Anacsevgidolumelek Bu konuda bence yaptirmayin demek cok buyuk bir vebal bu sonucta herkeste farkli etki gosteren bir durum her yaptiran bu sekilde ters yan etkiler yasayacak diye bir kural yok. Bu tetkikler onlem ve bebek sagligi acisindan yaptirilan bir sey. Eger doktorun onerirse yaptirirsin veya yaptirma derse yaptirmazsin. Benim ailemde de seker hastasi var ve durumum riskli kilo alimim da hizli ve ani olunca doktorum hic yaptirma biz senin durumunu biliyoruz diyete baslayalim kan olcumu ile bakalim duruma dedi. Yani kime ne soylenecegi belli degil...
Zeyneptosun tazeanneck @1ogrencianne Saygıdeğer taze annecik ve saygıdeğer öğrenci annecik🤣 elinizin altında internet var allah sana bir el ve bir beyin vermiş açında bakın bi araştırın hangi proflar hangi doktorlar önermiş önermemiş size kalkıp AA bak canım bu demiş bu dememiş diye öğrenci listesi çıkaracak değilim 😉😂
1ogrencianne Zeyneptosun büzüm el ve beynimizi kullandığımız belli de sen kiraya vermişsin gibi duruyor saygı değer zeynep hanım 😂 biz araştırdığımız için snn dediğine karşı çıktık yoksa biz de hemen canan hanımın dediğine inanırdık senin gibi. 😂
Nasirliiii Zeyneptosun Bende yapmayi dusunmuyorum kan tahlili icin bende hastaneye gitdim ac karnina tam senin gibi oldum gozum karaldi duserken esim tutdu ordan yardima kostular yaa benim dusuncem gereksiz ikili uclu seker falan bos annemin zamaninda yoktu bende de olmicak bu gune kadar 1.2 kere doktora gitdim Rabbim verecekse verir elbet sadece dua ediyorum duami eksik etmem Rabbim korusun bebeklerimizi.Yapanlara kotu bakmam yaptirmayin diyemem ama kendim yaptirmiyorum
Depresif_polyanna Nasirliiii Allaha hepimiz dua ediyoruz da Allah bunu istemese böyle bsey zaten olmazdı full dua ederdik onun yerine. Allah herkese akıl vermiş kullan demiş. Burada herşeyi yiyip yiyip çok yiyorum diye konuşanlar alt tarafı bi kereye mahsus bi uygulama için veryansın ediyor.bu ne çelişki anlamış değilim
Zeyneptosun 1ogrencianne ah canımmm seninle aynı münakaşa da olduğum için önce kendimi suçluyorum sonra da sana ayırdığım zamana postlarıma yaptığın son yorum olsun mümkünse. burda herkes herkese sonuçta doğru Bilgi paylaşımı yapmıyor madem sen çok iyi biliyosun her şeyi buralarda post post gezip yorum yapmana da hakkın yok değil mi mantıken🤣🤣
1ogrencianne Zeyneptosun sana ne sana mı soracam hangisine son yorumum olacağını. Ben senin gibi başkasının aklıyla yaşamıyorum yazmak istediklerime yazarım seni hiç enterese etmez 😂 tabi verecek cevap bulamayınca böyle yollara baş vuruyorsun sen de haklısın suçlamıyorum senin gibileri😂
Haribo42 Sehermelisa hmmm evet yorumlardada kolay diyende olmus zor diyende bakalim artik doktoruma gore karar vericem illa derseki yaptir yaptiricam
Sevinc72 Zeyneptosun gerçekten çok gereksiz bir şey bende geçen hafta yaptırmaya kalktım şeker yüklemesini 10-12 saat açlıktan sonra banada 75 gramlık şekerle yapamaya kalktılar o testi suyu icmemle istifra etmem bir oldu Allah akıl fikir versin hamile kadın o kadar uzun süre aç kalıp birden o kadar şekerli su içerse ne olur çok gereksiz çok saçma bir şey Çok geçmiş olsun
Depresif_polyanna Sevinc72 canım çoğumuz kac ay bsey yiyemeyip anca kustuk gebelikten ötürü. Bunun için kustuysan çok bi kayip değıl alışkın olman lazim😁
Nasirliiii Depresif_polyanna Her kesin kendi fikri saygi duyarim ama ben kendim yapmam baska birinin sozuylede yaptirmam kendi dusuncem.Ama kim istiyor yaptirsin.Ailemden akrabalarimdan arkadaslarimdan hic kimse yaptirmadi elhamdulillah cocugu hasta dogan duauk yapan hic kimse olmadi
Sevinc72 Depresif_polyanna işte o hamilelik kusması değil bir anda olan birşey yani şekeri yükseldiği için sanırım insanın baygınlıkla karışık bir hal. hamilelik kusması onun yanında hediye gibi
Mert_annesi Bana 100 ml. Lik yükleme yapildi. Allah korusun ölünmüyor sonuc olarak. Niyetiniz ne ise degistirmeyin derim ben sahsen arkadaslar. Benim de başım döndü midem bulandi ama sonuç olarak geçti gitti işte 😊Buna dayanamazsak dogumu hic yapamayiz diye düşünüyorum .
