dentist27 Her sabah mutlaka yumurtalı bir şey yemeye çalışıyorum. Malum sürekli aynı formda yumurta yemek çok zor ve bunaltıcı oluyor o yüzden hep bir eşlikçi ile yapmaya çalışıyorum. Yazayım belki birine fikir olur. Yaptığım yumurta omlet vs çeşitleri şu şekilde:
Melemen
Patatesli yumurta
Kabaklı yumurta
Mantarlı kapyalı yumurta (Üzerine eriyen bir peynir)
Beyaz peynirli yumurta
Lorlu yumurta
Domatesli yumurta
Kışın pırasanın yeşil kısmı üzerine yumurta kırıyorum tereyağında pırasaları çevirip
Ispanaklı yumurta
Haşlama yumurtayı tereyağı ve pulbiber ile tavada kapama şeklinde de yapıyorum bazen
Yumurta biraz süt biraz un maydanoz ve beyaz peynir ile hazırlanmış omlet (börek tadında oluyor. Malzemeleri göz kararı atıyorum. Üzerine de biraz çörek otu susam serpiyorum.)
İşe götürmek için de:
Avokado, bol peynir, domates, maydanozu salata gibi yapıp limon ve tuzlayıp ekmek arasına sandviç yapıyorum.
Hamuruna yumurta peynir kapya çörek otu koyduğum poğaçalar yapıp buzluğa atıyorum. Sabah çıkarıp işe götürmek çok rahat oluyor.
Zeytinli cevizli tuzlu poğaçamsı kurabiye yapıyorum buzluktan çıkarıp götürüyorum yine.
Akşamdan kalan çorba varsa ısıtıp termosa koyup yanında bir dilim ekmek ve yeşillik ile ara öğün yapmak da iyi oluyor soğuk havalarda özellikle.
Ekmek arasına tahin pekmez ceviz koyup götürdüğüm de oluyor. Aşırı enerji veriyor yanında sütle epey tok tutuyor.
Kavanozda yoğurt+meyve de çok götürüyorum işe. Şeftali çok yakıştırıyorum yoğurda. Kışın tatlı portakal da iyi oluyor. Muz zaten yakışıyor. Meyveli yoğurt götürdüğümde mutlaka kuruyemiş de götürüyorum yanında daha uzun süre tok tutuyor.
Yaptığım şeylerde genelde tam buğday unu kullanıyorum içim rahat bol bol yiyebiliyorum. Ekmek olarak da çavdar ile yine tam buğday alıyorum dilimletip. Buzluğa atıp 1er 2şer dilim çıkarıyorum her sabah kahvaltı için. Aşırı doyurucu oluyor. Normalde en az yarım beyaz somun ekmek yerdim kahvaltıda ama bu ekmeklerle 2 dilimden fazlası zaten gitmiyor hemen doyuruyor bol kahvaltılık sebze ve yumurta ile.