Tuna58 Bende 37. Haftadayım hamileliğimin 24. Haftasından beri yaşıyorum böyle sıkıntılar 😪 hep zordu ama doğum yaklaştıkça onunda stresiyle artık çok zorluyor gerçekten. Aklımda sürekli olumsuz düşünceler var. Mutsuzluk korku. İki gün önce ilk kez psikoloğa gittim ama hiçbir faydasını görmedim. Zaten hoca da pek oralı olmadı anksiyeten varmış tetiklemiş hamilelik depresyonu olmuş olur böyle hormon falan filan bişeyler söyledi tekrar seansa bile çağırmadı 🤦♀️🤦♀️ İlaç filan hiç gündeme gelmedi zaten Melisa çayı tavsiye etti. Böyle düşünmemiştim gene kaldım kendi basıma 😪
Shda Tuna58 iyi bir doktor çok önemli ya. Benim yıllar önce gittiğimden doktordan memnundum yine ona gitmeyi düşünüyorm. Antidepresan kullanmak istemiyorm açıkcası ama kullanmadan da nasıl iyi olacağım bilmiyorm.
Nisansimge Shda nasıl iyi anlıyorum seni anlatamam yıllardır bu illetle uğraşıyorum 3 sene önce bebek istiyorum deyim bir anda bıraktım ilaçları korunmadım o ay hamile kalmışım öğrendiğim zamanla atakların başlaması bir oldu ilaç kullanamadım eve sığamadım kimseye halimi kelimelerle anlatamadım doktora gittim eşimle zar zor oda eşinin imzası olmadan ilaç yazamam dedi eşim atmadı Allahım tekrar yaşatmasın çook zor günler geçirdim şuan tekrar hamileyim bu hamilelikte çok yaşamadım ama ara sıra yokluyor dua ediyorum başka bişey yapamıyorum malesef Allah yardımcın olsun inş bir an önce geçer ben uzun yıllar xanax cymbalta kullandım
sema16 Nisansimge canım benimde ileri safada anskiyetem var canım hamilelikte iyce arttı senin diğer hamileliğinde doğum yapınca mı geçmişti ne zaman geçmişti ben hiç geçmicek hep böyle kalıcam diye çok korkuyorum😥selectra 50 kullanıyorum 1.kutum bitti ama hala iyi değilim doktor tedavi yeni başladığı için etki etmemesi normal dedi ama böyle kalıcam korkusu beni yiyip bitiriyo
Shda Nisansimge ne güzel 2. Çocuk mu olacak. Ben ikinciye artık cesaret edemem heralde🙁 biran önce bu doğsun istiyorum. Benim içimdeyken zarar veriyomuşum gibi geliyo🙁
Rumeysa52 sema16 eğer ilaç alıyorsanız geç tesir eder ama muhakkak eder yani bunlar biraz geç etki ediyor benimde öyle olmuştu allah yardımcımız olsun insallah
Nisansimge sema16 ilk bebeğimi erken doğumla kaybettim malesef onun acısı anksiyeteyi falan unutturdu o zamanlat sonra tekrarladı malesef evet o hissi iyi bilirim sanki gelince hiç geçmeyecek gibi sadece bende var diğer insanlar nası mutlu iyiler ben niye değilim diyo insan ben millet yemek yerken siz nasıl yiyorsunuz ya anlamıyorum diyodum çok değişik bi his anlatılmıyo malesef ilaçlarda evet en az 1 ay geçecekte öyle etki edecek ama ediyorlar merak etme bu günlerinde geçip mutlu olabilieceğine inan bizde hep böyle kalmıycaz Allahın izniyle hem doğum küçücük bebek harika bişey annesi onu görünce hepsini unuturuz Allahın izniyle:)
Rumeysa52 Shda ah canım bi anksiyete bozukluğu yaşayan da benim 😔😔😔 dediğin gibi hayat bana zehir , şu son iki gecedir uykudan sıçrar oldum uykuda çarpıntı geliyor artık nasıl oluyorsa , korkarak kalkıp etrafa saldırıyorum çare arıyorum kendime 😔
Berataras Rumeysa52 bende uykuda bise yok kalkinca ayni tantana uyanmak istemiyorum hic nasil olacak😭😭
Rumeysa52 Kleopatra okudukça fark ediyorum sayı olarak ne kadar fazlaymışız meğer , nasıl geçecek bu , rabbim yardımcımız olsun 😔
Goksu Shda canım bak havalar ısındı tak kulaklıklarını yürüyüşe çık kendini şımart bi kek yap yanına sütlü bi kahve yap evini güneşli havalarda hep havalandır gece yatmadan bebeğinle konuş komik şeyler izle :) gerçekten bak bende senin gibiydim sürekli kötü düşünürdüm yola çıksam korkardım uçağa bindim hamileyken başıma bişey gelcek diye korkardım bebeğime bişey olcak diye sürekli hep korku korku şimdi 36. Haftama geldim çok şükür ama o kötü düşünen iç sesimi hep susturdum sana önerdiğim şeyleri yapmaya başladım zamanla daha iyi olcaksın emin ol cok güzel hamile yogaları var onları aç yap canım benim :)
Shda Goksu canım neredeyse her akşam yürümeye çıkıp kafamı dağıtmaya çalışıyorm. Gündüz işteyim Zaten pek sıkıntı olmuyo ama yürüyüşte yapsam, komedi filmde açsam kafamı dağıtamıyorm. Gece olunca titremeler başlıyo😢 uyku ilacı alıyorm bikaç gündür yoksa uyumam zor. Senin gibi bende başarırım inşallah.
