Bence forumda olumsuz doğum tecrübelerinin paylaşımı yapılmamalı, yetkili kişiler bunu kontrol edebilirler. Çünkü hiç doğum yapmamış insanları inanılmaz etkiler bu durum. Her iki doğum şekli için de söylüyorum bunu. Yani ikisinde de olumlu/olumsuz geçmişi olanlar var, ben ilk gebeligimde hiç yorum okumadım, video izlemedim etkilenmemek için. Simdi ikincisinde nasil dogum yapacagim belli olduğu için yine dikkat etsem de ara sıra buradaki paylaşımlara bakıyorum. Bu başlığa özellikle bakmak istedim, kıyaslama olacağını düşündüğüm için. Siz inanılmaz acı cekmis olabilirsiniz.
Ben de sezaryen oldum ve ilk günden merdiven çıkmaya basladim, aci eşiğim yüksektir ona bağladım ama biraz da fiziksel oldugu kadar psikolojik hazir olmakla da alakalı.
Sütüm biraz gec geldi ama göğsüm yara oldu diye yakinmadim, bebeğim emdikçe acısı geçti. Bir süre oturarak uyudum, emzirmek icin kalktığımda hep eşimin destegini aldim ama bunlardan yakinmadim. Tek doğuran ben degilim. Bir haftaya da toparlandım, sahile dolaşmaya çıktım.
Yani ilk kez dogum yapacaklara diyeceğim şu ki, kendinizi neye hazirladiysaniz ve neyi istiyorsanız oyle ilerleyin. Etrafiniza ve burada yazılan olumsuzluklara bakmayın, iyi düşünün, bebeginizin kokusunu alacağınız anı düşünün. 🤍