gmzmrtt melisayksl yok sen hiç canını sıkma. Bak böyle düşünürsen canım günler geçmez hamileliğin sana zehir olur. Sonradan geçiyormuş bu parlaklıklar bebek büyüdükçe. Gönlünü inan ki ferah tut. Ne yapmayı düşünüyorsunuz
gmzmrtt melisayksl yok yok hiç korkma. Ben de Fetal dna yı bekliyorum. Sonuca göre doktor bana da dedi amniyosentez yapacağız dedi tam tanı koymak için. Fetal DNA’nın riskine göre yüksek ya da düşük. Ama rabbime tevekkülüm tam kötüyü düşünmek çağırmak istemiyorum. Mecbur kalırsam yaptıracağım bende. O dediklerini riskler hani düşük olur erken doğum olur diye onlar düşük risklermiş. İlla olacak diye bir şey yokmuş.
gmzmrtt melisayksl şimdi Fetal dna ilk biraz daha küçük olsaydı 13-14 haftalık yaptır derdim ama bebek 21 haftalık olmuş. Tam tanı koymak için amniyosentez daha iyi olur canım.
aydanatik kpsslibiranne aynısı bende yaşıyorum şuan bağırsakta parlaklık var dediler karnımdan sıvı almak istediler ben istemeyince genetikte eşimle kan verdik 10 gün sonra gene vericez bakalım inşallah kendiliğinden geçer hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız
melisayksl gmzmrtt ya Allaha bıraktım herşeyi amniyonsentez kötü cıksa vaz mı gececegim sanki bebeğimden hayır
gmzmrtt melisayksl tabiki canım orası öyle ama çok aklına getirmemeye çalış düşünme fazla. Beklemedeyim bende.
Melissaaydinn Merhaba, 20.haftamda detaylı ultrasonda kalbinde parlaklık görmüştü doktor hatta doğumdan sonra ekg çekilmesini önermişti şuan 29 haftalığım o parlaklık yok. Bazı bebeklerde görülebiliyor ama kendiliğinden geçiyor doğuma kadar.
Melissaaydinn melisayksl bu arada ben 22.haftamdaydım sanırım amniyosentez yaptırdım (başka bir sebepten kaynaklı)bebeğimde su azalması olmasına rağmen hiçbir düşük belirtisi, sorun vs. yaşamadım sadece işini gerçekten iyi bilen birine yaptırın ben doçente yaptırmıştım zaten ultrasondan izleyip yapıyorlar bebeğe de temas etmesinin neredeyse imkanı yok yani.
Melissaaydinn melisayksl yani yaptır yaptırma diyemem benim yaşasa dahi tedavisi olmayan bir hastalık için mecbur yapıldı amniyosentez, eğer izmirdeysen kendi yaptırdığım doktoru önerebilirim değilsen de doktoru çok iyi araştırıp git mutlaka
hilalemreperi melisayksl ilk geneliğimde kalbinde parlama çıkmıstı bana da kağıt imzalattırdılar sıvı vs alacaklardı hiç birşey istemedim erken doğduğundan heralde kalbinde üfürüm vardı kapandı 2 li de down sendromu çok uzak ihtimaldi detaylıda parlama gördü ya kalp ile ilgili sorun yada down send denildi hiç birşey olmadı
Melissaaydinn melisayksl ya bir de şu var zaten amniyosentez sonucu ne olursa olsun aldırma düşüncen yoksa yaptırmana da gerek yok bence. Dediğim gibi benim konulan teşhiste yaşama şansı olmayacağı için mecbur yaptırmıştım down riski olsa yaptırmayabilirdim mesela. Bence ilerleyen haftalarında kalpteki parlaklığını ultrasonda sor doktoruna düzelme oldu mu diye benim ense kalınlığı burnu sorunsuzdu kalp odacıkları da sorunsuzdu o yüzden parlaklığın üzerinde durulmadı bu yüzden ve doktor protein birikmesinden kaynaklı olmuş olabileceğini söylemişti geçtiğimiz hafta kontrole gittim mesela aklıma geldi kalbini sordum kalbinde parlaklık gözükmüyor bir sorun yok dediler zamanla kendiliğinden de geçebiliyor yani önemli olan kalp odacıklarının sayısı kalp atışı değerleri
kevseracer kpsslibiranne bana da doktor bağırsakta parlaklık var dedi ve ikilide va hersey normaldi kimse bisey demedi baska gözüktüğüm doktor bunu söyledi kendi doktoruma gidip böyle bisey varmış dediğimde bakti gördü öncesinde söylemediği içinde birdaha o doktora gitmedim özel bir doktora gittim ense kalınlığı suyu ölçümü hepsi olması gerektiği ama o parlaklık hala var herkes baska bisey söyledi biri gazlı bir bebek olur dedi en fazla çünkü diğer ölçümleri normal dedi ama biz yinede kafaya taktik üzüldük 33 haftamfayim hala varmış o parlaklık artik Allaha bıraktım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
kpsslibiranne kevseracer hiç ama hiç korkmayın tek başına asla bir tanı değildir sağlıkla doğacaktır inşallah
Semaaa__ melisayksl bebeğimde kalbinde delikler var dediler rahim kanalların dar dediler karın çevresi küçük gelişim geriliği var dediler burun kemiğini net göremiyoruz dediler down olabilir amniyosentez yapalım dediler ertesi gün özele gittim bu saydıklarından 1 tanesi bile çıkmadı sadece karın çevresi 1 hafta gerideymiş o da doktorun dediği gibi gelişim gerliği olucak kadar değilmiş
melisayksl kpsslibiranne insallahh simdi fetal dna verdim insallah buraya tertemiz cıktı yazmak nasip olur
kpsslibiranne melisayksl bu süreçte ufak da olsa bi adak da bulunun temiz çıkması için çok daha etkili olur 🩵
gmzmrtt melisayksl iyi yapmışsın canım aklında kalacağına yaptırman iyi olmuş kaça yaptırdınız. On onbeş güne çıkar sonuçlar %99 doğru oluyor.