zeyzey_es
İmkanı olan herkese tavsiye ederim.
Fiyatı biraz yüksek mesela ben 17.000₺ yaptırmıştım. Bazı devlet hastaneleri de yapıyor tıp fakülteleri gibi fakat hepsi değil maalesef şehirden şehire değişiyordur bilmiyorum ama eskişehirde ki devlet hastanesi 5000₺ yapıyordu.
Fetal DNA yaptırmak istemezseniz ikili üçlü dörtlü testleri de yaptırabilirsiniz aralarında ki en büyük fark fetal DNA çok daha detaylı ve %99 oranında doğru sonuç alınıyor diğer testlerde doğruluk oranı %50-70 ve o testler fetal DNA kadar detaylı değil.
İmkanınız varsa yaptırmanızı tavsiye ederim.
Ya da ikili üçlü dörtlü test yaptırıp herhangi bir risk çıkması durumunda fetal DNA da yaptırabilirsiniz.
Çoğu insan şey düşüncesinde herhangi bir sorun çıksa da bizim için bir şey değişmeyecek aldırmayız o yüzden gerek yok yaptırmaya ama bunun asıl sebebi bu test sonucu çocuğu aldırıp aldırmamak için yapılması değil ki herhangi bir olumsuzluğun tespit edilmesi sonucunda erken müdahale edebilmek. Bazı hastalıklar artık anne karnında bile tedavi edilebiliyor bazı sağlık sorunlarında da bebek doğduğu an müdahale edilmesi gerekiyor ve bunları doktorlarımızın bizi yönlendirdiği testler sonucunda öğreniyoruz.
Sosyal medya da bir kesim var ne aşı ne test ne de şeker yüklemesi bile yaptırmıyor ve bunun doğru olduğunu düşünüyor. O tarz söylemlere çok kulak asmayın bence. Doktorunuz sizin ve bebeğiniz sağlığı için en doğru yönlendirmeleri yapıyordur muhakkak.
Biraz uzattım galiba kusura bakmayın😅
Kısacası imkanınız varsa kesinlikle yaptırın ama bütçenizi zorlarsa ikili üçlü dörtlü de risk tespit edilirse yaptırın💗