Shda Kaygılarımdan, içimdeki sıkıntılardan, vücut titremelerinden kendimi alıkoyamıyorum🙁 Uyku uyuyamıyorum. Uyuyamayınca daha da kötü olup daha çok panikliyorum. Doktor unisom diye bi ilaç verdi uyku için. Onuda iki defa içtim. İlkinde uyudum ama ikincide uyuyamadım. 5 aylık hamileyim. Bu zaman nasıl geçecek. Bu durumda olup hamileyken antidepresan kullanan ve atlatan var mı? Bebeğim etkileniyo mudur çok korkuyorum. Hiç bişeyden keyif tat alamıyorm. Hamileliğimden de bişe anlamıyorum.
Edahasann Shda canım kaç haftalık hamilesin ? Bende anksiyete geçirdim 2 sefer çok zor psikologla kadın doğumcun ortak bi ilaç verirler aslında azalması için
Kleopatra Shda bende aynı durumdayım Hemde daha beter ama bebeğin için katlanmalısın doktorum hiç bir şekilde doğana kadar ilaç asla tavsiye etmiyor sende kullanma bebek etkilenir ilerde organlarında sıkıntı çıkabilir bende de panik atak kAygı hepsi var çok zorlanıyorum herşeyden korkuyorum ama geçecek inanıyorum
DemetDigesu Shda ben kanser tedavısı gorurken panık atak olmustum o kadar kotuydum kı ılac tedavısıne basladım sonra gectı nefes egsersızlerı yapın ben o donemde ole yaptım sımdı hamıleyım ılackarımı 4 ay once bırakmıstım gerı donmedı sukur bebegını dusun ben hep onu dusunuyorum mutlu edıcek bırseylrr bul kursa gıt aklını mesgul et
sema16 Shda canım ben hamileliğimn 6.ayından beri çekiyorum şu an 38 haftalık hamileyim 1 aydır ilaç kullanıyorum daha etki etmedi doktorum daha yeni tedavi başlandığı için normal dedi etki etmesini bekliyorum çocuğumla ilgilenemez oldum artık güne uyanıp başlamak istemiyorum uyku geceleride uyumamaya başladım uyku ilacı kullanınca uyuyabiliyorum uyanmaktan korkar oldum duşumu bile alamıyorum önceden yaptığım herşeyi şimdi hiç yapasım gelmiyo o kadar zor durumdayım ki ama geçicek sürekli dualar okuyorum içimden artık ölmek istiyorum o derece kötüyüm
Shda Edahasann ben 23 haftalık hamileyim. Geceleri çok yoğun yaşıyorum o da uyku problemi yapıyor. Unisom diye bi uyku ilacı içiyorum. Perşembe günü psikiyatriye gidicem. Sen kaç haftalıksın?
Shda Kleopatra çok geçmiş olsun sanada. Geceleri çok zor oluyor ilaçsız nasıl üstesinden geliyosun. Bende perşembe günü psikiyatriye gidicem. Umarım terapi yeterli olur.
Rumeysa52 Kleopatra okudukça fark ediyorum sayı olarak ne kadar fazlaymışız meğer , nasıl geçecek bu , rabbim yardımcımız olsun 😔
Edahasann Shda bende 25 haftalık hamileyim , hamilelikten önce pasiflora kullanıyodum iyi geliyodu , canım sende bseylerle uğraş mesela bebeğin için dağtmalkk hediye yap belki iyi gelir anksiyete ilerlediği zaman normal hayatına insan devam etmekte zorlanıyo
Shda Edahasann kesinlikle öyle. Ben çalışıyorum. Gündüzleri iş yerinden iyiyim kafam dağıldığı için sıkıntı olmuyo ama akşamları evde gece uyuyamıycam diye panik oluyorm sonrada uyuyamıyorum haliyle🙄 bide içimde bi canlının olduğu hissi beni bi garip yaptı. Şimdide her hareket edince yine kötü hisseder miyim diye panikliyorum. Çok saçma düşünceler biliyorum ama beynin oyunları işte🙁
htce15 Shda canım bnde öyleydim dha kötüyüm şu an okb diyolar hastalıga işkence gbi geciyor hayatım doktorların bile faydası olmadı sakın kafana takma o senin düşüncelerin degil buyutme düşünceleri büyüttükce dha kötü olursun
Shda Edahasann evet canım Allahın izniyle yavrularımızı kucağımıza alsaydık bu günlerde geride kalacak. Biraz sabırlı olmamız lazım. Allah şifa bekleyen herkese şifa versin.
Shda DemetDigesu çok geçmiş olsun canım. Sevindim atlattığına. Bende 4 yıl önce antidepresanı bıraktım. Kendi kendime başediyodum ama son bikaç haftadır pek iyi hissetmiyorum işte. Dediğin gibi bi uğraş bulucam kendime. Tekrar psikiyatriye giderim belki.
Shda sema16 sona gelmişsin biraz daha sabırlı ol doğumdan sonra herşey daha iyi olacak Allahın izniyle. Allah herkese farklı imtihan veriyo bizde buna sabredicez demekki. Bende o haftaları görürüm inşallah.
Benibirakma Shda bende 26 haftalık hamileym 19 haftadan beri anksiyete belasıyla boğusuyorum şehir değişikliği yaptım bulunduğumuz şehirde hiç kimsem yok bu beni daha çok etkiliyor kazasız belasız bebeklerimizi kucagımza alalım insallah o zaman herseyi unuturz ☹️
aytulbasturk Ben hamile kalmadan önce 1.5 yıl anksiyete için ilaç kullandım, hamile kalmadan önce bırakmıştım şuan 26+1 deyim hala kullanamıyorum ve daha sık yaşıyorum doktorumda gebelikte anksiyetenin daha sık görüldüğünü söylemişti. Çalışırken evdeysen ya da gece hiç farketmiyor çok sık yaşıyorum ama böyle durumlarda kendim baş etmek için hemen yürümeye başlıyorum kendi kendimi telkin etmeye çalışıyorum nefes alış verişimi kontrol etmeye çalışıyorum bazen çok zorlanıp ağladığım oluyor ama benim tavsiyem ilaç almak yerine terapi almak daha faydalı olacaktır 🙁
Rumeysa52 aytulbasturk beynimizin bize oynadığı bu oyun gerçekten çok acımazsızca 😔 kafam biseylerle meşgulken bile nasıl oluyor da aklıma geliyor , aklıma geldiği dakikada başlıyor Zaten kaygı endişe korku kalp ritmi hızlanıyor tabi ateş basıyor daha sonra titreme 😔
Shda aytulbasturk bende henüz psikiyatriye gitmedim gitmek istiyorum. Geceleri çok kötüyüm tir tir titriyorum kendime engel olamiyorm😢 yıllar önce tedavi oldum 3 sene antidepresan kullanıp bırakmıştm şimdi başa döndük🙁