0909esra Kızlar şu an hastanede kan alma odasının önünde bekliyorum... Doktorlarınız bu konuda ne dedi hepinize önerildi mi şeker yüklemesi testi, çok kararsızım bir yandan da çok korkuyorum bebeğime birleyen olur diye ALLAH korusun
ferdaasaf 0909esra ben yaptırmamıstım sonrasında bebegim haftasına göre kiloloydu be doktrum şekerden şüpelenmişti yaptır dedi yaptırdım ve hiç bir sakıncasını görmedim cok sükür temiz cıktı bence yaptır bir zararı yok
Gebeyimm 0909esra bende yaptırdım zararı yok bebeğine korkma yaptır aksine şeker varsa önlem alınır iki hamileliğimde de yaptırdım zararunı görmedim
Sengulkrgz 0909esra Kendi doktorum onermedi ailemizde doktor var onlarda kesinlikle karsilar yaptirmadilar...50gr mi ne sekerli bir karisim veriliyor ama bilmiyorum ben yaptirmayacagim yaptiranlarada saygim var...Herkesin dusuncesi farkli...
mrsdoruk 0909esra bir şey olacağını sanmıyorum gebelik şekerinin olması ve bunu bilmemek daha kötü Allah korusun ani bebek ölümleri ani dogumlar bunların bi parçası oluyor. Dün yaptırdım çokta zor bir test degil 50- ya da 75 gr lık bi glikoz iciyorsunuz ona göre 1. Saat 2. Saat sekerinize bakılıyor
Gebeyimm 0909esra 28 haftalıkken yapılıyor daha erken yapanlarda var 50 gr yüklenmişti gazoz gibi birşey içiyorsun sonuçta evde baklava börek yiyoruz onlar gibi buda korkma yaptır
Merveftma Benim doktorum yapmaya gerek yok dedi. Ama oncesinde bebegin suyuna bakti.kan sekerime bakti. Ailemde olup olmadığını sordu.
0909esra Gebeyimm bana 75 gr vermiş doktor ama içtim bakalım kuzucum aç karna kan da verdim şimdi bir saat dolmasını belliden tekrar kan verecekmişim sonra
0909esra Gebeyimm bana çok ağır geldi bu verilen içecek, hamileliğimi öğrendiğimden beri dışardan meyvesuyu dahil birşey içmiyorum bi de aç karna olunca çok çok ağır geldi. Bir yandan da korkunun etkisiyle sanırım 🙈😔
Nazli744 Doktorun ne diyorsa onu yap bence bende yaptırdım açlık şekerim düşük çıktı yüksek çıkarsada ona göre tedaviye başlıyorlar ihmal etme
Gebeyimm Sengulkrgz yaptırmasan da açlık tokluk şekerine baktır ben ilk önce baktırdım yüksek çıkınca şeker yükledik gebelik şekerinihmale gelmeyen sürekli takip isteyen bişey
0909esra Sengulkrgz öyle tabi ki herkesin seçimi,düşüncesi farklı☺️ Allah hepimize hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin, herşey onlar için🧡
Gebeyimm 0909esra korkunun etkisidir bende normalde çay kahvede şeker kullanmam kutu meyve suyu kol vs içmem yıllardır korkma kötü bişey olmaz
0909esra Gebeyimm İnşAllah ya canım benim çok sağol valla çok iyi geldi yazdıkların, destek oldun🧡☺️🤲🏻
Yurdanur 0909esra ben yaptırdım çok şükür hiç bi zararını da görmedim temiz çıktı içimde rahat etti rahat davranabiliyorum artık önceden canım tatlı istese 2.yi yerken vicdan azabı çekiyordum ya şekerim varsa diye..tabi şimdide oturup çok fazla tatlı yemiyorum dikkat ediyorum ama 2.yi yerken de rahatım.. doktorunuz ne dediyse onu yapın bence
0909esra Yurdanur çok saol kuzum yaptırdım çok şükür sıkıntı yok dedi doktor normal Aralık’larda çıkmış, ama tabi tatlıyı abartmak yok gebelikte dedi☺️
Pinpin 0909esra yok canım Allahın izniyle bir şey olmaz bende yaptırdım şeker çıktı iyiki yaptırmışım çünkü yoksa bilmeyecektim ve şekerli şeyleri yemeğe devam edecektim
0909esra Pinpin yani kuzum en azından artık içim rahat zaten bi zararı olsa bunca doktor neden yaptırmayı önersin, insan korktuğundan kendine bi destek arıyor sadece☺️🧡
Aysbkr 0909esra Benim doktorum yaptirmadi sağlık ocağında açlık tokluk şekerime baktilar orda da bi sıkıntı yok dediler