Doğuma dair hiçbir bilgim yok. Çok şiddetli adet sancılarım dışında bir ağrı geçmişim de yok. Yani doğumdan korkmamı gerektirecek bir tecrübe ya da hikaye bilmiyorum. Sanırım bunlar iyi çünkü doğumdan ciddi anlamda korkmuyorum (sadece kesi ve dikiş ihtimali biraz içimi kaldırıyor)
Ama bebekli ilk geceden, eve geldiğinde bebekle ne yapacağımdan, emzirmekten (çok istesem de), eşimin lohusalığımı yönetemeyecek olma ihtimalinden, annemden ve kayınvalidemden bunalma ihtimalimden gibi gibi gibi gibi aşırı korkularım oluşmaya başladı. Bunun sebebi belki de fazla lohusa hikayesine maruz kalmamdır bilmiyorum ama yani artık bir şeylerin tadını çıkaramadığımı düşünüyorum.
Lütfen biraz terapi 🙏🏻❤️
Tecrübeli anneler, tecrübelerinize ve telkinlerinize ihtiyacım var. Normalde gerçekten rahat bir insanım gebeliğim de rahatlıkla geçti ama bu düşünceler ve korkular beni geriyor. Lohusalık hakkında biraz fazla şey okudum ve izledim sanırım bu da çok ters etki yaptı. Durup durup eşime bak şu da olacak bu da olacak falan diyorum. Daha doğurmadan eşimi depresyona gireceğime ikna etmiş gibiyim. Delirdim mi ben napiyim ben şimdi 🥺