rmy1 bismillah başlıyorum hazır mısın 😅 40+2 de kontrole gittiğimde bebeğin suyu bitmiş diyerek 8 saaat süren bir suni sancı aşamam oldu aman yarabbiii 🤦 8 saat sanki bana 80 saat gibi geldi sancidan düz duvara tırmanıyordum ayak topuklarimi yere vura vura geziyordum 🥲 asla ama asla açılmam olmadı sonunda tansiyonum düştü dudaklarım morarmaya başladı ve artk dayanacak gibi değildim eşimi çağırmalarını söyledim zaten o hemşireler o kadar gariptiler o kadar çirkindiler ki konuşmalari tavırları beni dlei etmişti özele gidip sezeryan olacağım dedim sezeryan daha zor sen buna dayanamıyorsun ona nasıl dayanacaksın dediler ben iyice dellendim tabi 😅 imzaları attık ve hastaneden çıktık fakat artk kendi sancılarım başlamıştı ve ben feryat ettikçe hastane sallanıyordu anlatırken hepsi gözümün onhnden geçiyor şuan 🥲 özel hastaneye gittik ve işlemlerim başlatildi sancılı olduğum için 10 dk içinde ilk öncelik beni aldılar ameliyata içeri girdik buz gibiydi ilk bebeğimdi hiçbir şey bilmiyorum tecrübesizim 🥲 sedyeye oturdum o sancı devam ediyordu halla ve benim titrememden masadaki aletler zangir zangir oynuyordu yanımda eşim vs kimse de yoktu o kadar korkmuştum ki gözlerim doldu yazarken 🥹 ama bebeğime kavuşmayı düşünüyordum doktor geldi hemşireler falan benimle ilgilendiler sakinleştirdiler güvende olduğumu hissettim o an uyuşturmaya sıra geldi bacaklarını kendine çek ve eğil dedi kendini geri çekme sakın dedi hafif bir ağrı hissettm arı ısırması gibiydi ama tabi o sancıyı çektikten sonra o bana fıs geldi iğneyi yapar yapmaz direk bacaklarımdan aşağı kaynar su indi sanki ayy bı an altıma kaçırdım sandım 😀 sonra uzandım ve serum tansiyon vs işlerini halletmeye başladılar o sırada gene benimle konuşuyorlardı çok iyiydiler doktor bu kaçıncı bebeğin dedi hocam ilk ve son dedim hepsi gülmeye başladı 😀😀😀 aslaa acı hissetmiyordum sadece benimle uğraştıklarını hissediyordum mide bulantısı geldi böyle hafiften midem bulanıyor dedim baya terlemistim ama terimi falan sildiler fan açtılar ferahlamam için sonra annesi bu kel kime benziyor diyip bebeğimi gösterdi o an şok oldum kıpkırmızıydı çenesi titriyordu ağlıyordu 🥲 temizleyip yanağını yanağıma koydular sıcacıktı mis gibi kokuyordu o an kafamdan herşey resetlendi sanki 🥲10 dk sonra beni çıkardılar ameliyattan toplamda yarım saat sürmüş odamiza geldik bebeğimi işitme testi vs için götürdüler o sırada doktorum geldi bilgilendirdi kanamamı falan kontör etti bebeğim geldi ve ilk emzirme olucakti Bebek memeyi tutuyordu fakat sütüm yoktu 🥹 o sancidan korkudan süt mü kalır mama verip beslediler aradan 5 saat geçtikten sonra sıvı beslenebilirsin dedi ve yavaş yavaş yemek yemeye başladım hoşaf meyve suyu tatlı şeyler yemeye çalıştım tansiyonum falan toparlansin diye artk yavaş yavaş bacaklarımda karıncalanma olmuştu ve hissetmeye başlamıştım daha sonra Hemşireler gelip beni gezdireceklerini söylediler önce bacaklarımı yataktan sarkıttım daha sonra onların destekleriyle ayağı kalktım karşıya bak basın dönmesin dediler adımları takip ettim önce odanın içinde gezdim daha sonra tekrar yattım gece olmuştu refakatçim ve bebeğim uyuyordu lavaboya gitmek istedim yapabilir miyim diye düşündüm ve ilk kaltigimda yaptığım işlemleri yapmaya başladım ve lavaboya kalktım tek başıma asla ağrım yoktu çok hafifti sanki soğuk almışım ve karnım ağrıyormus gibiydi işimi halletikten sonra yatağa geri yattım sabah oldu yerimde duramıyorum tabi gene yurmek istedim koridora çıktım duvardan turuna tutuna yürüyordum ağrım daha da hafiflemisti böyle böyle alistirdim kendimi ve sonunda taburcu olduk bebeğim ve bende çok iyiydik evim 4. Kattı ve asansör yoktu tek başıma çıktım o merdivenleri eve girdiğimde ise asla yatak yüzü görmedim kendi başıma duş aldım bebeğimle ilgilendim ağrım bitmişti artk eve gelenler sen mi doğum yaptın diyerek çok şaşırıyordu .
Evet ben doğum yaptım ve o herkesin sanki ölüme gidiyormuşsun gibi diyerek anlattığı sezeryanla doğum yaptım .
Ve şunu anladım ki asla ama aslaa abarttıkları kadar ağrılı sizili degil
Abarttıkları kadar yataklara düşecek durum değil
Benim hikayemde bu şekilde 2 sene önce doğum yapmıştım ve bir oğlum olmuştu şimdi 2 yaşında onunla ayrıyız bunları yazmak benim için çok zordu o anlar film şeridi gibi gözümün önünden geçti ama seni de bilgilendirmek istedim sende benim gibi bir annesin ❤️ bebeğin sağlıkla gelsin asla korkma duanı et duşunu al mis gibi bebeğinin o kokusunu alacağın anı hayal et güçlü ol ve gününü bekle 🌸