Rumeysa52 aytulbasturk beynimizin bize oynadığı bu oyun gerçekten çok acımazsızca 😔 kafam biseylerle meşgulken bile nasıl oluyor da aklıma geliyor , aklıma geldiği dakikada başlıyor Zaten kaygı endişe korku kalp ritmi hızlanıyor tabi ateş basıyor daha sonra titreme 😔
aytulbasturk Rumeysa52 aynen öyle hiçbir şey yokken gelen o his çok kötü gerçekten hamilelikle birlikte çekilmesi daha da zor Allah hepimizin yardımcısı olsun 🙂
Ayzz Geçirdiğimiz panik atak , anksiyete vs ilaçtan daha çok zarar veriyor bebeğe emin ol. 34 haftaligim 12. Haftadan beri antidepresan alıyorum yoksa hamileligim zehir olacakti
Skrnshn834 Ayzz Hangi ilaçları kullanıyorsunuz ben de siz gibi kullanıyorum başından beri ama şu anda da nefes alamıyorum diye korkuyorum
Merveberre Shda ben kullanıyorum canım zaten gebelikten öncede kullanıyorum şuan 5 mg cipralex kullanıyorum çok iyi değilim hafif olduğu için zorluyordu lakin sabretmek zorundayım gebelikten önce cipralex 10 mg deziral 25 mg kullanıyorum geceyi kestik gündüzü yarıya indirdik. Ara ara rahatsızlanıyorum geceleri özellikle ani uykudan uyanıp panik ve baygınlık kaygı hissi çarpıntı oluyor sakinleşmeye çalışıyırum:(
htce15 Shda seni çok iyi anlıyorum malesef bna psikiyatri ativan expidet dye ilç verdi 20 gün kullandırtmıştı başka bir psikiyatri gdiyrm olnnda faydası olmadı okb ve panik atak hastasıyım işkence gibi gliyor hayat çok yoruldum 7 aylık hamileyim kadın dogumcumla knuşacam onn önerdgi doktora gdecem
htce15 Shda canım bnde öyleydim dha kötüyüm şu an okb diyolar hastalıga işkence gbi geciyor hayatım doktorların bile faydası olmadı sakın kafana takma o senin düşüncelerin degil buyutme düşünceleri büyüttükce dha kötü olursun
Eceeee Eceeee bi ara diyodum ki ölünce geçer mi acaba bu ruhla mı kalıcam diyordm 😬 sonra dünyevi bişey olduğunu farkettim
Hzlhakko Shda neden Böyle oldu geçmiş olsun daha öncede var mıydı? Acaba bunlar doğum korkusu mu yada çocuk doğunca nasıl bakıcam korkuları mı
Rumeysa52 Eceeee bende tedirgin yatıyorum hep onu düşünerek yatıyorum geldi gelecek gibi hissediyorum hep uykudan sıçrıyorum çok kötü 😢
Eceeee Rumeysa52 antidepresan geçirdi sıçramalarımı sıçrayıp panik olup uyuyamadım 4 günde bir saat uyuyordum son ayımı öyle geçirdim erken Doğuma girdim sonra iç sıkıntısıyla uyanmaya başladım anksiyete sıçrıyor garip bişey
Rumeysa52 Eceeee bende evlenmeden önce bi 6 ay kadar depresan aldım fakat benimki çok ilerlemişti ilaçlarım geç tesir etti 6 ay sonunda düğün oldu evlendim düğünümden 7.5 ay sonra tekrar etti hamile olduğumu öğrendim o gün bugündür 22. Haftadayım kendimle mücadele ediyorum