mervemisra Şöyle söyleyeyim ben bebekken ağır bi kalp ameliyatı geçirmişim ilk özele gittim bana doğurtamayacaklarını tam teşekküllü hastane olan cerrahpaşaya ya da çapa’ya gitmemi önerdiler bende detaylı ultrason zamanı ÇAPA’ya gitmeye başladım bebeğim içinde kalp hastası dediler üstelik durumu benimkinden daha zormuş öyle söylediler ne yaptı ettiler beni oraya bağladılar. Bende korkudan başka özel doktora gidemedim kendimden değil sizin gibi bebekten korktum kızımı ben zorlanmayım diye erken alacaklarını söylediler ve kızım 36. Hafta doğdu beni öncesinde 1 hafta hastanede gözlem altında tuttular her gün ultrasona girdim ve her gün bebeğin kalbinin hasta olduğunu söylediler. Velhasıl kızım doğdu hiçbir kalp rahatsızlığı yok. Boşu boşuna 14 gün yatırdılar. Anne sütü alamadı. Biberona ve emziğe alıştırdılar vs. Kendime gelince 10 günde iyileştim. Ben iyi bi rakam olduğunu düşünüyordum bu iyileşme süresinin ama oğlumu doğurunca çok fazla kurcaladıklarını anladım. Ben de bir şey değişmedi yine kalp ameliyatı olmuş bir bireydim ama oğlumun doktoru bunu kontrol altına aldı ve beni hiç zorlamadı sabah sezaryen oldum akşamına oğlumu yanıma aldım emzirdim bakımlarını yaptım ve zorlanmadım. O an anladım ÇAPA’nın benden neler götürdüğünü. Ve bunu oğluma hamileyken doktorumla paylaştığımda bana ‘Eğer bana gelseydin ben seni çok rahat doğurturdum, keşke bana gelseydin’ dedi. Ben spinalden korkuyordum ÇAPA’da genel yaptılar tansiyonum çıktığı için. Em son olduğum sezaryende doktorum güzel bi sakinleştirici yaptırdı ve spinal oldum ben doktorumu çok sevdim keşke daha önce biri onu bana önerseydi…