Meryemtoptas Zeyneptosun öncelikle çok geçmiş olsun ama siz böyle birşey yaşadınız diye bence kimseyi etkilemeyin bende 75 gramlık yaptırdım ve gebelik şekerim çıktı yaptırmasaydım Allah korusun bebeğime birşey olsaydı şekerden sebep ben bunun vicdan azabını yaşardım. Şimdi kontrol altında diyet yapıyorum. Herkeste olacak diye birşey yok bende hiç birşey olmadı mesela.
Aliiss Zeyneptosun canım sen bu şekilde etkilendin diye herkeste bir olacağını düşünemeyiz ki benim normalde normal çıktı açlık tokluk ama şeker yüklemesinde yüksek çıktı eğer yüksek devam etseydi insüline kadar yolu vardı sen bu şekilde söyleyerek sadece insanları yaptırmaktan vazgeçiyorsun ya gerçekten şekeri varsa o kişinin ? Ki zararlı bişey olsa doktorlar neden önersin 💁🏼♀️ Kendinizin etkilendiğiniz şeyleri başkalarının etkilemesine yol açmayın bence 🤷🏼♀️
Depresif_polyanna Sevinc72 doktora demistim sadece açlık tokluk kan şekerine bakalim diye. En garantisi şeker yükleme demişti.ya kusarsam dedim o zaman bi daha denemeyiz alternatif yollara bakarız dedi. Benim kafama sokulan çok tatlı bi içecek içini bayan türdendi. Ama öyle değilmiş asitsiz gazoz gibi. Kaldı ki midem çok hassas benim.yavaş yavaş icince etkilemedi bile.
Seymasal Arzymn neden öyle dıyosunuz herkesın bunyesı bır mi bende bugun yaptırdım yarım saat dayanabıldım cıkardım sımdı bı de nasıl dogurcam mı oluyorum ınsanları yasadıklarıyla kucumsemek ne kadar kolay nasıl uzuldm ben cıkardım dıye bı daha yapamazsam bebegımde ya bısey cıkarsa korkusu yasıyorum suan ıcım rahatlasın belkı bı cozumu vardır dıye forma bakıyorum ve sızın gıbı saçma yorumlar yuzunden daha kotu hıssedıyorım kendımı sızde aynı seylerı yasayabılırsınız hepımız ınsanız !!
Depresif_polyanna Seymasal açlık tokluk kan şekerine baktır olmadı ona da kesin sonuç gözüyle bakmıyorlar gerçi. Keşke tekrar yaptırabilsen yudum yudum uzun sürede içersen belki bisey olmaz.
Arzymn Seymasal okuma yazman varsa bi daha oku, herkesin bünyesi bir olmadığı için öyle söylememesi gerektiğini söyledim zaten. Çocuğunuzda bir sıkıntı olmasın diye öyle söyledim, anlamanız gerekeni anlamamışsınız belli ki
Zeyneptosun Seymasal işte kimse kimsenin ne yaşadığını bilmediği için yalandan sürekli boş yorum yapmaya bayılıyorlar ben sana 3 derim sen 5 veya 2 alırsın allah herkese aklını doğru kullanmayı nasip etsin
Elif78 Zeyneptosun çok geçmiş olsun canim sen baya kötü olmussun. Ben yaptirdim yaptırdığımda benle beraber 2 kisi daha yaptirmaya gelmis onlar icince hemen geri cikarmislar istifar etmisler bi bana bisiy olmamıştı ama icimden ne dualar etmistim 😄
d190516 Zeyneptosun bende yaptırdım 50 mglık en ufak bi sıkıntı yaşamadım çok şükür iyiki de yaptırmışım aklımda kalmadı şekerim var mı yok mu biliyorum sonuçlar da temiz çıktı 🙏🏻