Fatmakrt Mello canım normalde evet erken yapılması gerek ama mutlaka yapılmalı arkadaşımda 28. Haftasında yaptırmıştı kendini korkutma erken yapılma sebebi yani olurya aldırmak isteyen olur felan diye. 28 de de yaparlar tabi ki ama çok pahalı geldiyse başka hastane araştır. Örnek vermek istemiyorum ama olayın ciddiyetini anlaman için söylemek zorundayım arkadaşımın bebeği 28. Haftada kalp hastası tanısı konuldu karbında ölme ihtimali vardı normal doğumla aldılar maalesef mudahaleler yapıldı en asından ama yaptırmasaydı allah korusun ya çok önemsemeyeckti doğunca bilemeyeceklerdi hemen müdahale şansı olmayacaktı yada karnında ölecekti. Bu yüzden önemli mutlaka yaptır
260814 Mello 30 cu haftada isteyen doktorlar bile var bi yakınım 2 kere yaptrdı yanlış giden bişe görüldüğü zamn doktor istiyor kağt yazıyolar normalde 20 ci haftadan 24 cü haftaya kadar yapılıyor
Fatmakrt Mello kesinlikle kötü düşünme sakın ama olayın ciddiyeti için yazdım canım tekrar doktoruna gidip illa yaptırmam mı gerek diye sorma diye arkadaşım mühendisdi durumu ii olduğu halde ciddiye almamıştı 18. Hafta da git demiş yoksa doktor. Hangi şehirdesin aslında çoğu fakülte artık hocalarla ücretsiz yapıyor
Figent Mello detaylı da tüm organlarına bakıyorlar diğer testlerle alakası yok kalp odalarını inceliyo,beyin gelişimi,ciğerleri,bağırsakları,bana böbreklerini bile gösterdi nokta noktaydı. Ama 28. Haftada istemesi geç olmuş.
Fatmametin Olsn bişey farkedeceğini düşünmüyorm hatta bebeğin daha çok gelişmiş olucak yaptr için rahat etsin
Fatmametin Arkadaşım sen kimseyi dinleme içinide rahat tut allahın izniyle bişey çıkmaz bişy görse doktr söylerdi zaten
Mello Fatmametin dimi söylerdi çünkü ben sordum bişe var mi diye yok dedi bebeğin çok iyi hiç bir sorunu yok dedi inşallah olmaz da teşekkür ederim 🙏
Fatmakrt Fatmametin münakaşaya girmek değil amacım yanlış anlamayın lütfen ama görmediği bişeyi nasıl söleyebilir ? Ultrason cihazları bu konuda yetersiz oluyor maalesef. Bende hemşireyim doktorum iki kez yönlendirdi beni özele gittiğim halde bi hocaya 300 bi hocaya 400 tl ayrıntılı usg ücreti verdim. Bu kadar basite almamak gerek maalesef
Fatmametin Fatmakrt benim size söylediğim bişey yok ama hamilelik psikolojisi diye birşey var kız sormak istedi bizlere bizde yardımcı olmaya çalıştk bunda bişey yok ayrıca herşeyi allah bilir nasip ettiyse olacak zaten
Mrym53 Mello renkli ultrasonla ayrıntılı ultrason farklı şeyler renklide sadece incelerler kilosu boyu vs ayrıntılının haftası geçmiş zaten 18-24 arası yapılıyor ama doktor gerek duyduğunda ilerleyen zamanlarda da bakabilir organlarına ben renkli ultrason için 200 lira fiyat aldım ayrıntılı için 340 lira
Mrym53 Mello kendinize stres yapmayın bana neler dediler 30.haftada hepsi geçti çok şükür tekrar yaptırdım devlette sapasağlam bebişin dedi. Renkli ultrasonu anneler gidip bebeklerine resim almak için bile yaptırıyolar
Fatmakrt Fatmametin yok ben de size bişey demedim zaten yanlış anlamayın ama bazen de boşver şöle böle diye biz rahatlatmaya çalışınca aile daha çok rahatlayabiliyor en azından girsin öğrensin