egeemomms balım, folik asitin en faydalısı aktif form olan metilfolat diğerleri sentetik ve bazı bedende emilimi zor oluyor. Down sendromuyla ilişkilendirilen formu da sentetik olan bu arada.
Ben erbatab ve Ümit Aktaş’ın b12 ile beraber olan folik asitini dönüşümlü kullandım. İkisinde de iki vitaminin aktif formu kullanılmış.
D vitaminim çok düşüktü 14′tü sanırım, doktorum önce yükseltelim sonra koruma dozunu sağlıklı olan yöntemle yaparız dedi. Haftada 2 gün 20.000 ıu d-colefor kullandım bir süre. Değerim 60lara gelince ocean d3k2 ile devam ettik.
Demir için de erbatab demiri doktor Can Çiftçinin anlattığı yöntemle 2 günde 1, sabah aç ve c vitamini ile içtim. Sonra 2 saat bir şey yemedim/içmedim. Özellikle süt ürünleri ve çay kahve türevi. 11′den 105′e yükselttim bu şekilde 4-5 ayda, şimdi gebelikte tekrar düştü ve yükseltemiyorum, bebişle bana yetişmiyor😂 doğumdan sonra toplayacağız inşaallah.
Omega3 kullanmadım midemi çok bulandırıyor diye, yumurta kalitesini arttırmak için düzenli spor yaptım ve ocean’ın inositolünü kullandım 3 ay. Yumurtalık kalitesi 3 ayda 1 yenileniyor. Bugün kullandığımı bir vitamin hemen gelecek ay fark atmıyor, ufak ufak dönüşüm başlatıyor. Ona göre hareket etmekte fayda var🫠