PBC yani bana göre 4 yaş olmalı.. arkadaşlarımdan görüyorum 4 yaş çocuklarını yarım gün öğleden sonra kreşe verdiler sabah zaten zaman hızlı geçiyor öğleden sonrası da büyük çocuk kreşte çok rahat ettiler evde bebişle . Bebiş zaten zorlamıyor zorlayan evdeki çocuk oluyor bence. Oğlum 3,5 yaş şu an kızım 4 aylık olacak inanılmaz zor bi süreç geçiriyorum. Kıskançlık çocuğa zarar verme givi şeyler yok şükğr bebişi arada bi öpüyor konuşuyor elleri küçücük burnu küçücük filan diye şoklara giriyor bu kısımlar çok tatlı ağladıkça niye ağlıyorsun kızım balım filan diyo ama gel gör ki 3 yaş krizleri geldikçe beni benden alıyor yemek yesek siz yemeyin diye ağlıyo önüne bsey koysam neden kestin kesme diye ağlıyor bebeğe mama veriyorum bende mama istiyorm diye ağlıyor Benm evet veya hayır dememe gerek yok söylerken direk ağlayarak yani. Bezi zor bırakmıştık gecesine bile alışmıştı hamilelik sürecimde tuvalet eğitimi için serklajlı halimle ne çok uğraştım.. geceleri çiş için bile kendi uyanan çocuğum şimdi bebek bez takıyor diye illa bez istiyorum krizlerinde.. gündüzleri kakasını bile altına yapmaya başladı tuvalet eğitimini verirken bile altına kaka kaçırmayan çocuğum şu an çişini bile demiyor ben beze çil yapıcam ben beze kaka yapıcam bez tak diyor ağlama krizlerine giriyor pedagoğa bile gittik bi süreç diyor ve üstüne gitmeyin diyor.. kreşe verecektim bu sene onada gönderemiyorum bezsiz çiş yapmadığı için. Bir günde 10 dan fazla bez değişiyoruz çişi gelinc bez istito ve 4 aydır böyleyiz asla ikna edemiyorum her çocuk bir olmaz tabiki ama biz böyle vi kriz yaşıyoruz yıprandım yoruldum bebişin ilk ay zordu geceleri şimdi acıktıkça uyanıyor zorlamıyor şükür ama büüyk çocuk bu sürece böyle tepki veriyo galiba perperişan olduk çocuğum 3 yaşındayken hamile kalsaydım doğana kadar 4 e yaklaşırdı ☹️☹️