Merhaba kızlar 🌸 Biraz uzun olacak ama tecrübelerinizi ve özellikle aranızda doktor/hemşire varsa fikirlerinizi çok merak ediyorum. 🥹
Mart ayından beri doğum kontrol hapı kullanıyordum. Gençliğimden beri regl dönemlerim düzensizdi (26 yaşındayım), hap kullanırken hem düzene girdi hem de korunuyordum.
Ağustos ayında hapı 21 günlük paketin 14. gününde bıraktım. Bıraktıktan 1-2 gün sonra, yani yaklaşık 17-20 Ağustos arasında regl oldum. Daha sonra 6 Eylül’de regl oldum ve 10 Eylül gibi tamamen bitti.
Reglim biter bitmez eşimle çocuk sahibi olmak için denemeye başladık. O dönem yumurtlama günlerimizi tam olarak döngü takibiyle belirleyemedik ama tahmini yumurtlama döneminde yaklaşık 5-6 gün boyunca sık ve düzenli ilişki yaşadık.
Geçen hafta salı günü doktor randevum vardı. Erken olduğunu ve büyük ihtimalle çıkmayacağını bilerek yine de kan vermişken beta-hCG baktırdım. Sabah 09.00’da verdiğim kan sonucu çok geç çıktı ve 0.2 geldi. Akşam tekrar kan verdim, bu sefer 2.0 çıktı. Doktorum da bunun çok erken olduğunu söyledi.
Şu an tahmini reglime yaklaşık 2-4 gün kaldı.
Ama son birkaç gündür kendimde bazı değişiklikler hissediyorum:
• Canım sürekli bir şeyler istiyor, özellikle tatlı
• Çok sık acıkıyorum
• Normalden çok daha çabuk yoruluyorum
• Bel ağrım oldukça fazla
• Eşim yaklaşınca istemiyorum
• Ve bugün itibarıyla ciddi bir koku hassasiyeti başladı. 😂 Çarşıda kimsenin fark etmediği kokuları bile alıyorum, resmen “kuş boku kokusu” bile aldım. 😂
Şimdi kafam çok karışık. Bunlar regl öncesi belirtiler de olabilir, gebelik ihtimalinde de görülebilir biliyorum ama insan yine de umutlanıyor. 🥹
Sizce artık evde erken gebelik testi yapmalı mıyım? Yoksa regl gününü beklemek daha mı doğru olur? Daha önce benzer şekilde beta-hCG’si düşük çıkıp birkaç gün sonra pozitif olan oldu mu?
Özellikle doktor, hemşire veya benzer süreçten geçmiş anneler varsa deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. ❤️