Dilek54 Eğitim araştırmada tansiyonum yüksek çıktı diye 24 saatlik idrar testi yaptırdilar protein kaçağı çıktı ve bu arada 30+2 haftalik gebeyim çok yoruldum artık hamileligim baştan beri riskli çıktı biri bitiyor diğeri çıkıyor sizde de olan var mı protein kaçağı olan nasıl oluyo nasıl önlem alınıyor bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
Meryem2200 Dilek54 bendede var canim bende 27+2 haftalik hamileyim 1 hafta once doktora gittigimde tansiyonum 13-8 cikmisti sonra olcturdum 12-8 cikti doktor pek ustunde durmadi protein kacaginin ama bende arastirma yaptim erken doguma sebep olabiliyomus korkuyorum yani 😞
alyavetuna Dilek54 dun burada bir hikaye okudum protein kaçağı ve tansiyonu vardı kadının doğum hikayesi yazmıştı. Allah korumuş onuda sizin gibi falan di haftası doktor sakin yalnız kalma falan demiş tansiyonu yüksek seyredince hastaneyenyatirmislar allahtan hastanede fenalaşmış sağlıkla doğurdum diyordu. Korkutmak için yazmıyorum allah korusun dikkat edin çok bilgim yok da dünki hikayeyi okuyunca çok etkilenmiştim.
Derinminakolay Dilek54 bende gecen hafta 34. Haftamda bu yuzden sezeryanla.acil doguma aldilar 24 saatlik idrarda 3 pozitif cikinca ve tansiyonum 13.8 13.9 izledi hep erken dogum oldugu icin suan 8. Gun bebegimi kuveze aldilar bunun tek önlemi erken dogum
RumeysaAkd Dilek54 tuzu kes bol su ve yürüyüş yap kardiyolojiye gidin büyük ihtimalle alfamete başlatır sizi tansiyonunuz takip edin bende de yüksek tansiyon var Allah şifa versin inşallah
Duyguxx RumeysaAkd canım ben yatak istirahati veriliyor diye duymuştum. Öyle mi yürüyüş mü yapın diyorlar
RumeysaAkd Dilek54 ihmal etmeyin ama mutlaka gidin küçük tansiyon 9-10 olursa Allah korusun erken den Doğuma alınıyor bebekte yada sizde bir sıkıntı olmasın diye
Semisko Benim bir buçuk ay önce ayaklarımda ve bacaklarımda aşırı ödem oldu. O zaman 24 saat idrar verdim. 350 çıktı protein kaçağı vardı. Her ay tahlil yapılması gerekiyordu. Günde 2 buçuk litre su içtim sadece. Çünkü doktorum tuzu kes demedi çünkü vücudun ona da ihtiyacı var. Tuz kanıtlanmış bilimsel bi risk değil dedi. Neyse bugün yeniden verdim test sonuç 90 şok oldum. Bir buçuk ay içerisinde 350 den 90 a indi. Yaptığım birşeyde yok sadece suyu içtim. Sadece önceki testimde idrar sıcakta kalmıştı yani evin içinde ev kaloriferli. Ve gündüz 3 saat falan arabada durmuştu hastane uzak çünkü. Bu sefer idrarı gündüz buzdolabına akşam balkona koydum hava da çok soğuktu. Lütfen test verirken buna dikkat edin. İnternetten araştırdık buzdolabında muhafaza edin yazıyor
Dilek54 Semisko bnm banyoda kaldı soğuk orası Allah'tan ondan yana sıkıntı yok kardiyolojiye goruncem bu hafta icnde
Tazeanne92 Semisko doğumunuzu yaptınız mı protein kaçağın varmış bebeğin durumu nasıl?bende de var 24 saat topladım sonuç 485
Dilek54 Meryem2200 evet diğer adı gebelik zehirlenmesi oluyomus bakalım bana ne dicekler daha inşallah yoktur bişi sen doktoruna sor yine
Semisko Meryem2200 alt bacağının ön orta kısmı kemiğin olduğu yere tek parmağında baskı uygula ama cidden sıkı bas. Eğer çökük kalıyorsa ödem vardır
Dilek54 Meryem2200 ellerin sis değil mi ya ayak bileklerinin üst kısımları dizin yani parmağınla az bastrdgnda parmak izin çıkıyor cokuyo o bastrdgn bı sure öyle kaliyo oradan da anlarsın
Dilek54 alyavetuna bnde öyle bı hikaye okudum Allah'tan bişi olmadı ikisine de ama benim de basima geleceğini bilmiyordum gerçekten kötü bişi bu tuzu yemicem bu akşam 15 8 çıktı limonlu su içtim 12 6 düştü
Dilek54 Derinminakolay siz ciddi misiniz geçmiş olsun bebeğiniz nasıl bişi soracam kaç çıkıyordu protein idrarda
Dilek54 RumeysaAkd onu bilmiyordum bnm başıma ağrı gryo gözlerim yanıyor çıkacak sanki yerinden öyle hissediyorumm
DamlaKck Dilek54 biz 24 saatlik idrar bakmamıştık. Tam İdrar Tahlili’nde protein++ çıkmıştı, iki gün tansiyon takibi yaptık, 17-12’lere kadar çıkınca, gebelik zehirlenmesi teşhisiyle acil sezeryana alındım.
Semisko Dilek54 beni kardiyolaojiye hiç göndermediler sanırım tansiyon yükselmedi o yüzden sadece nefroloji ye gönderdi böbrekte sıkıntı çıkmadı
Dilek54 Duyguxx bide ben idrarım azıcık gelse bile lavobaya gdym hemen çok rahatsız ediyor beni sanki çok idrarım varmış gibi hissi veriyor
RumeysaAkd Duyguxx yani doktordan doktora değişiyor tabi ki bazı öneriler, yükseldiği anda düşene kadar uzanıp dinlemek en iyisi ama gün içinde yarım saat yürüyüş yapmak tansiyonu dengede tutar Allah’ın izniyle 😊