tr6198 Haftada 34 mm ile serklaj oldum, serklajdan hemen sonra 44 mm e kadar çıktı serviks, 19+1 iken cuma kontrolde 30 mm e düşmüş.. düşüş baya moralimi bozdu, doktorum bunu bekliyordum şuan için normal dedi.. 1 hafta sonra tekrar çağırdı.. süreci geçiren arkadaşlar, sizlerin nasıldı, uzayıp kısalma durumu oldu mu?
eylulmihrasmom tr6198 ben de 13. haftada serklaj oldum 34 mmle serkaljdan 1.5 ay sonra 40 mme kadar çıktı. dün kasık ağrılarım oldu. acile gittim kendi doktorum değildi 35 mm ölçtü benim de moralim bozuldu düştü diye doktor problem değil korkma kasılma vs yok rahat ol dedi. tahlillerime baktı sükür her şey yolunda kendi doktorumu da bilgilendirdim perşembe günü gel dedi
Gamze-06 tr6198 ben hamilelik öncesi serklaj oldum sonra hamile kaldım. 2 haftada 1 kontrole gidiyorum hoca bana uzunluğu söylemiyor bakıyor herşey yolunda diyor çok fazla açıklama yapmıyor.biliyorum stres yapıyorsun sakin ol dikiş yerinde attığım gibi duruyor dedi. Bende uzunluğu öğrenmek istemiyorum ters bişey olursa söyler diye düşünüyorum.
mlktrm tr6198 merak etmeyin gün içinde bile kısalıp uzayabiliyor sadece yürüyüş sürelerini ayakta kalma sürelerini kısa tut uzan dinlen sonra tekrar devam et merak etme Allah’ın izniyle birsey olmaz ben kızımı 37 hafta dikişim alındı doktor sen hemen doğurursun dedi 42. Haftaya girdim doğurdum dikiş alınmasına rağmen 🥰☺️
alpilogg tr6198 21. Haftada 28 mm ile serklaj falan da olmadım 😬🙈 doktorum gerek görmedi ama sürekli yat dedi progestan yazdı sabah 2 akşam 2 her an doğuracağım zannettim. Çok şükür 34+2 deyim. Baktım çok sıkıntı yok 30. Haftadan beridir yiter ya detip eve girmez oldum belim ağrımasa daha çok gezerim. Ama siz doktorunuzu dinleyin. Benim 1 çocuğum daha var o sebeple çok dinlenemedm.
demircio Ben 22+2 de 11 mm ile acil serklaj oldum. Sonrasında yaklaşık 3 hafta sonra 37 mm çıktı. Bir sonraki hafta da 33 mm çıktı. Şu an 28+6 oldum, doktorum artık ölçmüyor gerek yok dedi. Gün içinde bile uzunluk değişebiliyormuş, merak etmeyin 🌸
sevaldmrplt demircio benim ilk doğumumda kısalma ve hunileşmeden erken doğum oldu 34. Haftada doğum yaptım şimdi ikinciye hamşleyim bu sefer önlem amaçlı serklaj dendi daha olmadım çok korkuyorum ve bu dikiş atılınca erken doğum olmaz dimi bilmediğim içşn soruyorum
Leyla93- demircio merhaba bende 16 mm ile yeni serklaj oldum operasyondan sonra sabit kalıyor uzamıyor sanıyordum çok mutlu oldum yerimden wc dışında kalkmıyorum sizin nasıl ilerledi süreciniz 😊
demircio sevaldmrplt Dikiş tabi ki yüzde yüz garanti vermiyor ama önlem amaçlı serklaj çok çok yüksek oranlarda erken doğumu engelliyor diye biliyorum. Benimki acil ve riskli olmasına rağmen şu ana kadar çok şükür sıkıntı yaşamadım. Sizin ilk doğumunuz da bence iyi haftalara gelmiş, genelde ilk gebelikler düşükle sonuçlanıyor. Tabi doktorunuz daha iyi bilir ama serklaj insanı çok daha güvende hissettiriyor, bence yaptırmalısınız 🌸
demircio Leyla93- Yok yok uzunluk değişiyor eminim iki doktora sordum çünkü 😄 Benim doktorum gündelik aktivitelerini yapabilirsin hatta çalışmaya devam edebilirsin dedi ama stresli bir işim olduğu için sürekli rapor alıyorum işe gitmiyorum açıkçası. Evdeyim çoğunlukla basit işleri yapıyorum. Henüz bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. Zaten haftanız ilerledikçe de rahatlıyorsunuz. İnşallah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız 🌸
eylulmihrasmom tr6198 inşallah çok güzel haftalari görürüz sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz 37-38leri görmek hepimize nasip olsun 🤲🏻🤲🏻🌸🌸
gmzefnn İlk gebeliğim 34 haftalık doğdu hiç serklaj yapılması 22 haftalıkken 24 mm 2 buçuk ay hastanede yattım ama sürekli ilaçlar verildi serumlar kasılmaları durdurmak için suan ikinci hamileliğim 16 haftalıkken ölçüldü 33 mm çıktı sadece perinatoloji doktoru 2 haftada bir doktorun ölçsün dedi
eylulmihrasmom mlktrm buna ben de çok sevindim insallah biz de sağlıkla atlatırız süreci benim de 40 mmden 35e düşmüş moralim bozuldu yavaş yavaş ev işi yapmiştim ondan mı oldu diye kendimi suçladım hep🥺🥺
tr6198 mlktrm maşallah ya, böyle duyunca umudum yeşeriyo gerçekten, zaten iş vs yapmıyorum annemde kalıyorum, hele ki 30 mm düştü deyince o günden beri sadece lavabo ve acil ihtiyaç için kalkıyorum..
mlktrm eylulmihrasmom hiç korkma Allahın izniyle birsey olmaz günlük işlerini dinlene dinlene yap 15 dk ayaktaysan 10 dk dinlen mutlaka 🥰
mlktrm tr6198 hiç hareket etmemekte iyi değil sen zaten aşağıya baskı hissedersin ayakta çok kalınca merak etme evde olsa yürüyüş yap canım ☺️
tr6198 mlktrm doktorum 10 15 dk ayaktaysan 1 saat uzan dedi ama birden düşünce mm endişe ettim açıkçası normalde dolanıyordum.. bide 5 dk dan fazla kalınca dikişlerde baskı hissediyorum sizde oluyor mu