bu arada bu süreçte takip ederken yediklerime dikkat ettim o yüzden çok yüksek çıkmadı. Sonra endokrin bi süre ara ver şeker takibine yemene dikkat et dedi bir ay kadar ölçmedim. Bir aydan sonra ölçmeye başladım ve bu sefer dikkat etmeme rağmen yüksek çıkmaya başladı. Kahvaltı da peynir yumurta zeytin salatalık domates yediğim halde şekerlerim yüksek çıkmaya başlayınca diyetisyene gittim. Keşke en başından diyetisyene gitseydim. Sadece ekmek hamur yememekle şeker düzene girmiyor mesela ben geç kalkıyordum o yüzden kahvaltımı geç yapıyordum ara öğünlere dikkat etmiyordum porsiyonlarıma dikkat etmiyordum bunlar bile şekerin çıkmasına sebepmiş. Ara öğünde bir porsiyon meyve yiyorum yanına mutlaka bir çay bardağı tarçınlı süt veya iki üç kaşık yoğurt yiyorum. Çorba bile kepçe sayısına göre içiyorum.